Två systrar -förälskelsen

3 years ago

I somras hjälpte jag Hannah Widell och Amanda Schulman att skriva den tredje delen i romanserien Två systrar. Förälskelsen heter den här boken, den kommer ut på Forum förlag och utspelar sig delvis i Los Angeles. Otroligt kul projekt! När Magnus åkt till TV4 på morgonen (natten) tog svärmor Diana ut barnen i Tessinparken och jag satte mig ner och skrev i tre timmar. Otroligt kul projekt att göra.

Jag fick också bekräftat för mig själv att det är mycket enklare att vara kreativ inom ramar än skapa en helt ny värld och historia från ingenting alls. Just nu håller jag på med en historia från noll och det är så svårt. Försöker påminna mig själv om att det inte finns bara ett rätt, men återkommer ändå till tanken om att det finns ett ännu bättre, smartare, roligare alternativ. Och det finns det säkert, men å andra sidan är kanske det jag hittar på helt okej det också. (Välkomna till den neurotiska författarens hjärna)

“Den tredje delen i Hannah Widells och Amanda Schulmans serie ”Två systrar”, en modern romansvit om komplicerade relationer och systerskap. Ett katastrofalt tal på ett dop, ett krossat hjärta, en grandios förnedring på Grand Hôtel och ett jobberbjudande som inte går att tacka nej till får systrarna Vanessa och Alicia att fly sitt älskade – och hatade – Stockholm för Drömmarnas stad: Los Angeles. När de kommer dit känns det som om allting är möjligt, men i deras nya liv sätts det mesta på spel. Vilka relationer är värda att kämpa för?”

Det är Lovisa Burfitt som gjort omslaget. Väldigt snyggt.

Anna · 3 years ago
Är det ok att tycka att även ditt namn borde stå på boken..? Låter som att du gjort mkt jobb åt dom. Kan inte hur det funkar, men så undrar jag lite...

Peppe Öhman · 3 years ago
Ja, Hannahs och Amandas namn säljer väl lite bättre än mitt tänker jag.

Anna · 3 years ago
I min värld smäller ditt namn minst lika högt :)

Peppe Öhman · 3 years ago
Så FINT SAGT! TACK!

Kugge · 3 years ago
Jag är så nyfiken på hur det funkat med tre olika författare för en bok. Kan du berätta lite mer om det? Och nog syns väl ditt namn nån annanstans i boken?!

Peppe Öhman · 3 years ago
Ja, mitt namn syns absolut i boken! Tror att det finns lika många metoder att skriva böcker tillsammans som det finns samskrivna böcker. Jag kan berätta mer privat om exakt hur det gick till :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.