Så ett frö

1 year ago

Efter att jag gjorde intervjun om plast i havet med Anna Cummins har jag inte kunnat släppa taget på hur otroligt mycket plast vi omger oss med och hur det påverkar alla. Här i Los Angeles är det förbjudet med plastpåsar, men det finns ändå plast precis överallt. Jag vet inte riktigt var jag ska börja eliminera det ur mitt liv, men försöker trösta mig med att det viktigaste är ATT börja. Det brukar Marianne säga på Friday Lab, att vad man än inleder för förändring lönar det sig att börja med ett litet steg, inte kasta om hela vardagen. Det är nämligen svårt att upprätthålla en sån förändring.

Min första lilla, lilla steg är således att ta med egna påsar när jag köper frukt och grönsaker och att försöka baka eget bröd eller shoppa det på farmers market. Köper vi bröd i mataffären kommer det nämligen med tredubbelt plast.

I december fick jag äran att bli intervjuad av organisationen SÅ ETT FRÖ – För klimatet som är en serie mini-intervjuer (här är min) med såna som tänker och gör kring klimatfrågan. Deras slogan är: “Vi sår ett frö hos dig, så du kan så ett frö hos nästa…” Jag tror verkligen att folk kan inspirera varandra till förändring. Jag tänker bara på hur snabbt kritiken mot nöjesflygande och trenden i att åka tåg vuxit fram. För ett par åt sedan kändes den mycket marginell, men idag är det självklart att man funderar noga över sina resor. Just att en attitydförändring kan ske så fort tröstar mig. We got this.

Louise · 1 year ago
Det är så smart och egentligen så enkelt, att man ska börja smått, med små steg som blir hanterbara. Tack för påminnelsen!

Peppe Öhman · 1 year ago
Men precis! Isället för att bestämma sig för att gå till gymmet fem dagar i veckan och misslyckas på dag två.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.