Fler i familjen

5 years ago

Vår kompis Sofie är veterinär och hon har länge försökt få oss att adoptera en hemlös katt. Den här staden är full av hemlösa djur och i Los Angeles är det nuförtiden förbjudet för djuraffärer att sälja annat än hittedjur.

Magnus och Sofie har sms:at intensivt de senaste veckorna och så igår föreslog Maggan plötsligt att vi skulle åka och hämta katterna. Två stycken. Jag fick först panik, det kändes som ett så stort beslut att plötsligt få två nya liv i familjen. Tänker att det är den naturliga första reaktionen inför alla förändringar: dra i handbromsen.

När vi kom till veterinärstationen var alla som jobbade där så glada över att dessa två katter skulle få ett hem. Många kom fram och tog bilder och gratulerade katterna. Det var så fint att märka deras kärlek till djur. Djurälskaren Majlis blev överväldigad och måste vila huvudet mot Magnus hals en stund. För mycket gull.

Vi diskuterar fortfarande namn. Igår låg Cardi B och Snoop Dogg högt på listan, men idag verkar det bli Katniss och Simon. Svårt med namn, kom gärna med förslag.

Den här helgen hundvaktar vi för övrigt också Goldie Blankens så både vårt hem och Majlis hjärta är fulla av djur.

Sanna · 5 years ago
Men JAAAA! Blir så glad av detta. Katter är bäst.

Peppe Öhman · 5 years ago
Var precis inne på din blogg och riktigt kände en sån gemenskap. Vi har bara haft katterna i två dygn, men känner redan nu så mycket kärlek

Peppe Öhman · 5 years ago
De är så fina! Så busiga och gulliga. De har ju levt hela livet hittills i en bud så det finns mycket att utforska hos oss.

Peppe Öhman · 5 years ago
Grattis till nya familjemedlemmarna! Så fint att vi tog dem från ett djurskyddshem

boksuddis · 5 years ago
wohoo!! MYSIGT! Dör av bilden när Majlis vilar huvudet mot Magnus. Så fin. <3 Kommer inte på några bra kattnamn. Vår heter Stickan men vi bollade många namn fram och tillbaks. Min favorit var Sir Fräs men det var BARA jag som tyckte det var ett bra namn. Jag är omringad av folk med dålig smak.

Peppe Öhman · 5 years ago
Haha! Min ständiga känsla "jag är omgiven av folk med dålig smak". Just nu tror jag att katterna kommer att heta Katniss och Simon.

Ellen · 5 years ago
Åh, blev så gråtglad av detta! Djur är en sådan rikedom att ha i sitt liv. Vi har två gerbiler som är världens charmigaste, men barnen och jag trånar efter en hund. Vi har haft en hittehund från Spanien förut och den dag det blir hund igen blir det definitivt en omplacering. Mannen säger ”senare” men senare kan ju vara ganska snart efter lagom mycket tjat... (nej, jag har absolut inte spanat in en perfekt kandidat på en omplaceringssida, varför tror du det? Och att påstå att jag skulle hålla på och googla runt efter hundrastare i området är ju bara rent förtal. Ptffft...)

Peppe Öhman · 5 years ago
Så fint med hittehund! Vi hundvaktar en kompis en hund den här helgen och kan verkligen känna kärleken för hundar också. Förstår ditt "icke-googlande" till tusen!

Anna · 5 years ago
Stort grattis!! Älskar att det är hittadjur (gillar amerikanska terminologin "rescue pets") och att ni också tok två! De verkar vara rätt unga. Katter behöver sällskap, speciellt som unga. Mycket felbeteende bland katter (orenhet, bita människor) bero på att en ensam liten kattunge hämtas. Nu låter jag så härderligt. Jag är bara så glad att ni adopterade två fina katter som behövde ett hem!!

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack för att du säger så!

Peppe Öhman · 5 years ago
Han blev så lycklig! Ibland måste han stanna upp och gråta en skvätt över kärleken han känner för den mindre kattungen

Koko · 5 years ago
Grattis till slavdrivarna :-) Och extra bra att ge hemlösa katter ett hem. Vi har också två katter (adopterade vid olika tillällen), som behövde nya hem. Ibland tänker jag att på att vår fluffiga, (något för) runda katt som ligger belåtet utsträckt på ett bord var mager, tovig och ganska skeptisk när hon hon kom, och den andra katten var så skygg att hon satt inklämd under ett skrivbord och bara pep och knappt vågade komma fram, men att jag skriver detta med den före detta skyggisen liggande på min mage, spinnande :-)

Peppe Öhman · 5 years ago
Ni måste ha gett katterna ett tryggt och lugnt hem. Inte alla som överkommer skyggheten. :)

Katt i familjen - Livet & LA · 5 years ago
[…] då? Undrar kanske ingen, men jag tänkte ändå berätta. Det går bra! Tydligen bär nästan alla hittedjur i LA (världen?) på svampinfektionen ringorm som även smittar människor. När vår kompis och veterinär Sofie gav […]

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.