Få tillbaka läslusten

3 years ago

Igår kom jag på mig själv med att skälla ut Vidar för att han inte kände en stor kärlek till böckernas värld. Jag höll en rasande föreläsning om hur fantastiskt det är med litteratur, hur man kan besöka nya världar, historiska platser, rymden och framtiden genom att läsa böcker. Att ha en förbannad morsa som tvingar en att läsa är eventuellt inte det bästa sättet att locka någon till att bli en bokman, MEN det är kanske podcasten Mellan raderna med Jihde och Öhman!

Nytt avsnitt ute! Det tredje testamentet: Karin har läst Agnes Lidbecks ”Förlåten”, Peppe vill tala om James Freys, ”The final testament of the holy bible”, det blir också ”Jag för ner till bror” av Karin Smirnoff och Elif Batumans “Idioten“.

Peppe Öhman · 3 years ago
Karin gillade också den! Ska prat med om Idioten i nästa avsnitt.

MC · 3 years ago
Längtar efter att läsa. Saknar det! Ger inte mig själv några tillfällen just nu. Har funderat på det med barnen, min man har dyslexi och hatar att läsa. Har läst (ej ljudböcker inräknat) två böcker på femton år. När jag var liten plöjde jag fyra Wahlströms i veckan, och hoppas så mina söner får samma känsla. Men förstår ju att det inte blir njutbart med den graden av dyslexi där det blir kämpigt istället.

Peppe Öhman · 3 years ago
Alltså den där läsglädjen vill man ju unna alla. Tänker att ju bättre barnen blir på att läsa, desto mer kan de sugas in i bokens historia och för att komma dit krävs bara övning.

Ellen · 3 years ago
Usch, jag blir också arg på barnen för att de inte älskar att läsa lika mycket som jag gör (och gjorde när jag var i deras ålder). Men man vill ju bara att de ska få del av det fantastiska man får när man bara behöver en bok för att skapa sig underhållning, inspiration, samtalsämnen, insikter och allt möjligt annat. Det är ju magi!

Peppe Öhman · 3 years ago
Exakt så är det: MAGI! Unnar alla det.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.