Ett utmärkt tips för struktur

4 years ago

Här kommer ett tips som revolutionerat Magnus liv. Det kommer ursprungligen från en coachingsession Maggan hade med Marianne. Magnus har testat appar, fysiska kalendrar, datorns kalender, enbart sitt eget minne men inget har riktigt funkat perfekt i att strukturera upp hans jobb när han ska klippa, lägga upp, fakturera etc olika poddar.

Så kom då dagen då Maggie köpte en massa post it-lappar, lade upp dem enligt vilken podd som ska upp vilken dag, vilka han skickat ut fakturor till, vilka projekt han har på gång och så vidare. Tadaa! Det här har inte bara gjort att Magnus gör allt i tid, men också att han inte går omkring och oroar sig för att ha glömt bort något.

Just det där med gå omkring och fundera på saker man borde göra eller ha lätt ångest över att man glömt bort något slukar enormt mycket energi. Så fort det finns en tydlig struktur kan man frigöra den här energi och rikta den mot kreativitet och andra mer stimulerande grejer

Tror att det var samma Marianne som sa att ett trick är att avsätta en timme om dagen/i veckan då man gör allt tråkigt som är så smått att man lätt skjuter upp det och så skvalpar det ändå omkring i ens medvetande och tar upp plats. Alltså ringa tandläkaren, betala räkningen, fakturera kunden och tacka ja till middagen. När allt är fixat känner man sig både ren och lätt. Otroligt befriande.

Anna-Karin · 4 years ago
Jobbar hårt på det där. Min lösning är en mycket förenklad form av en bullet journal. Dvs utan inbokat program, för det finns ju i kalendern, och utan allt lull lull. Jag skriver upp vad som skall fixas under veckan (jobb och privat), eller ngn specific dag och så bockar jag av. Underbart att inte gå omkring och försöka minnas allting.

Peppe Öhman · 4 years ago
Aha! Låter mycket smart. Sen tycker jag också att man minns bättre när man skriver ner det med en penna (jfrt med elektroniskt)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.