Gott nytt år 2019

5 years ago

Vet ni, jag orkar inte med några detaljera genomgångar om vad som hände månad för månad 2018. Jag fattar att många som gör årsredovisningarna gör dem mest för sig själva, men som läsare är det icke mina favoritinlägg. Tycker själv det är dötråkigt att leta upp gamla bilder och minnas gama händelser, men det kanske beror på att jag är så dålig på att organisera foton och glömmer allt jag gjort så fort det är gjort.

I år fick jag i alla fall skriva på två bokkontrakt och köpte den här plajettklänningen för att fira. Sen kom aldrig rätt tidpunkt och jag blev heller inte bjuden på några fester där jag kunde ha paljetterna. Klänningen har sorgligt nog hängt i mitt skåp sedan i våras. Nu på nyårsafton beslöt jag mig ändå för att det får vara nog och drog på mig den för vår lilla familjebrunch på stranden.


Ett nyårslöfte blir därmed att vid sidan om att ta ut all glädje i förtid (i bästa fall får jag vara glad två gånger) också genast fira alla små segrar och framgångar. Det behöver inte vara stora grejer och firandet måste inte bestå av 50 gäster och den dyra champagnen, men jag ska stanna upp och glädjas då någonting gått vägen. Tror att sånt gör en lycklig.

I år fick jag också tillbaka en god vän jag inte pratat med på tio år. Det gjorde mig enormt glad. Fasiken hörni så det är fint med vänner. Kollade på en Ted Talk som handlade om hur det som får folk att leva länge och må bra är BRA relationer. Det räknas alltså inte om man har en massa folk omkring sig, men de är rövhattar. Tänker att ni som läser och kommenterar på den här bloggen är en delorsak till att jag mår så bra.

Slutsats: År 2018 har behandlat mig väl. Jag har fått skriva, översätta min första bok, fått nosa på en ny karriär, haft det otroligt bra med Magnus och barnen, ridit en massa hästar, simmat i havet, känt en stor kärlek gentemot mina vänner, sagt nej och tackat ja. Spontant kan jag inte komma på några större missöden. Jag antar det funnits och kommer såna också, men orkar inte tänka på dem nu. Gott nytt år, vänner! Låt oss göra vårt bästa för att 2019 ska bli ett magiskt år!

Ulrika · 5 years ago
så bra grej detta med firandet, att se till att det blir av. På det temat har jag tänkt på att jag vill hitta fler olika sätt att fira grejer på. kanske extra svårt då jag i den här bemärkelsen är ganska trist (suktar sällan efter ny konsumtion så svårt att "unna" sig något där, dricker inte alkohol...). blir mest kakor vilket är nice men försöker komma på en större variant av grejer. tror på konceptet att göra nåt till sin stund kanske? typ en upplevelse när man vill fira, man drar till badhuset för sig själv eller går på bio eller typ sitter och bara kollar på folk på ett café. nå nu spann jag i väg återstår att se, ska bli kul att följa dig vidare in i 2019!

Peppe Öhman · 5 years ago
Du är verkligen inte trist! Snarare modern och klimatsmart. Det ska bli en inspiration för mig. Det första jag kom att tänka på var badhus/spa (för mig själv Koreatown). Och kanske mer egentid. KRAM och så glad över att du kommenterar och läser.

Cecilia · 5 years ago
Gott nytt år, vännen. 2019 ska bli ett toppenår! Kram <3

Peppe Öhman · 5 years ago
Gott nytt år, kära vän!

matilda · 5 years ago
jag älskar den där klänningen! jag vill också ha en sån!

Peppe Öhman · 5 years ago
TACK! Den kommer från Urban Outfitters.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.