Gör en lista

5 years ago

Tänkte på en grej i dag. Under hela vår vistelse i Norden har jag känt mig trött och jetlaggad och sliten och ful. I dag åkte jag in till Mariatorget för att ta en chili-varm choklad (god!) med min vän Louise (läs hennes blogg!), gick på toaletten, såg mig själv i spegeln och beslöt mig för att det nu får vara slut med neggandet. Jag gjorde ett snabbt beslut om att tycka att jag är snygg. Varje gång jag ser min egen spegelbild ska jag tänka: "Vad snygg du är! Både utanpå och in!" På så vis finns det i alla fall en person som tycker så. Plus känner man sig fin känner man sig bättre. På tal om att peppa sig själv tipsade en av de smarta kvinnorna i Friday Lab (den första kursen i januari 2019 är redan slutsåld och det finns fyra platser kvar på den andra) om att göra en lista varje vecka på allt man gjort. Ofta känns det som om dagarna bara glider iväg utan att någonting speciellt händer, men när man skriver ner alla människor man träffar, grejer man bokat, styrt upp, levererat, lämnat in och så vidare så blir det alltid en lång lista. Jag säger så här: Du gör antagligen mycket mer än vad du inser.    

s · 5 years ago
Du har snygg frisyr! Vad brukar du göra åt ditt hår?

Peppe Öhman · 5 years ago
Vad snällt! Tack! Tänker alltid att jag ska göra något åt håret, men borstar det på sin höjd.

Maria · 5 years ago
December är inte precis månaden när håret och hyn visar sin bästa sida. Ingenting hjälper verkar det som. Du delar nog känslan med många andra. Du har dessutom riktig jetleg att skylla på:) Det gäller det att boosta insidan! Tänka fina tankar om sig själv.

Peppe Öhman · 5 years ago
Så sant! Tänka fina tankar om sig själv.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.