Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Frilansarens 2018 | December 26, 2018 | The Way We Play

Frilansarens 2018

4 years ago

En av de proffsigaste bloggarna jag vet är Jennifer som alltid har välformulerade och genomtänkta inlägg vare sig det handlar om resor, SEO eller hur det är att jobba som egenföretagare. Jennifer gjorde till exempel en business review där hon listade lyckade och misslyckade mål 2019. Mycket intressant att läsa och så uppskattat med transparens och ärlighet.

Själv har jag blivit mer organiserad och målinriktad efter att ha blivit coachad av Marianne våren 2018 och sedan själv varit med och dragit Friday Lab. Det var omöjligt att inte bli inspirerad av deltagarna där. Att se hur mycket som kan hända om man bara ger plats för det.

För mig innebär målinriktad mest att jag vågat tackat nej till uppdrag som leder mig bort från det jag egentligen vill göra. Samtidigt har det varit viktigt att det jag gör, vare sig det är skriver böcker, blogg, artiklar, tv-manus eller annat, är mest lustfyllt. Det ultimata är ju att kunna kombinera kul och bra betalt. Jag inser såklart ett stort privilegium att överhuvudtaget kunna välja att arbeta med sånt man älskar, men eftersom jag just nu har förmånen att verkligen göra det skulle det vara fegt att välja något annat.

Trots att det går ganska bra nu, tänker jag ändå ibland på trygghet versus frihet. Ska jag vara fri, osäker och lycklig eller borde jag nånstans i framtiden sikta på en trygg anställning? Kontorstider och chefer lockar mig inte det minsta, men livet och attityder förändras ju. Om det är något jag lärt mig är det att man får och ska ändra sig. Otroligt tråkigt med människor som vägrar se över sina värderingar.

Maja och jag intervjuade förresten entreprenören Ann-Sophie van den Born Rehfeld om att säga upp sig, hur ett stressat schema dödar kreativitet och att starta en revolution mot 9-5. Tycker att hon sade många inspirerande saker om att leva och jobba. Lyssna! .

Anna · 4 years ago
Så bra lästips, tack så mkt! Jag läser rätt många bloggar och lyssnar på rätt många poddar. Du har seglat upp som en stor favorit, fortsätt ditt fina jobb! Din podd tillsammans m Magnus har vart så bra på senare tid, pigg och rapp utan att vara för avbrytande och smågnabbig. Toppen!!!

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack själv! Blev väldigt glad över din kommentar.

emzi · 4 years ago
Jaa Jennifers blogg är helt fantastisk! Jag är helt hooked!

Jennifer · 4 years ago
Åh men Peppe. Vad söt du är! TACK <3 Gjorde min dag!

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag tycker också att Ann-Sophie var superbra! The Library är ett ställe där man kan få hyra rum eller kontorsplats och som ordnar olika föreläsningar och seminarier för dem som vill. Det finns motsvarande i LA och Helsingfors också. (http://thelibrarygroup.be/) Och JA tycker verkligen att LA lärt mig mycket om generositet!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.