En decemberdag i mörkaste stockholm

3 years ago

Jag kan inte påstå att jag blir bättre på att överleva jetlaggen, men kanske duktigare på att hantera den. Det handlar egentligen bara om att vänta ut den. This too shall pass liksom. Plus en melatonintablett när jag vaknar mitt i natten. Att det är mörkt hela tiden hjälper inte precis, men för att i alla fall få lite dagsljus i oss gick vi ut på en promenad kring lunch.

 
Magnus ville fylla på med Filippa K t-shirts, Happy Socks och Björn Borg-kallingar. Han köper alltid samma plagg när vi är i Stockholm. Själv ville jag svänga förbi & Other Stories, tycker att de har fina kläder, men framförallt väldigt goda och prisvärda parfymer. Köpte ändå nada. Behövde verkligen ingenting nytt.


Majlis slocknade omedelbart i vagnen. Vidar klagade på att han var hungrig, men så fort vi steg in på Sturehof somnade han också. Med två sovande barn var den här lunchen det närmaste Maggan och jag kommit en dejt sedan i somras. Oerhört romantiskt.


Det var inte lätt att väcka Vidar, men vi fick upp honom och vandrade hemåt genom Östermalm. Kallt och mörkt var det, men också ganska mysigt. Så här ska det ju vara i juletider. Extra mysigt blev det när vi passerade kvarterskrogen Paraden och blev bjudna på varm glögg. Nu ska vi försöka hålla oss vakna en stund till och sen dra på middag till Karin och Peter på Lidingö.

Johanna · 3 years ago
På tal om jetlag, hur tycker du det funkat med barnen? Anpassar de sej lättare än vuxna eller hur tycker du det funkat för er? Vi kommer resa till andra sidan jordklotet med våra två små barn om några veckor och är lite nervös över tidsomställningen.

Peppe Öhman · 3 years ago
Det är olika, i somras hade Vidar noll jetlag, medan Majlis den här gången sover på dagen och vaknar på natten. Har tyvärr inget bättre tips än att vänta ut skiten (dock tycker jag att barn oftast anpassar sig snabbare än vuxna).

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.