Bäst på svtplay

2 years ago

bild: svt

De senaste veckorna har jag tittat ovanligt mycket på SvtPlay och imponerats av hur bra deras utbud är. Jag använder alltid en VPN (rekommenderar VPN Express) där jag kan ställa in landet så tekniskt sett kan jag kolla på Svt också hemma i LA, men det blir sällan av. Nu i Stockholm frossar jag i bra program och serier.

Igår kollade jag på minidokumentären “Amies och Fannas Striptrip” där Amie och Fanna försöker reda ut hiphop-kulturens koppling till striptease och kvinnohat (?). Väldigt bra om musik, hudfärg och feminism.

“En engelsk skandal” som baserar sig på en sann historia om hur en brittisk parlamentariker inledde en relation med en ung kille och sedan gjorde allt för att dölja affären. Hugh Grant spelar sin antagligen bästa roll.

Tidigare i höst kollade jag på advokatserien “The Split“. Till min stora fasa noterade jag att den inte finns kvar på Svt längre, men ni som läser den här bloggen minns kanske att jag tipsade om den tidigare och hann se den.

Jag läste om dokumentären “36 dagar på gatan” i Filter, men har ännu inte vågat se den. Ska göra det snart. Fotografen Christoffer Hjalmarsson bestämmer sig för att försöka leva som hemlös under 36 dagar. Utan pengar, sovplats och utan sitt vanliga nätverk ger han sig ut i ett kallt vintrigt Stockholm.

Tyvärr finns inte heller New York Times och Trump-dokumentären “The Fourth Estate” längre kvar, men den måste ni verkligen se. 

SvtPlay är också fullproppat av gamla godingar som dramaserierna “Våra vänners liv om fyra medelålders killar som försöker orientera dig i kärlek, familjeliv och karriär. “Vår tid är nu” behöver jag knappast presentera. Inte heller “Bonusfamiljen“. Hanne Vibeke Holsts trilogi om en ung kvinna i politiken “Kronprinsessan“, “Drottningoffret” (hittade inte den andra delen, men den finns nog där). Kortfilmen Bergman revisited-fettknölen” tecknad av Liv Stömquist.


Älskade “Glappet väldigt mycket när den kom. Om Ella och Josefin som står och vacklar på gränsen mellan barn- och vuxenlivet. En klassiker får man väl säga. Jonas Gardells “Torka aldrig tårar utan handskar“, inte bara en otroligt bra titel, utan också en fruktansvärt bra bok och tv-serie om HIV i Stockholm på 1980-talet.

Jag har säkert missat en massa annat bra, men se detta som en bra början.

Emma · 2 years ago
Ung och lovande är såå bra!

Peppe Öhman · 2 years ago
Tack! Den ska jag se!

Jessica · 2 years ago
Falsk Identitet!! Fast nu finns nog bara säsong 3 och 4.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.