Thanksgiving i la

4 years ago

Det finns mycket man kan säga om Thanksgiving och pilgrimerna som mördade ursprungsbefolkningen. Som utlänning har jag lite svårt att gå helhjärtat in på just det. Men jag älskar tanken bakom en helg där man samlas med familj och/eller vänner, äter gott och pratar om vad man är tacksam över.

Nu himlar ni med ögonen och tycker att det är lITE VÄL amerikanskt att sitta runt ett bord och prata om vad man är tacksam över, men det är faktiskt ganska mysigt. Och en bra genomgång av vad folk har funderat på och sysslat med året som gått. Vissa saker är kanske STATING THE OBVIOUS men ändå bra att säga högt.

Jag är tacksam över alla otroligt roliga skrivuppdrag jag fått i år. Att kunna utvecklas som skribent och nosa på en ny bransch. Jag är också tacksam över alla hästar i mitt liv. För att inte tala om alla vänner. Det är otroligt fint att i vuxen ålder hitta människor som så fort kommer en så nära. Är inte speciellt tacksam över Los Angeles-trafiken på kvällen före Thanksgiving, men glad över att Magnus och jag fortfarande har något att prata om när en enkel resa tar över en timme.

Vi åt otroligt mycket, barnen sprang omkring och stojade och när det började regna och all rökluft från veckorna innan försvann gick vi ut en stund och såg dropparna falla ner i poolen. Väldigt mysigt. Dessertpatrullen hade köpt glass varav en smak var milkshake and fries. Då älskar man USA lite extra mycket.

Innan vi vid midnatt åkte hem gav Cissan ett par jeans till mig som inte passade henne. Blev glad eftersom de var så snygga. Här är en bild på dem från i dag. (ja och på tal om att sova så sov jag så fruktansvärt kort natten efter den här middagen att jag var tvungen att ta en ordentlig tupplur mitt på dagen i dag för att orka med årets andra Thanksgivingmiddag).

Jennifer Sandström · 4 years ago
Jag vill göra lite så på nyårsafton i år, alltså att ta det som ett tillfälle att prata med sina vänner om hur året var och vad man hoppas på inför 2019. Tycker det är fint och nyttigt (för en själv och relationerna), precis som att prata om sådant man är tacksam över. Så fina jeans! Älskar när man kan ta över saker från vänner!! :)

Peppe Öhman · 4 years ago
Volken bra idé! Att liksom gå igenom året som gått och se både framåt och bakåt. (Och TACK älskar jeansen)

Amanda · 4 years ago
Hej och happy thanksgiving! Ny på bloggen, men trogen (definitionsfråga förvisso) lyssnare av din och Magnus sedan du tipsade om den i 925 podd för några månader sedan. Har dock bara kommit till 2015 än så länge, så jag tycker minsann det är lite konstigt att ni har kommit så långt in i framtiden här på bloggen... In the spirit of thanksgiving är jag väldigt tacksam över att jag såg just det tipset, för podden håller mig sällskap om kvällarna när jag ligger dödstrött men klarvaken pga utmattningssyndrom. Och Majlis är det bästa inslaget i mitt instaflöde, en sån liten glädjespridare! No offense till brorsan, men toddlers gotta toddle.

Peppe Öhman · 4 years ago
Blev så glad över din kommentar! Tack för att du tog dig tid att skriva den och hörru: KRYA!

Lina · 4 years ago
Nej, jag himlar inte alls med ögonen. Vi borde göra mera sånt, tycker jag.

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack för att du säger så! Jag tror människan blir lycklig av att känna tacksamhet.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.