Selfcare i prestationssamhället

2 years ago

När jag skriver det här har jag precis textat med hästen Ruperts ägare som sitter fast i sitt hus i Topanga. Det råder fortfarande evakuering och inreseförbud och om han och hans fru lämnar hemmet får de inte resa tillbaka. En kan ju ha åsikter om att trotsa evakueringen, men tydligen har polisen åkt omkring i bergen och haft folk att skriva under på papper där det står att de stannar trots polisens och brandkårens rekommendationer. Luften är usel här i Santa Monica.
Hästarna är fortfarande kvar på Los Angeles Equestrian Center i Burbank. Det är tre olika motorvägar på andra sidan stan från oss. Jag har åkt dit hela veckan, men håller ledigt idag på grund av massor av jobb. Igår när jag red höll det på att blåsa upp och jag blev genast illa till mods. Blåser det sprids elden lättare. Nästa vecka ska det regna. Det är såklart bra, men regnar det ordentligt kommer det att leda till lerskred eftersom bränderna förstört träd och annan vegetation som håller jorden på plats. Usch vad jag klagar.
Här kommer något positivt! Marianne och jag spelade in en podd om att tagga ner på prestationerna när det är som mörkast ute och istället idka lite selfcare.

Matilda · 2 years ago
När jag volontärade i usa städade vi iordning i coconinio national Forest efter en skogsbrand och lerskred. Och i vilket land gap national park efter ett kraftigt skyfall som orsakat överskred utan skogsbrand. Det fick en att verkligen förstå hur kraftfull naturen är.

matilda · 2 years ago
såg nu att autokorrekt varit och pillat. "och i vilket land" är inte alls vad jag skrev. jag skrev "och i Cumberland" alltså i Cumberland gap national park.

Peppe Öhman · 2 years ago
Måste ha varit mäktigt och läskigt med massorna. Tycker att det är coolt att du sett och upplevt så mycket.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.