Las vegas är bättre än sitt rykte

4 years ago

Tack för så bra rubrikförslag på det här inlägget! Jag tänker välja och vraka efter dagskänsla och fastnade just nu vid detta: “Stället som är bättre än sitt rykte“. Jag blev inspirerad av att min kompis och bloggkollega Jennifer skrev att hon inte alls kan rekommendera Las Vegas. Jag kan det!

I och för sig tog det mig fyra-fem arbetsresor till Las Vegas innan jag fattade grejen med staden. Jag är inte det minsta intresserad av att spela bort mina pengar och tyckte att strippen mest var deprimerande, MEN sen fattade jag att det finns ett Downtown Las Vegas, bra restauranger, lyxhotellrum för en spottstyver (okej förmånliga med USA mått mätt), härliga pooler och bra natur kring staden. Ja och så ÄR det ganska imponerande att köra in i staden på kvällen och se alla ljus på hotellen.

Det som absolut lönar sig att göra är att sen en show där. Jag hade turen att bli bjuden på Jennifer Lopez med självaste Jill Johnson och fattade att en show i Las Vegas är någonting mer än bara en show. Jag intervjuade alltså Jill Johnson. Otroligt bra typ och sedan dess också kompis. Jaja, det där sista lät skrytigt. Förlåt, ville tydligen imponera på er med något som antagligen inte alls imponerar på er.


Det jag vill säga är att Las Vegas är mycket mer än The Strip där fulla män på svensexa samtidigt försöker dricka sig medvetslösa som de vill sex (för övrigt förbjudet i Las Vegas) och andra gråter för att de förlorat alla sina pengar på roulette. Las Vegas har bra restauranger (om jag måste nämna en frukostfavorit är det EAT i DTLV), trevliga hotell och bra natur runt om sig (öknen är otroligt imponerande). Det gäller bara att planera lite i förväg och inte bara stanna på kasinona. Kom också ihåg att det är olidligt varmt på sommaren och ganska kyligt på vintern.

Och här är en klassisk bild där jag ofrivilligt visar trosorna åt folk bakom mig. Kolla den lätt skeptiska minen.

Jennifer · 4 years ago
Hehe, älskar det här inlägget. Jag har väl kanske inte gett Las Vegas en ärlig chans (var bara där en natt när jag var på språkresa och på genomresa). Men tänker att det finns så mycket mer som USA har att erbjuda – och förvånas faktiskt över att så många väljer att åka just hit?! Om man redan bor i USA är det ju lite en annan grej, enklare att åka dit. Men för någon som kommer långväga, finns det inte många platser du skulle rekommendera innan Las Vegas? :)

Peppe Öhman · 4 years ago
Äh, du får ge Las Vegas en ny chans. Det är faktiskt en ganska cool stad :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.