Köp ingenting i santa monica

4 years ago

Det här skäms jag för att skriva, men det säger något om mig och kanske någon känner igen sig. I det här inlägget skrev jag om att jag bland annat behövde nya ridbyxor. I går när jag letade efter att ha nåt att ha på mig på en middag hittade jag ett par blå ridbraxor jag glömt bort att jag ägde. De är runt fem år gamla, men såg ut att vara i gott skick. Tänk att min omedelbara reaktion är att köpa nytt (om än begagnat, men ändå) innan jag gjorde en djupdykning i min egen garderob.
När vi flyttade till LA gjorde vi det med varsin resväska och jag har gått omkring med uppfattningen om att jag har en överskådlig mängd grejer, men det stämmer uppenbarligen icke. Ett par ridbyxor har legat alldeles osynliga och tysta längst nere i mitt klädskåp. Det här öppnar såklart upp ett visst intresse kring vad mer jag kan hitta om jag dyker in.
Precis som ni försöker jag leva ett så bra liv som möjligt och i det ingår att konsumera mindre. Och speciellt konsumera mindre skit. Jag är medlem i en Facebook-grupp som heter Buy Nothing Santa Monica. Det mesta som ges bort där är ganska ointressant, men där har vi fått en Nespressokokare, en SodaStreamer och maskeradkläder. Föreställer mig att det finns motsvarande grupper i de flesta städer. Om inte är det dags att grunda en nu. En annan självklar grej jag snappade upp genom ett instagramkonto jag följer är att lista grejer man kan låna ut på grannar. Limma listan på brevinkastet/lådan. Alla hem behöver till exempel inte en egen elektrisk borr.
Jag övar också upp mig på att välja begagnat. Tidigare i höst tog Cissan mig till en helt otrolig affär i The Valley med allt från kläder till elektronik, möbler, cyklar och leksaker. Mycket skräp, men också några riktiga fynd. Att köpa nya leksaker känns till exempel helt onödigt. Detsamma gäller de flesta barnkläder.
En bra inkörsport till att köpa second hand åt sig själv är förutom Blocket och Facebookgrupper kurerade webbsidor. Jag ville fira ett kontrakt jag skrivit på och köpte den här Alexander Wang-väskan, som vanligtvis kostar ca 400 dollar, för en fjärde del av priset på The Real Real. Tycker väldigt mycket om den.

Kan inte ni inspirera mig och andra på den här bloggen med era bästa tips för att leva mer hållbart?

Linda · 4 years ago
Köper inga barnkläder, istället får vi hand me downs som vi ger vidare, så himla bra!

Peppe Öhman · 4 years ago
Samma här! Tror faktiskt att Majlis garderob består till 100 procent av hend me downs av vänner.

Johanna · 4 years ago
Köp aldrig mer än en julklapp till barnen. Och börja så redan från början - då förväntar de sig inte mer heller utan en julklapp blir standard (gissar att det är mkt svårare att dra ner sen när de är äldre). Våra barn får en julklapp, sen en av farmor/farfar och en av morfar (alltså 3 totalt)- och titta strängt på mor-och-farföräldrar och berätta att det är en som gäller. Vi vuxna har slutat ge varandra julklappar sedan länge. Starta lånegrupp med kompisar!

Peppe Öhman · 4 years ago
Så smart och så bra! Helt vansinnigt med det sanslösa köpandet av grejer ingen behöver.

ÅlandsPetra · 4 years ago
Jisses va snygg väska!!!!!

Peppe Öhman · 4 years ago
TACK Så mjuk och fin. Väldigt nöjd över den.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.