Fem lösa tankar om livet

4 years ago

Ojojoj, så mycket jobb, barn (tänker på Jenny Jägerfeld när jag ser den här bilden på Majlis), hästar att rida och gäster från Sverige. Den här bloggen kommer aldrig att bli en som ursäktar sig för att inte ha skrivit på länge, men kan komma med en förklaring till gårdagens tystnad på bloggen. Tänkte skriva ner några grejer jag tänkt på.

1.  Att jag tycker så mycket om alla deltagare på Friday Lab-kursen. Det är som ett gäng nya vänner. Blir så glad och inspirerad av dem. De här människorna, dynamiken och diskussionerna överträffar alla mina förväntningar. Berättar gärna några av övningarna vi gör där om ni är intresserade.
2. Jag får fortfarande Ksf Medias språk mail och tycker att de är så jädrans bra. I dag lärde jag mig till exempel att man på svenska ska skriva “dejtNing” istället för “dejting” eller “dateing“. De två svåraste orden att stava rätt till verkar för övrigt vara: Privilegierad och terrass.
3. Jag har bestämt mig för att aldrig bekräfta folk som säger “Jag har inte haft en enda ledig dag på tre månader“. Det finns inget gott i att uppmuntra och normalisera prestationssamhället. Istället ska jag heja på folk som bryter normen och prioriterar annat än att tjäna mycket pengar och/eller skryta om hur upptagen hen är.
4. Ni minns den här vännen som jag inte haft kontakt med på tio år och som dök upp i mitt liv? Vi pratar regelbundet och han tipsade om det här avsnittet av den här podden. Rubriken är ju idiotisk “Metoo going too far?” men journalisten och författaren Rebecca Traister är väldigt bra när hon förklarar att svaret är nej.
5. Det slog mig att jag inte skrivit så mycket om det amerikanska valet här på bloggen. Jag har frossat i artiklar och poddar och tv-debatter på annat håll. Var hysteriskt nervös igår, men tyckte det gick ganska bra (hade önskat att demokraterna tog över Texas, men det får väl bli tills nästa gång). Får prata mer om det i podden.

Cecilia · 4 years ago
Ha, Majsan är ju en mini-Jenny på den bilden!

Peppe Öhman · 4 years ago
Ja men visst är det så!

Matilda · 4 years ago
Jag fattar inte vad det är det valts om, Kan ni förklara det också i posten innan ni börjat prata om valet?

Peppe Öhman · 4 years ago
Vi förklarar det i nyaste podden!

Lotta · 4 years ago
VA? ska man skriva TERRASS med två R?? :O tack för den :D

Peppe Öhman · 4 years ago
Hahaha! Classic!

Hara · 4 years ago
Lös fråga :) Om du nu fick möjlighet att helt koncentrera dig på att skriva en bok, vilken typ av bok skulle de bli? Roman, fakta, annat....och varför?

Peppe Öhman · 4 years ago
Bra fråga! Det skulle nog bli en roman. Tack för en bra fråga!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.