Det brinner i los angeles

2 years ago

Det brinner som bara den här i Los Angeles och jag har skrivit artiklar och gjort intervjuer hela förmiddagen. Resten av familjen tog bilen till ett födelsedagskalas och några timmar senare hoppade jag på cykeln för att joina dem. Ute på gatan var det tjockt av rök och det var obehagligt att andas.
Jag svängde ändå ner till stranden och passade på att ta några bilder medan jag ändå var ute. Jag hade föreställt mig öde gator, nån enstaka person med munskydd, men det fanns en hel del turister på strandpromenaden, till och med folk som joggade i röken.
Alla hästar är för övrigt evakuerade från mina Topangastall. En del hästar, hundar och alpackor står nere på Malibustränderna. De hästar jag brukar rida finns tillfälligt på Los Angeles Equestrian Center. Får panik när jag tänker på alla vilda djur som stryker med.

Åsa · 2 years ago
Fy vad läskigt! Jag vet hur det känns. I Portugal brinner det lika mycket som i Kalifornien. Vi blev evakuerade mitt i natten för några veckor sedan. Alla klarade sig och huset också men i fjol dog mer än 100 personer i bränder här.

Peppe Öhman · 2 years ago
Åh fy! Så skrämmande att bli uppdragen ur sängen mitt i natten och samla ihop sina tillhörigheter. Hoppas att ert hus står kvar! kram!

A · 2 years ago
Fy, det är så obehagligt. Mina föräldrars gård ligger 1 mil fr stora branden i Sverige i somras. Byn ligger precis vid evakueringsgränsen, så ingen trafik passerade, så det var så konstigt tyst, var lite Tjernobylstämning. Rök, oro, vattenplan och helikoptrar i skytteltrafik ovan hustaken. Hoppas nu bränderna hos er kan avta inom kort. Ett tips, försök att ändå inte andas in så mkt rök. Jag fick en envis torrhosta i många veckor efter branden. En bagatell i sammanhanget, men ändå...

Peppe Öhman · 2 years ago
Fy vad hemskt! Som apokalypsen. Och tack för omtanke! Vi lämnade stan (och nu när vi är tillbaka är barnen inne under rasterna i skolan).

Cecilia · 2 years ago
Så himla läskigt. Ta hand om er! Kram <3

Peppe Öhman · 2 years ago
Tack vännen!

Peppe Öhman · 2 years ago
Så hemskt med Camp Fire! Den är ju ännu värre än den här nere i söder. Hoppas att din familj och ranchen klarat sig. KRAM

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.