Alla mina böcker

2 years ago

Ni vet hur man ibland bara gnetar på och gör saker för att de måste bli gjorda och ibland går det bra och man tänker att man ska komma ihåg att ge sig själv en klapp på axeln och kanske till och med fira det och så blir det bara aldrig av? Så går det ofta för mig. I dag upptäckte jag att min hästbok “Ett himla tjat om hästar” illustrerad av Louise Wingren (så stolt och glad över att just Louise ville illustrera boken) kommit upp på Adlibris. Väldigt stolt över denna!

Ett annat bokprojekt jag är stolt över att ha rott iland är “Förälskelsen” som jag skrivit med Hannah Widell och Amanda Schulman. Det var väldigt kul (och lite stressigt) att skriva den. Kommer ut i slutet av januari! Inne på Adlibris noterade jag att det under åren blivit en del böcker. Blir väldigt glad när jag tänker på det. Att jag fått chansen att skriva böcker och åtminstone delvis kan försörja mig på det. Och rida hästar.

 
Men hördu, vad är du stolt över? Att du vågade flytta eller stanna kvar? Tacka ja eller nej? Producera något? Eller tänka något? Att du övervann någonting eller fanns där för någon annan? Jag skulle gärna vilja läsa om det.

Jessica · 2 years ago
Hej! Jag måste bara säga att jag läste "Vackra människor" efter att du skrivit om den i bloggen och tyckte jättemycket om den. Hoppas att du skriver fler liknande böcker i framtiden:)

Peppe Öhman · 2 years ago
Nu blev jag GLAD! TACK för att du läste den OCH för att du tog dig tid att berätta att du gillade den. KRAM

Helén · 2 years ago
Jag är himla stolt över att jag vågade söka drömjobbet, säga upp mig från jobbet och flytta till Åland. Trodde inte det var en grej jag skulle våga med! :) Är också rätt stolt över att jag börjar bli bra på att känna mig själv och veta vad som funkar och inte funkar för mig, det är inte alltid så himla lätt!

Peppe Öhman · 2 years ago
Fasiken så BRA! Grattis till allt.

Johanna · 2 years ago
Så KUL med dina böcker, förstår verkligen att det är underbart. Är själv otroligt sugen på att skriva böcker, vi får se när det kan bli läge. Vill helst göra reportageböcker och det var ju lättare när jag var frilans, på något vis. Vilket leder mig till vad jag brukar svara på frågan om vad jag är stolt över: att alldels i början av journalistkarriären ha tackat nej till ett fast journalistjobb som 55 andra också hade sökt för att istället göra det jag var sugnare på att testa då: frilansa. Älskade det, fick bra rullning på frilansandet och ångrade mig inte en sekund. Dock känns det lite knäppare att svara det nu, när jag ju sedan 3 år tillbaka är anställd ändå...haha. Dock på en mkt roligare tjänst än den jag tackade nej till. Också stolt över att vi i år renoverat hela vårt hus samtidigt som vi skaffade ett andra barn, och ändå fortfarande gillar varann, haha. Det gjorde vi bra!

Peppe Öhman · 2 years ago
Tänk att du vågade! Så coolt. Folk runt dig måste ha varit helt till sig. Det finaste en journalist kan få, enligt andra, är ju en fast anställning. HEJA! Och kram!!

Lina · 2 years ago
Jag är stolt över att jag blir bättre och bättre på att inte hålla tillbaka mig själv och göra mig mindre än jag är. Jag är stolt över att jag orkat och vågat flytta så många gånger och börja om på egen hand. Jag är stolt över det stora och utmanande arbetet med "Världen är så stor" på Wasa Teater. Och jag är stolt över alla gånger jag vågar uttala obekväma sanningar. Men det vågar jag inte alltid. Tänk att ha en hel serie böcker! Det är verkligen nåt att stanna upp inför och liksom bara känna hur det känns. :)

Peppe Öhman · 2 years ago
Lina, du är helt fantastisk i ditt arbete för mänskliga rättigheter. så imponerad av dig!

Maria · 2 years ago
Jag tycker att det märks effekter av den professionella coaching du har gått i? Stämmer det att du satt upp mål i den här ritningen? Med bokskrivande och hästar? Så glad för din skull att du verkar ha sånt flow. Jag är väldigt stolt och glad över att ha startat eget företag för två år sedan och att jag kan försörja mig.

Peppe Öhman · 2 years ago
Ja! Coachingen har faktiskt varit otrolig. Att ha någon som lyssnar, peppar, ifrågasätter och hjälper en formulera sina målsättningar (och skala bort onödigt skit) har varit så otroligt givande.

ÅlandsPetra · 2 years ago
Grattis till nyaste boken! Jag är stolt över: att jag sade upp mig från en dysfunktionell arbetsplats och blev egenföretagare. Har inte ångrat mig en enda dag, har bara ångrat att jag inte gick tidigare. Men precis som du skrev införa inlägget så börjar man ju ifrågasätta sitt eget sunda förnuft å tro på att problemet sitter i en själv (å alla andra i kollegiet - dvs alla utom chefen....).....

HannaH · 2 years ago
Jag är stolt och så otroligt glad att jag vågade säga upp mig från ett jobb för att hoppa på ett annat jag visste så lite om. Nu, ett halvt år senare, är jag så otroligt nöjd över det. Jag äger min tid och jobbet ger mig energi, så som det ska vara. En annan sak är att jag är stolt över är att jag vågar ge min son ett syskon. Har inte varit självklart.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.