Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Skapa historien om dig själv | November 28, 2018 | The Way We Play

Skapa historien om dig själv

4 years ago

Jag befinner mig i slutskedet av två böcker och har precis gått in i fasen då jag tycker att allt jag skrivit är bajs. Jag får panik av att tänka på att orden kommer att tryckas på papper och att det snart är omöjligt att ändra något i dokumentet. För er som har fött barn är det den där fasen när man är SÄKER på att man kommer att dö och sen går den över och man får en baby. Okej, riktigt lika dramatiskt, men en mörk stund som för det mesta går över. Under en kort period kommer jag att tycka att texten är helt okej och sen börja skriva på något nytt och försöka bli en bättre författare. Det finns en trygghet i att känna till de olika faserna i projektet och inte gå under av ångest när de mindre trevliga infaller.
Det händer också att jag kan få en skamsköljning efter att ha låtit självgod i podden eller otroligt präktig här på bloggen. Det är otroligt kul att ha ett jobb som mest går ut på att publicera olika saker, men också stressigt då man är nere i en svacka.
I Friday Lab har vi den här veckan talat om storytelling och varumärken. Det har bland annat handlat om hur allt runt om oss är en historia, hur man bygger upp en sån och varför livet blir roligare när man inser det och själv kan berätta såna. Jag vet att det låter äckligt att kalla en människa för ett varumärke, men använd ordet rykte om det känns bättre. De ord folk tänker på då de tänker på dig som privatperson, frilansare, anställd, chef, jobbsökande eller vilken roll du nu råkar ha. Nästa vecka ska vi tala om sociala medier och jag tycker att det är så spännande att sociala medier gör det möjligt för en människa att skapa historien om sig själv.
Deltagarna i gruppen hade som uppgift att fråga folk i sin närhet vilka ord de skulle beskriva dem på. Det är också ett bra sätt att själv förstå vad man är bra på och kanske ringa in vissa nyckelegenskaper. Ord som återkommer. För att inte tala om att få bekräftelse på sånt man kanske tror att man är duktig på, men kanske inte vågat agera på. I dag hade vi en session och det var väldigt kul att höra några av adjektiven. Testa själva, vetja! Alla borde få höra uppbyggande adjektiv om sig själva på regelbunden basis.
Jaja, den första testgruppen den 2 december fylldes blixtsnabbt upp så nu kör vi en till. Är ni nyfikna på vad jag snackar om när jag snackar om Friday Lab kan ni anmäla er här. Det är helt gratis och noll strings attached.

 

Maria · 4 years ago
Peppe! Du är aldrig någonsin präktig eller självgod, så den skamsköljningen är nog en tankevurpa. Du är noggrann och omsorgsfull i det du gör, lägger ner tid på det och verkar vara totalt fokuserad på att jag och de andra läsarna och lyssnarna får en härlig, lärorik, intressant upplevelse. Du är så genuint generös men din kunskap. Tack för det! Underbart att läsa och lyssna på dina grejer! Kram

Peppe Öhman · 4 years ago
Åh fina, fina du! Tack för att du säger så. Blev väldigt glad över din kommentar

Linn · 4 years ago
Som Pinterest brukar säga: Branding is what people say about you when you're not in the room.

Peppe Öhman · 4 years ago
Den ska jag stjäla av dig och Pinterest.

puva · 4 years ago
Känner så igen mig med den där vågen av skam som sköljer över en precis innan man släpper iväg ett alster man jobbat hårt på. Hände mig senast förrförra veckan, då hade det gått flera månader sedan jag senast publicerat nåt och då är tröskeln alltid högre, känns det som. Och nu märkte jag ett drag hos mig själv jag inte är särskilt stolt över, nämligen att nu då jag ska börja göra helt nya saker på jobbet, kritiserar jag mig själv och mina bristande kunskaper i förväg så att ingen annan ska hinna göra det. Det får mig ju att verka som en sur typ som inte vill lära sig något nytt (tänker jag), fast det i själva verket är tvärtom: jag är nyfiken på det nya och tvivlar inte en stund på att jag inte skulle kunna lära mig behärska det. Men för säkerhets skull meddelar jag att jag nog vet att jag inte kan det här, ingen annan behöver påpeka det. Suck ändå. Duktig flicka-syndromet är inte lätt att bli av med.

Peppe Öhman · 4 years ago
Men Puva, allt du gör BLIR GULD. Det vet ju alla. Du är ett sånt proffs.

puva · 4 years ago
TACK! En till sak att träna på: att ta emot komplimanger. Bara säga tack och gå vidare. Aj hohho!

puva · 4 years ago
(Och här babblar jag bara på om mig själv. När jag ju också ville säga att jag tycker du är huippu och bra! Kul att följa med allt du hittar på. Här byggs Peppes medieimperium och vi får följa med från första parkett. Det är ett privilegium!)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.