Tre bra poddavsnitt

2 years ago

Här kommer några tips på bra avsnitt till poddar jag lyssnat på på sistone. Jag hoppas förresten att ni alltid lyssnar på Magnus och Peppes Podcast. Vi finns nuförtiden också på Spotify! Det känns väldigt kul.
Today Explained: Secrets to boost your metabolism. Avsnittet handlar om att folks viktupp- och nedgång har väldigt lite att göra med hur mycket de motionerar. Att banta fuckar helt upp ens kropp som ställer sig in på svält och det är mycket ovanligt att en person som gått ner mycket i vikt genom bantning inte går upp igen. Också: kroppen är mycket mer komplicerad än “fler kalorier in än ut”.
The Daily: A new climate tipping point: Om hur en nobelprisvinnare kommer med en ekonomisk lösning på problemet med koldioxidutsläpp. Spoiler: Det handlar om skatter och att vi har max två år på oss att införa dem.
The Waves: The “Radicals om Pride och representation och en kritisk kommentar till den hyllade filmen “A star is born”
 

puva · 2 years ago
Och nya säsongen av Serial är vansinnigt intressant!

Peppe Öhman · 2 years ago
Tack! Har bara lyssnat på första (och S-Town), blev lite mätt på true crime-genren, men om du säger att den är bra ska jag lyssna på den

puva · 2 years ago
Den här säsongen är något annat. Det är bra, viktigt och ibland hårresande men på ett helt annat sätt än de förra säsongerna. Skulle ge det ett par avsnitt ifall det känns trögt i början.

Peppe Öhman · 2 years ago
Då ska jag göra det. TACK!

puva · 2 years ago
Fortsätter att spamma på temat, men jag är säker på att det intresserar dig: Stötte på en tredelad serie hos Radiolab som heter "In the no" - ett samarbete de gör med en journalist som heter Kaitlin Prest, om att säga nej i sexual concent-sammanhang. Hon gjorde en serie om ämnet ett halvår före #metoo och nu går Radiolab sen vidare på det. Är nu mitt i avsnitt 2 och det är så sjukt intressant.

Peppe Öhman · 2 years ago
Så bra! Hade tydligen lyssnat på avsnitt två, men imorse när alla andra sov drog jag ettan och trean. MYCKET bra tips!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.