Tips på bra los angeles-fotograf

2 years ago

Den här bloggen är till hundra procent ett nöjesprojekt för mig. Jag tycker det är så ROLIGT att blogga. Att få testa tankar och dela vardag med er. Ibland kan jag göra samarbeten och tjäna lite pengar på den och det är ju väldigt härligt det med. Ju mer jag tjänar på bloggen, desto mer tid kan jag viga till den. Helst skulle jag vilja att halva min inkomst baserade sig bara på Livet & LA, men i praktiken är det inte tillnärmelsevis så. Drömmen vore att ligga på ett magasin eller annan bra bloggplattform och få en månadslön.
Jaja, egentligen skulle jag inte alls skriva om. Jag skulle berätta att en dröm gått i uppfyllelse: Sedan jag var sju år gammal och började ta ridlektioner har jag i hemlighet drömt om att någon med en fin privathäst skulle fråga mig om jag vill rida den för att hen inte har tid. För några veckor sedan hände det! Först skulle jag rida Rupert en gång i veckan, sedan två och nu helst alla vardagar. Det här känns minst lika kul som att få skriva på ett bokkontrakt! Människan är aldrig så lycklig som med hästen.
Och på tal om bokkontrakt så kommer ju min hästbok ut i vår. Förra veckan var den oerhört begåvade Anna-Maria Zunino Noellert uppe i stallet och tog bilder av mig och Rupert. Det var fruktansvärt svårt att välja ut några få bilder, men här kommer en jag gillade väldigt mycket. Ska visa fler senare. Jag ska också köpa loss ett par att ha på väggen. Vill varmt rekommendera Anna-Maria för fotouppdrag!
 

Maria · 2 years ago
Superfin bild! Vad behövs för att du ska ligga på en plattform med bloggen? Något jag som läsare kan göra? Jag köpte jämt magasin tidigare, Femina för snygga inredningsgrejer, intervjuer och recept. Samt helt utan bantningstips, som jag avskyr. Där tycker jag du skulle passa in. Är du för reko? Sätter de upp en massa regler du ska följa och hålla dig inom? Ändra helst inget för att passa in. Din profil och att du gör det du gör på ditt sätt är det som gör din blogg så bra. Förstår att det är för att tjäna pengar som bloggarna skiver om varumärken. Det riskerar att göra den urvattnad och jag tröttnar. Det finns några som klarar balansgången också ska jag säga men det är inte lätt. Skulle tycka det vore intressant att höra mer om ”bloggindustrin”, det du vet om den.

Malin C · 2 years ago
Instämmer med undran om det finns något man som läsare kan göra? Och så undrar jag en fånig sak, ska med familjen till CA i dec. Jag ska på ett bröllop i Santa Barbara men min man gör något mer barnvänligt undertiden. Bo på hotell i SB eller ta en bulle fram o tillbaks från Santa Monica?

Peppe Öhman · 2 years ago
Om du jobbar på eller känner nån som jobbar på Bonnier eller Allers eller motsvarande får du gärna tips om mig! Och bra fråga, att åka taxi fram och tillbaka mellan SM och SB tar över två timmar så det kanske blir lite väl dyrt. Sätt pengarna på Four Seasons eller annat härligt hotell i Santa Barbara! Använd appen Hotel Tonight och boka samma dag. Då får du lyxhotell för spottstyver. kram

Peppe Öhman · 2 years ago
Tack! Jag gillar också Femina väldigt mycket. De var faktiskt intresserade, men tyckte sedan att det räckte med en bloggare i LA (Cecilia Blankens bloggar också där). Tack för att du skriver så fint om bloggen! Det gjorde mig väldigt glad

Ellen · 2 years ago
Så fin bild! Du ser lycklig ut och Rupert tillfreds!

Peppe Öhman · 2 years ago
Är SÅ lycklig!

Johanna · 2 years ago
Visst är det konstigt att bloggar fortfarande är svåra att dra runt som en redaktionell produkt? Har förstått det som att blogg på stor portal/magasin inte heller alltid ger några pengar att tala om, trots att bloggarna lär dra dit merparten av trafiken. Portaler verkar för övrigt ovanligt utanför Norden och när jag kollar på bloggare i andra länder så verkar trenden vara att skapa produkter och andra inkomstkällor (tex spons och affilliates) och att bloggen i sig främst är en trafikmotor och relationsbyggare. Så det är helt klart knepigt att tjäna pengar på själva bloggskrivandet. Som bloggare själv är jag dessutom förvånad över hur lite företag vill betala för sponsrade inlägg, i alla fall i min nisch. Så jag tror produkter/tjänster är den smartaste vägen att gå, i alla fall i dagsläget. Hoppas du hittar en bra lösning, du har en grym blogg och 13 år av bloggande är en prestation som heter duga!

Peppe Öhman · 2 years ago
Skriver under allt du säger. Var inne på din blogg och tyckte genast SÅ MYCKET om den! här har du en ny och lojal läsare. kram!

Johanna · 2 years ago
Tack, vad fint sagt! Jag har också bloggat länge, men sällan snittat på mer än kaffepengar. Tog ett krafttag i år och är nu uppe i lunchpengar, hehe. Har en plan på att åtminstone vara uppe i middagar nästa år. Men såklart fortfarande inte i närheten av allt jobb jag faktiskt lägger ner. Men bloggandet ger mig så mycket annat också och tur är väl det. Kan tänka mig att bloggen din lett till en hel del andra bra möjligheter, även om den inte bär sig själv?

Peppe Öhman · 2 years ago
Gud ja! Bokkontrakt, vänner, nätverk och en massa annat. Bloggen har gett mig så otroligt mycket. Älskar den!

Full transparens: Bloggens ekonomi - Livet & LA · 2 years ago
[…] ner kommer ett samarbete med Nextory Jag tänkte på uppmaning kort skriva om hur bloggekonomin fungerar. Det finns såklart olika system, men jag antar att de vanligaste är att a) […]

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.