Post woke-feminismen

5 years ago

Här kommer två rykande färska poddavsnitt: Mellan raderna där vi pratar om Mats Strandbergs "Slutet", om "Beslutsfällan" av Niklas Laninge och Arvid Janson, om konsten att ställa följdfrågor i poddar, om Huskvinnans återkomst och såklart mycket mer. Post Woke- Feminismen heter avsnittet. Imorse spelade Maggan och jag också in ett avsnitt av vår egen podd där vi talar om vad som hände den 3 augusti 2018 när Facebook låg nere i 45 minuter, om skillnaden mellan klimat och miljö, läsarbrev (TACK<3), poddarnas framtid, om hur det i USA inte finns höger och vänster bara söder, om hur våra handlingar påverkar vårt tyckande och etiketter. Ni kommer att gilla! Tack alla ni som betalar för den här podden. Ni är magiska!

Louise · 5 years ago
Åå älskar detta! Ligger sååå efter med Mellan raderna – en himla massa jobb dök upp och sabbade. Ja och ljudböcker som jag måste höra för att ni pratat om dem, så lite är det ert fel. Hur som helst så lyssnar jag ikapp på M&P just nu och i ett av de tre senaste pratar du om en bok som förklarar/berättar om kriget i Jemen, vilken bok är det? Och en annan fråga: när jag läste en Halv gul sol så kände jag att jag fick reda på saker om Biafrakriget, sådant som jag liksom inte sett till att lära mig innan. Samma med Vända hem. Jag insåg att det är ett så bra sätt att lära sig, att lära skönlitterära böcker. Nu skulle jag vilja läsa en sådan som utspelar under Amerikanska inbördeskriget som är lite av en kunskapslucka för mig (insåg detta när jag läste just Vända hem). Vet du någon bok som utspelar sig då så man kan få läsa och lära lite? tack för en superblogg Peppe! KRAM!

Peppe Öhman · 5 years ago
Precis så resonerar jag! Att få lära sig om världen genom historier. "Jemen är bra" heter boken http://www.leopardforlag.se/bok/jemen-ar-bra/ Tack för att du är så bra och peppande och på alla sätt en så fin typ. kram

Jenny · 5 years ago
Jag tar mig friheten att tipsa om Den underjordiska järnvägen av Colin Whitehead. Handlar i och för sig mer om slaveriet än inbördeskriget specifikt men är väldigt bra (och hemsk).

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack! Har den som nästa i listan i min ljudboksapp.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.