Mansproblemet

2 years ago

I veckans avsnitt av Magnus och Peppes podcast, “Mansproblemet” talar vi såklart om Brettt Kavanaugh och högsta domstolen. Om Metoo, hur mycket (lite) amerikaner litar media) och Banksy och en fortsättning på äldre män och yngre kvinnor. Magnus säger (ungefär) att kvinnor får ta lite ansvar och sluta bli ihop med rövhattar medan jag hävdar att män borde axla ett större ansvar och bli bättre människor. Äh, lyssna själva.
Podden finns såklart där poddar finns, till exempel på Acast.

Jessica · 2 years ago
Det är väl i stort sett bara i de nordiska länderna och något land till där kvinnor fritt utan påtryckningar och åsikter får välja vem de vill bli ihop med och är ekonomiskt självständiga. På de flesta ställen är det rövhattar som bestämmer vilken rövhatt kvinnan ska gifta sig med. Rövhattar ser också till att kvinnor inte får gå i skolan, inte får bli chefer, inte får köra bil, inte får tjäna pengar utan vara hemma och ta hand om barn, så att kvinnorna inte ska ha en möjlighet att lämna sin rövhatt. Jag tycker det är lite tidigt i det här läget att säga att kvinnor mer omsorgsfullt ska välja vem de ska leva med, för hur många kvinnor har den möjligheten? Vi måste börja där, alltså göra det möjligt för alla kvinnor (och flickor!) att själva få välja vem de vill leva med utan påtryckningar från rövhattarna och rövhattssamhället. Men sen är vi är ju (som Magnus ord oavsiktligt och omevetet hintar) trots allt kända för att vara känsliga hysterikor utan logiskt tänkande, som skulle ligga med alla och ingen skulle veta vems barn som var vilket, om vi inte blev kontrollerade, könsstympade och hölls på plats.

Peppe Öhman · 2 years ago
Precis! Din kommentar fick mig också att fundera på hur fria och jämställda vi EGENTLIGEN är. Väldigt få, knappast någon, i min vänskapskrets lever helt på samma villkor. Tror inte det är möjligt i ett patriarkat. Vi måste skrota det!

Filippa · 2 years ago
Har ej lyssnat på podden men Magnus har FEEEEL. Varför ska kvinnor ta ansvar när män bara kan sluta vara idioter? Blir fan förbannad bara jag tänker på det vanliga och trötta jävla svaret. "Men gåååå då", eller "Lämna det aset", eller "Tänk efter vem du blir tillsammans med". Eh vem visar sitt rätta jag redan i början, och hur jävla lätt är det att lämna som lättpåverkad ung tjej (eller äldre för den delen), när vi är matade att TA HAND OM och STÅ UT MED och att ha en man öht är vinstlotten i livet. AAAAAAAAAAHH!

Peppe Öhman · 2 years ago
Håller verkligen med dig! Hoppas att det blev klart i podden.

Lina · 2 years ago
Dessutom vet man inte genast vem so. Är en rövhatt och då kan det vara för sent för man är redan mindfuckad och manipulerad av nqrvissisten/psykopaten ifråga. Och narcissism växer globalt. Det går inte att vinna emot en sån och det ingår i själva konceptet att de verkar som en svärmorsdröm tills de har snärjt en.

Peppe Öhman · 2 years ago
Så sant! Och tänker att ens man inte ens behöver ha en diagnos (annat än patriarkat) för att behandla en dåligt och strunta i jämställdhet.

Liljan · 2 years ago
Jag lyssnar på podden (precis nu!) och är så frustrerad och känner mig uppgiven. Kom igen Magnus??!!! Återkommer med lite mer konstruktiv kritik när jag klarar av att formulera mig. Kudos till dig Peppe som argumenterar så vettigt!

Peppe Öhman · 2 years ago
Tack för stöd! Ser fram emot kommentar! kram

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.