Boktips i boksalongen

2 years ago

I samarbete med Boksalongen.fi

Okej, här kommer ett väldigt kul samarbete: Boksalongen, som är ett samarbete mellan mitt förlag Schildts & Söderströms och min forna arbetsplats (och nuvarande uppdragsgivare) Hufvudstadsbladet, är en tjänst där du kan beställa hem tre böcker till priset 59 euro (fri frakt).
I egenskap av författare vill jag säga att det betyder enormt mycket att någon köper ens böcker. Ni vet det där pinterestcitatet “When you buy from a small business an actual person does a little happy dance“. Det stämmer faktiskt. Om du köper produkter från ett litet företag och eller lokalproducent gör det antagligen mycket större skillnad än om du shoppar på Amazon eller Asos.
Extrakul är det såklart om du vill köpa Prilliga Prinsessboken som otroligt begåvade Sanna Mander illustrerat. Kasper Strömman, Malin Klingenberg och jag har skrivit varsin prinsesshistoria där. Min handlar om en prins i klänning.
“Vad äter prinsessor? Varför pussar de grodor? Och hur hanterar de eldsprutande drakar? I den här boken får du reda på allt som är värt att veta om prinsessor. Sanna Mander och Anna Sarve låter färgen, inspirationen och humorn flöda på uppslagen där finurliga prinsessfakta varvas med tassiga prinsesshistorier.
 
Du får stifta närmare bekantskap med några av historiens mest älskade prinsessor och några hatade. Möt Snövit, Pocahontas, Marie Antoinette, Ozma, Leia, Wallis Simpson, Kleopatra och många andra. Dessutom ingår tre nyskrivna prinsessagor av Malin Klingenberg, Kasper Strömman och Peppe Öhman.”

I Boksalongen kan du som sagt välja 3 böcker för endast 59€ och gratis leverans. Nu låter jag som tv-shop, men INTE NOG MED DET: då du inhandlar ditt första bokpaket får du en anteckningsbok på köpet, specialdesignad för Boksalongen. Och ifall du kommer att besöka Helsingfors bokmässa nästa helg kan du också köpa böckerna där. Monter 6N48.
Om jag får tipsa om några fler pärlor till böcker så är Ellen Strömbergs debut “Jaga vatten” jättebra. Likaså Karin Erlandssons “Pärlfiskaren“. Själv är jag också omåttligt nyfiken på pinfärska “Tinderdejten”. Utdrag ur den:
Vi skulle träffas vid 19 och klockan 18.06 kom ett meddelande:
Pinsamt att dra sig ur men jag har fått en hemsk hicka som inte går om.
Jag trodde han skojade men hans svar var gravallvarligt:
Jag skämtar inte nu, smulan.”
Följ också Boksalongen.fi på Facebook och Instagram. Bland alla följare på lottar Boksalongen ut konsertbiljetter till Per Gessle’s Roxette den 12.11.2018 och till The Show-a Tribute to ABBA den 29.11.2018. Utlottningen sker måndagen den 29.10.2018. Insidertips: det lönar sig alltid att delta i såna här utlottningar, chansen att vinna är nämligen stor.

Boksuddis · 2 years ago
Haha!! Tinderdejten låter ju jättebra på det lilla.

Peppe Öhman · 2 years ago
VÄLDIGT sugen på den!

s · 2 years ago
Jag skulle vilja läsa livet&patriarkatet. Synd rabatten gäller bara nya böcker :(

Peppe Öhman · 2 years ago
Åh vad kul att du vill läsa den, ska se om jag kan få förlaget att ge dig en Livet & LA-rabattkod!

ÅlandsPetra · 2 years ago
Är de andra prinsess berättelserna heteronormativa, är det alltså vara de ny skrivna som sku va värda att läsas? Köper gärna till syskonbarnet men brukar vara jätte noggrann att han av mig bara får kläder å böcker som andra inte skulle köpa.

Peppe Öhman · 2 years ago
Jag har inte fått tag på boken ännu och bara läst (eh skrivit) min egen. Den är EJ heteronormativ :)

Cherie · 2 years ago
Hej Peppe! Kul med boktips, riktigt sugen på tinderdejten jag med. Men nu har jag en fråga, du kanske har skrivit om det förr men hittar inget... Jag vill läsa in mig på feminist-ämnet för att kunna ge svar på tal åt de som suckar när jag säger att jag är feminist. Känner att mer kunskap är the way to go... Har självklart läst "Livet & patriarkatet". Tack för den, läste ut den på en kväll, SÅ bra. Har du boktips, gärna böcker som är lättlästa och intressanta inom ämnet, nybörjarmaterial typ? Jag vill så gärna kunna argumentera för feminismen "på rätt sätt"...

Peppe Öhman · 2 years ago
Så kul att du läst och gillat Livet & Patriarkatet!

Jennifer Sandström · 2 years ago
Yay vilket bra tips! Instagram-länken var lite fel, tror det var 2018 på slutet fast borde vara utan!! <3

Peppe Öhman · 2 years ago
Tack för att du alltid har koll!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.