Tips på ljudböcker!

4 years ago

I samarbete med Nextory

Jag gör ju ett samarbete med Nextory som har gjort att jag gått in i en intensiv ljudboksperiod. Det är praktiskt med tanke på att jag borde läsa en massa böcker inför samtalen jag ska moderera, men också ganska underbart att bara gå in på appen och välja böcker. För tusen år sedan brukade jag tillbringa massor av tid i bokhandlar. Bara gå runt och välja böcker. (Det var för övrigt i en sån min vän Basse smög upp till mig och frågade om vi skulle bli vänner. I dessa moderna tider träffar man kanske inte vänner när man letar bok, men det finns andra fördelar).
Det som gläder mig extra mycket att det nu verkar finnas också finlandssvensk litteratur på Nextory. Rekommenderar till exempel Märta Tikkanens Århundradets kärlekssaga, Sabine Forsbloms Betinkan, Ellen Strömbergs Jaga Vatten, Ann Louise Bertells Vänd om min längtan och Kjell Westös Den svavelgula himlen
Vill ni ha mer? *ett rungande JAAA!* I så fall vill jag tipsa om Maria Maunsbach Bara ha roligt som jag precis avslutade. Fattar dock inte varför den kvinnliga huvudpersonen vill hänga med den snåla och besserwissriga manliga huvudpersonen, men det är antagligen bara taget ur verkligheten. Ska själv ta itu med Åsneprinsen. Intervjuade författaren Caroline Hainer i för inte så länge sedan efter att hon kommit ut med Män visar kuken för mig och tyckte mycket om både henne och boken, Karolina Ramquists långnovell Det är natten är väldigt bra: “En skildring av splittringen mellan yrkesroll och modersroll, att vara kvinnlig författare och värna om det egna rummet. ” Är sugen på Malin Wollins Till min dotter. Maria Svelands Doggy Monday. Sen vill jag att ni lyssnar på Unni Drougges Andra sidan Alex, Marin Kellermans Allt blir inget, och Bengt Ohlsson Drick värmen ur min hand. Ja och igår började jag lyssna på Jonas Hassen Khemiris Pappaklausulen. Gillar mycket!
 

Med koden PEPPE (Finland) och PEPPESE (Sverige) får ni 30 dagar av gratis lyssning. No strings attached. Tipsa en finskspråkig vän, Nextory är nämligen helt nya på finska i Finland. Eller kanske mamma och pappa eller mormor och morfar borde bli introducerade till ljudbokens magiska värld.

 

Ellen · 4 years ago
På tal om Westö vill jag tipsa om att lyssna på Hägring 38. Stina Ekblad läser in. Ren njutning!

Peppe Öhman · 4 years ago
Den har jag faktiskt inte läst, åker upp på listan genast! Tack!

Rabattkod till Nextory - Livet & LA · 4 years ago
[…] När jag berättade att jag lyssnar på den sa Magnus, otippat nog, att han lyssnar på Michelle Obamas ”Min historia”. Först blev jag förvånad, sen insåg jag vilken tid på året det är. Varje år i mars och lite till jobbar Magnus med Hollywoodfruar och är tvungen att köra omkring i Los Angeles. Då plöjer han igenom ca en ljudbok i veckan (han lyssnar på dubbel hastighet). Här har jag listat några böcker jag vill rekommendera. […]

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.