Skämdes väldigt mycket i dag

5 years ago

I dag slog jetlaggen in ordentligt. Låg vaken halva natten och vacklade sedan till en författar/bokbloggarfrukost jag skulle moderera. Det gick bra och firade efteråt med frukost på hotellet tillsammans med Carolina Setterwall som skrivit boken "Låt oss hoppas på det bästa". Väldigt bra person och bok. Lyssna t.ex. på den på Nextory. (i Sverige funkar den här länken). Hade på känn att allt inte var som det skulle och insåg plötsligt att jag var sen till nästa uppdrag. Jag hade skrivit upp 10.30 istället för 10.00 i min kalender. Sprang som vinden genom bokmässan, övertalade säkerhetsvakterna att släppa in mig utan check och kastade mig med andan i halsen upp på scen 12 minuter för sent. Där satt redan Heidi Hakala och Rafael Donner och pratade om utbrändhet för fullt hus. Skämdes väldigt mycket. De var snälla och skojade om att det var skönt att jag inte tog prestationen att moderera deras samtal på blodigt allvar, men jag ville bara sjunka igenom jorden. Sen fortsatte dagen med ett seminarium med Jenny Jägerfeldt och Gunnar Ardelius. Seminariet handlade om hur unga kvinnor och män porträtteras i litteraturen i dag. Jag var på plats en halvtimme innan diskussionen började. Jetlaggen var grav. Höll på att få panik när jag insåg att UR skulle banda in seminariet men lyckades till slut ro det och mig själv iland. Nu baddar jag min själ på hotellrummet och ska senare träffa min förläggare för en drink, manusmöte och middag. Men först ska jag duscha bort skammen från att ha varit sen till ett uppdrag. Bild från igår då jag modererade diskussion om förälskade tonårskillar med Ted och Kaj.

Hanna · 5 years ago
Fy vad hemskt, men verkligen mänskligt. Jag går bara runt och väntar på att missa ett uppdrag eller möte eller något annat i min nya roll. Så lätt hänt, hur noggrann man än är.

Peppe Öhman · 5 years ago
Jag far tvungen att prata om det hela resten av dagen för att liksom vattna ur skammen.

s · 5 years ago
Don't worry, du verkar annars så lyckad och behärskad att en liten försening bara bevisar att du är människa. Hoppas bokmässan annars blir bra!

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack för att du säger så! Och ja! En väldigt kul mässa.

Johanna · 5 years ago
Hu så jobbigt! Men mänskligt. Alltid skönt för alla andra när någon kommer sent och en inser att världen inte rasar för det. Och starkt att du lyckades genomföra modererandet sen, DET känns ju som en oerhörd insats. Inte låta genansen paralysera en liksom. Hur som, fint att ses igår, och hoppas resten av mässan blir skoj!

Peppe Öhman · 5 years ago
Tänkte i panik att det bästa jag kan göra är att bara be om ursäkt och sedan blixtsnabbt flytta över fokus till paneldeltagarna.

Anna · 5 years ago
Men åh, lider så med dig, inte roligt att komma sent så där, ryser av obehag. Och ja, vet att mycket bandas och känner igen det där med jetlag, kan ju vara uppe hela natten för att sedan vara helt död på eftermiddagen... Lycka till med resten av dagarna!

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack! Det fick bli en hemsk upplevelse och en rolig anekdot. :)

Ronja · 5 years ago
Du är en sådan inspiration alla dagar, så för mig som vanlig dödlig, känns det skönt att veta att även du kan komma sent ibland (av misstag. )

Peppe Öhman · 5 years ago
Din kommentar gjorde mig glad

Maria · 5 years ago
Bjussa dig själv och alla på att du är perfekt när du inte är perfekt. Du är människa❤️Inget att skämmas för.

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack och kram!

puva · 5 years ago
För ett par år sedan skrev jag en serie artiklar om poesi och i anslutning till den skulle jag intervjua en finsk rapartist dom kommit ut med en poesisamling. Det skulle ske på Helsingfors bokmässa där jag hade en miljard andra intervjuer bokade. Kommer till avtalat ställe- ingen rapartist finns att hinna. Jämför min kalender med min mejl och inser med fasa att jag är en timme försenad. Ringer förlagets kontaktperson som säger att artisten i fråga "inte brukar ha överseende med sånt här". Jag sjunker genom mässcentrets golv och ber 1000000 gånger om ursäkt. Ingen intervju. Om det alls tröstar vet jag precis känslan!

Peppe Öhman · 5 years ago
Kan VERKLIGEN relatera! Tack för att du delade med dig av detta. KRAM

Alexandra · 5 years ago
Kanske helt förståeligt att man är lite yr när man flugit över atlanten för att delta. Prestera och ha jetlag är säkert tufft.

Peppe Öhman · 5 years ago
Ja fy, men alla verkade lyckligtvis överleva (tom jag med skammen).

Jessica · 5 years ago
Vilket otroligt spännande och inspirerande det verkar vara där på bokmässan! Jätteroligt att läsa om (och att missa och komma försent kan hända den bästa)

Peppe Öhman · 5 years ago
Det ÄR verklige otroligt kul De flesta stora författare i Sverige är där och det finns nåt härligt i att de är så lättillgängliga. BAra att gå fram och säga hej, liksom.

Peppe Öhman · 5 years ago
TACK

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.