Sjöelefanter i san simeon

4 years ago

Jag vakande till en riktigt dålig dag. Det berodde delvis på att Majlis, som vi trodde hade börjat sova hela nätter, ordnade skrikfest hela natten. På morgonen låg det bara tråkiga meddelanden i mailboxen. Jag kände mig skör och värdelös. Kanske det är PMS, kanske är det livet (ska sjungas i melodi till Maybelline-reklamen). Imorgon blir det kanske bättre.
Här kommer i alla fall en sista bildkavalkad från Labor Day-helgen. Det var för övrigt samma folk vi firade Thanksgiving med i Yosemite förra året. Minus Eric som turnerade i Europa och kommer hem först i oktober.

Tre dagar är tillräckligt länge för att man ska unna sig att ta det lugnt mellan utflykterna och bouleturneringen (det visade sig att jag är jättebra på boule, who knew). Det är också tillräckligt länge för att man ska kunna uppskatta tystnaden igen när man kommer hem och barnaskaran inte består av tio “aktiva” ungar.


Fördelen med så många barn var att de underhöll sig utan oss vuxna och vi kunde prata politik, nöje och dricka ett glas vin. Kanske beundra utsikten en stund. 
På söndagen åkte vi norrut till San Simeon som inte bara är känt för Hearst Castle som tronar upp sig på en kulle högt över landsvägen, utan också sjöelefanterna som ligger och jäser på stranden. Hanarna kan väga drygt två ton, stora jävlar.


Sen åkte vi tillbaka och kollade på det säsongens första avsnitt av Svenska Hollywoodfruar där Magnus jobbat som inslagsproducent och Sofie som fru.

Jenny · 4 years ago
Hoppas att du mår bättre nu! <3 <3 <3

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack vännen

Anna · 4 years ago
Gillar sjöelefanter! Och din vackra kaftan (heter det så?)! OT, men undrar om du har någon mikrofon (märke osv) att rekommendera för att spela in podcast? Har ni en sådan där som står på bordet med metall kring toppen? (vet ju inte alls vad det heter...) Och kan man redigera i Garageband..? Tänkte det skulle vara kul att testa att spela in något men har ingen utrustning alls förutom laptopen då så lite tips mottages gärna...

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack! Vi har en Yeti (finns på Amazon och borde kosta kring 100 dollar). Magnus redigerar i pro logic, men tror nog att Garageband ska räcka till. Lycka till med podden, vill gärna höra den(mer om den!

Anna · 4 years ago
Men tack, så snabbt svar! Haha, inte alls säker på att min röst passar... eller att jag ens kan prata när det spelas in... men kul att testa!

Peppe Öhman · 4 years ago
Det finns inga röster som inte passar i podd och det är KLART att du har nåt att säga. I början kan det kännas svårt, men ju mer du gör det, desto bättre kommer snacket att löpa.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.