Så föds kreativitet

2 years ago

I dag har jag varit helt värdelös arbetsmässigt sätt. Det enda jag har gjort är hushåll, träffat en kompis från Sverige och sen varit värd för en playdate. Den här lekträffen kom mamma och en lillasyster med och stannade hemma hos oss i två timmar. Jag har ännu inte klurat ut vad som gäller, lämna av ungarna eller stanna och dricka te. Men vi kan börja på morgonen. Fint att ta en promenad med någon som verkligen uppskattar Santa Monica- stranden.

De dagar när jag inte producerar text försöker jag se som om jag låter hjärnan vila musklerna. Så där som det krävs återhämtning när man tränar fysiskt behöver hjärnan också få lite lugn och ro mellan allt bearbetande av information. Hursomhelst har jag bestämt är det bra för min kreativitet att ibland varken ta in eller producera information. #BASTA

 
 
På tal om att skriva så ska jag moderera diskussioner på bokmässan i Göteborg om några veckor. Vem av er ska dit? Om nån nu räcker upp handen så kunde jag lista mitt schema och vi kunde ses. Det vore väldigt roligt för mig!

Jennifer Sandström · 2 years ago
Det tror jag definitivt på, att vila musklerna! Och vad kul med bokmässan, ska tyvärr inte dit.

Peppe Öhman · 2 years ago
Äh, hade varit kul att ses där!

Josefina · 2 years ago
Jag övar också på att tillåta mig själv att vara ledig (japp, är frilansare/egenföretagare). Krävs att jag verkligen bestämmer mig för att "idag jobbar jag inte". Annars går jag bara hela dagen och har dåligt samvete och det förpestar det som skulle kunna vara ledig tid och återhämtning. En lose-lose situation alltså. Men om jag tillåter mig att vara ledig arbetar jag sedan mycket bättre, snabbare och mer fokuserat. Win-win! Jag ska till bokmässan! Kommer att arbeta i Historiskans monter och eftersom vi faktiskt sågs som hastigast förra året kanske jag får ställa mig längst bak i kön men om du passerar vår monter vore det roligt att säga hej igen!

Johanna · 2 years ago
Jag brukar alltid gå, så det ska jag säkert! Tack för påminnelsen om att ackreditera mig i tid, hehe :) Ses jättegärna i så fall!!

Josefina · 2 years ago
Glömde ju skriva: Ja, lista gärna ditt schema med diskussionerna!

Peppe Öhman · 2 years ago
JA! Vad kul! Då ska jag göra det och vi ses.

Cecilia · 2 years ago
Kräver en dejt!

Peppe Öhman · 2 years ago
Jag med!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.