Relationstips i podden

6 years ago

I senaste podden talar vi om Åsa Beckmans krönikor om män som vill ha yngre kvinnor (Varför är det en triumf för äldre män att ha yngre kvinnor och Så förklarar männen varför de vill ha yngre kvinnor). Magnus delar med sig av sina bästa relationstips och vi kommer vi in på temat normen. Om hur folk är noga med att ingen ska bryta normen och alla helst ska anpassa sig efter det som är LÄMPLIGT enligt hens ålder. På vägen hem från skolan började vi prata med en piffig dam på 71 år. Hon sa att hon redan har två examen och nu funderar på att äntligen ta tag i de sista poängen så hon kan titulera sig jurist. Återvända till skolbänken när man är över 70 är ändå ganska coolt. Önskar att fler krossade åldersnormerna. Jag vill ALDRIG med höra någon skryta om hur få vuxenpoäng hen har, men ser gärna 50-åringar som börjar surfa, tonåringar som får barn (SKOJA!), men 80-åringar som intresserar sig för tv-spel, 70-åringar i minikjol och 40-åringar med bra karriär som skolar om sig. Alla som vågar och orkar bryta normer öppnar upp samhället för oss andra. Har för övrigt tänkt på den där kvinnliga kristdemokraten som stolt poserade med vapen innan riksdagsvalet. Det är ett så tydligt tecken på den rådande mansnormen, som till stor del går hand i hand med våldsnormen. Är man som kvinna normativt vacker och sysslar med traditionellt manliga intressen är man per automatik cool. Så tröttsamt. Å andra sidan har väl jag också gått på den pinsamma niten när jag var yngre. Jaja, lyssna på avsnittet! Det är KUL! Och ett stort tack ska alla ni som betalar 2,80 € för podden varje månad ha. Ni som ännu inte gör det hittar en länk i högerbalken (dator) eller längst nere på sidan (telefon). <3 Finns där poddar finns, bland annat på Acast.  

Soufi · 6 years ago
De senaste tre åren har jag dejtat och sällskapat med yngre killar. Det stämmer absolut det du säger om att de är mindre gubbiga. Det känns ofta helt annorlunda att prata med dem Det är så otorligt skönt att många saker angånde jämställdget som känns självklart för mig känns lika självklara för dem. En av mina bästa vänner är en 25-årig man och jag är så troligt stolt över hur fin och jämställd person han är. Yngre killar äcklas inte av mens, störs inte av kroppbehåring, tycker att mom-jeans är snyggt ( var män i min egen ålder ännu minns Britney Spears tighta jeans med en linning var pubeshåret skulle snynna som man låtit det växa) De unga män jag träffar verkar inte ha förväntningar och krav på varken sig själva som män eller hos kvinnor i sin omgiving utgående ifrån gamla könsroller. Jätte skönt att omge sig med!

Peppe Öhman · 6 years ago
Ja men precis! Och fy fausiken för gubbig kvinnosmak, klockren jämförelse med Britney anno tidigt 2000-tal.

Hanna · 6 years ago
Jag har gjort samma iakttagelse. Flera väninnor lever med yngre män och de har sagt samma sak - min syrra dejtade ett stort antal omogna män (svin) i sin egen ålder plus minus några år, är nu sambo med en tio år yngre kille som beter sig som en normal vuxen ansvarstagande människa. Men ändå kan jag inte låta bli att tänka att den här sortens resonemang (som jag också gör mig skyldig till) i grund och botten är samma sak; Jag föredrar att omge mig med yngre män för att de är mindre gubbiga och piggare. Jag dejtar unga tjejer för att de är fräschare och har mer energi. Okej för att det för männen handlar mer om en snygg kropp och ungdom och trofetänk (anses säkert status med yngre män i vissa kretsar, men generellt tycker ju folk det är lite suspekt) och kvinnor pratar mer om jämlikhet och värderingar, men ja. Det skaver lite nånstans. Att vi kastar sten men kanske inte är ett dugg bättre. OBS! Ej kritik mot soufus kommentar utan en allmän reflektion.

Peppe Öhman · 6 years ago
Jag hör verkligen vad du säger, men snabb och generaliserande analys: Männen vill ha släta kvinnor, kvinnorna vill ha män som respekterar dem?

B-M · 6 years ago
Har börjar ta pianolektioner vid 50 :). Och nej, det är inget återupptaget intresse, jag hade aldrig möjlighet som barn (däremot kunde jag rida som barn och ung, sådär olika falla livets lotter ;)) . Det är ju jääääättekul att spela piano, och hjärnjumppa är det också!!!

Peppe Öhman · 6 years ago
Fasiken vad bra! GRATTIS! Så glad och imponerad!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.