När jag ej är avslappnade mamman

3 years ago

Karine och Rasmus dotter har en heltidsnanny som också bor hemma hos dem. Victoria, drygt ett år, är med andra ord väldigt bekväm med att hennes föräldrar går ut. Om vi säger så här: Majlis är motsatsen till detta. Majlis är van vid att hon åker med oss överallt och att minst en av oss alltid är hemma. Välkommen till frilansarvärlden liksom. När går man förresten från att vara frilansare till entreprenööör?
Den första kvällen var i alla fall Majsan upptagen med att jaga hunden Petrus och leka med Victoria. När hon märkte att vi vi inte fanns någonstans gick hon runt huset och ropade “PEPPEEEEEE!”. Hon var tydligen på väg ut i Dubainatten innan nannyn hann stoppa henne.

Dag två anade hon oråd och fick panik när vi åkte. Det var som att lämna Vidde på dagis i tiderna. Mitt hjärta gick i tusen bitar. När jag egentligen ville fira födelsedag och slå klackarna i taket satt jag med lätt ångest och tänkte på hur jag snabbast kunde ta mig hem och om de andra tre skulle märka om jag försvann från loungen högst uppe på Burj Khalifa.

När det handlar om att lämna gråtande barn är jag EJ avslappnade och roliga mamman. Sedan dess har Majlis gått i taket om jag så mycket som antytt att det skulle vara trevligt att kissa utan sällskap.

Anna · 3 years ago
Gulligt ändå, gillar Majlis mycket! Tycker bättre om ordet frilansare... ser en entreprenör som en person som gillar själva företagandet, det spelar mindre roll vad den arbetar med, kanske startar nytt på löpande band...

Peppe Öhman · 3 years ago
Mycket bra poäng. Jag väljer också frilansare.

britta · 3 years ago
Heja Majlis. Är inte detta helt enkelt tecken på intelligens och hög EQ? Här är ni på resa, allt är nytt, och så ska det bli ännu mer nytt, ingen av de älskade föräldrarna kvar hemman. Då gäller det väl att visa vad man tycker, tydligt? ;) (Jag är exakt som du. Mitt hjärta slits i stycken av ledset barn.)

Yllet · 3 years ago
Ja hua. Men i längden är det ju vi vuxna som mår sämst av det men det är ju lik förbannat vidrigt. Feel for you. Kissa är ändå en trevlig grej att göra ensam.

Sara · 3 years ago
Svar till Yllet: nej. Det är inte vi föräldrar som mår sämst av det. Vill inte stå och pekpinna mej, men det är dags att lämna den där klyschan, tycker jag. Upplevelse av svek KAN få långtgående konsekvenser hos barn - konsekvenser som kommer till ytan långt senare i livet. Naturligtvis kan ingen förälder skydda sitt barn från att ibland tvingas uppleva svåra stunder, men att det skulle vara värst för oss som är vuxna är helt enkelt inte sant.

Hanna · 3 years ago
Mina har varit likadana trots att de börjat på förskolan vid knappa 1,5 år. Älskar Yllets inställning men tror ändå innerst inne att barnen mår sämst så har aldrig kunnat intala mig det där... DOCK att barn överlever att må dåligt nån kväll här och där, försöker jag tänka.

Janina · 3 years ago
Lite off topic-grej, men undrar bara: kallar dina barn dig för Peppe? (Och Magnus för Magnus?) Har för mig att du någon gång har nämnt att Vidar gjort likadant. Inte för att jag tycker att det är nåt fel med det men de flesta barn brukar väl kalla sina föräldrar för mamma och pappa, så jag är bara lite nyfiken .

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.