Galopp över gärdet

3 years ago

Efter Gryningsritten fick jag mersmak för att galoppera i det fria. I LA rider vi hy bara på bana och att galoppera ute i naturen är en av de bästa saker en människa kan göra. Jag drog med mig Lisa som precis flyttat till Stockholm från New York och Annika som i lördags flyttat hit från Helsingfors och så drog vi ut på tur runt Djurgården.

Det var bara vi tre och Amanda som ledde ritten och vi galopperade mycket. Är man minst två personer kan man boka en turritt. Det finns alternativ för nybörjare också. Och tycker man att det är läskigt att rida på en häst ordnar Häståkeriet häst- och vagnturer.

Den svenska sommaridyllen var i sitt essä. Vi red förbi andra hästar, får turister, över Djurgårdskanalen och ja ni fattar.

Annika frågade mig om hur Lisa och jag känner varandra. Jag sa: “Ursprungligen bloggen, men sen genom gemensamma vänner”. Då ställde hon följdfrågan: “Hur träffas man genom bloggen”. Jag har flera riktigt bra vänner jag träffat genom bloggen, men vet inte riktigt hur jag ska förklara att vi blivit vänner. Genom att kommentera på varandras bloggar och sen träffas?

Det var i alla fall en alldeles magisk dag som inte blev sämre av att vi tog en sista galopp tvärs över Gärdet. Hela Djurgården är för övrigt full av ridvägar så det är tryggt att rida där.

Efteråt svabbade vi av hästarna och släppte ut dem i hagarna på Gärdet. Fatta att sånt ens finns smack mitt i Stockholm.

DDT · 3 years ago
Det där ser fullständigt ljuvligt ut. Min mamma brukade berätta om hur det var att gallopera på Gärdet i slutet av 40-talet när hon var tonåring. Jag blev alltid lite avundsjuk då. Nu blev jag det igen. Tänk att man kan göra det idag! Måste skaffa mig en orsak att åka till Stockholm snart.

Peppe Öhman · 3 years ago
Så coolt att din mamma gjort det för 70 år sedan! Du får verkligen se till att ta dig upp till Stockholm och galoppera i hennes fotspår.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.