Fritids på stranden till stilla havet

2 years ago

I dag är det sista sommarlovsdagen för Vidde. Imorgon börjar tredje klass och som vanligt är det först ikväll vi får veta vem hans lärare och vilka hans nya klasskamrater kommer att vara. I början tyckte jag att det var ett brutalt system att ungarna skulle byta klasskamrater och lärare varje år. Men nu resonerar jag att det ger dem en möjlighet att lära känna fler barn och när de går i sista klass. Jag antar att det är typiskt amerikanskt (här typiskt världen) där de extroverta och sociala har det lite lättare än de introverta.
Sommarlovets sista dag fick Vidde åka till Malibu på beach camp med en av sina bästa vänner. Det är ett slags fritids för föräldrar som jobbar och behöver ha barnen nånstans på dagarna. Fast fritids på stranden till Stilla havet med delfiner som simmar förbi ibland. Tänker ofta på att det som jag tycker är alldeles otroligt fint är vardag för Vidar.
Magnus, Majlis och jag passade på att äta lunch på Nobu (proppfullt på grund av turistsäsong, men vi fick sitta vid baren som är mer än okej). Jag hade premiär för mina nya Blankens i lila mocka. De bekvämaste och snyggaste skorna jag någonsin ägt. Funderar på fullt allvar att köpa ett par i mörkblått också. Extra kul att köpa skor av en av sina bästa vänner.
Innan vi hämtade Vidde passade jag på att ta årets första dopp i havet. Det var så härligt att jag inte riktigt kan beskriva det med ord. Vattnet var ljummet, vågorna turkosa, botten sammetslen och tänkte bara lite på hajarna som simmade därute. Magnus tog en corny film i slow motion (han ska åka till Mexiko och filma en grej nästa vecka och ville öva). Jag gjorde en gif av den. Varsågoda!

 

Sofia Orrebrink · 2 years ago
Jag tänkte spontant på att det också kan vara bra för de barn som känt sig utanför, inte hittat en naturlig plats? Samtidigt otryggt om en aldrig ens sett läraren förut men det beror ju iofs på hur de undervisar om barnen känner till flera lärare men får en speciell varje år? Härligt med havet! Blir så jäkla sugen på att åka till LA när jag läser din blogg. Men är semester där med två små kids (4 o 1,5) ens görbart pga så mkt bil?

Peppe Öhman · 2 years ago
Jag har för mig att lärarna jobbar stenhårt på att alla ska bli sedda och känna sig trygga. Vi har tur som bor i ett område med jättebra skolor, kan vara helt annorlunda på annat håll. Gällande LA så klarar man sig bra utan bil i Santa Monica och Venice. Det går bra att promenera här :) PLUS tåg till DTLA nuförtiden.

läsaren · 2 years ago
Trodde det var Cindy Crawford i videon först :) bra video.

Peppe Öhman · 2 years ago
ha! TACK!

Emma · 2 years ago
Jag tycker du ska unna dig de mörkblå skorna också! Som pepp för att du skriver en sån bra blogg!

Peppe Öhman · 2 years ago
Det var snällt sagt! Tack! Nu tror jag att jag gör det :) KRAM

Jennifer Sandström · 2 years ago
Men shufflar de liksom klasserna varje år bara för att?? Låter lite underligt när man är van vid det motsatta ja ;)

Peppe Öhman · 2 years ago
Det finns tydligen nån logik i det, men jag är osäker på den :)

Ellen · 2 years ago
För min tjej som går i mellanstadiet blandar de om i klasserna varje läsår. Jag tror att det kan vara bra, men då jobbar de också väldigt ”årskursbetonat” hela läsåret så att alla ska känna alla typ (det är bara två klasser). Tjatar du inför Vidar om i vilken fantastisk miljö hans vardag utspelar sig? Mina barn (och man) brukar i kör utbrista i ett ”Och tänk att vi kan gå dit och hem!” när vi varit på något ställe dit jag vet att många resekr För min tjej som går i mellanstadiet blandar de om i klasserna varje läsår. Jag tror att det kan vara bra, men då jobbar de också väldigt ”årskursbetonat” hela läsåret så att alla ska känna alla typ (det är bara två klasser). Tjatar du inför Vidar om i vilken fantastisk miljö hans vardag utspelar sig? Mina barn (och man) brukar i kör utbrista i ett ”Och tänk att vi kan gå dit och hem!” när vi varit på något ställe dit jag vet att många reser på sin semester eller gjort någon aktivitet kvällstid som inte hade funkat om vi hade lång restid. Lite tjatig är jag nog, men ingen ska säga att jag inte uppskattar och tar vara på var vi bor. ;-) sin semester eller gjort någon aktivitet kvällstid som inte hade funkat om vi hade lång restid. Lite tjatig är jag nog, men ingen ska säga att jag inte uppskattar och tar vara på var vi bor. ;-)

Peppe Öhman · 2 years ago
Aha! Intressant att det inte vara är de amerikanska skolorna som gör såhär. Och JA tjatar som fasiken, men eftersom det är normen för honom tror jag inte han riktigt fattar det :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.