Barnkläder, ted talk, blodprov och andra tips

4 years ago

I samarbete med Medisera.se

Tidigare i somras hörde Maana Kidswear och undrade om Majlis ville ha några plagg. Det ville hon (alltså jag). Jag gillar att Maana är unisex och jobbar med producenter inom EU. Det är med andra ord garanterat inte barn som syr kläder för barn. Plus att plaggen är jättefina som t.ex. t-shirten Majlis har på sig på bilden. Just nu har de dessuto, en kampanj där man får tre plagg för priset av två. Läs mer här.
I juli hade jag tänkt gå och göra en ordentlig hälsokontroll, men hann aldrig. För oss som inte är anställda och enkelt har tillgång till företagshälsovård är det lätt att de regelbundna kontrollerna faller mellan stolar. I september när jag kommer till Sverige ska jag göra Hälsokontroll stor på MediseraDå blir det blodprov och hela köret.
Podcasten The Waves (förr hette den Double X, men bytte namn pga av att alla kvinnor inte har två x-kromosomer), där de bland annat pratar om att Leonardo DiCaprio (drygt 40) aldrig haft en flickvän som är äldre än 25 och hur populärkulturen ständigt parar ihop äldre män med kvinnor som kunde vara deras döttrar. Hur gamla var ni när ni träffade era respektive? Jag var väl 31 och Magnus två år äldre. Men han byter väl ut mig om några år.

Jag har under åren som gått noterat att jag blir lite manisk av att springa på basen av fart och längd. Springet förlorar sin njutning när varje pass blir en intern tävling. Har således övergått till känsla framför prestation. Rekommenderar varmt att skippa löp-appen och bara kuta på feelis, om du är lagd som jag.
I helgen, som är långhelg och Labor Day, ska vi åka bort med två favoritfamiljer. Sånt gjorde vi sällan i Finland och har insett att jag ÄLSKAR det. Man måste ju inte ha en hel familj, utan kan åka iväg med sina kompisar. Klipp till Palm Springs 2017.

Här är några texter jag sparat på FB på sistone: Folk som köper kläder, fotar dem för Instagram och skickar tillbaka dem, att undvika kött och mejeriprodukter är den största enskilda handlingen du kan spara på miljön enligt The Guardian, det är inte så bra att bo i San Francisco när den STORA jordbävningen kommer, TED Talk med Tracee Ellis Ross (som jag avgudar) om The Wisdom of Women’s Fury.

Vi spelar för övrigt in Mellan raderna på lördagen och Maggan klipper den så fort han kan. Där kommer jag att prata om bland annat “Pojken” som är väldigt bra, men kanske inte världens lättaste bok. Värt jobbet!
Ni får gärna fylla i med relaterade eller helt orelaterade tips!

M · 4 years ago
(Bara för att trösta och säga att det är superbra att du ser till att göra en hälsokontroll: det är inte alls så säkert att man får göra det, som anställd på ett företag. Jag jobbar på Sveriges största bilföretag, här är företagshälsovården bara för akuta arbetsrelaterade ärenden. Eller typ rehabilitering efter sjukskrivning, vaccinering inför tjänsteresor, och säkert en del annat också som jag inte vet. Men absolut inte "vanliga hälsokontroller", inte ens om man misstänker t ex högt blodtryck pga stress på jobbet - tyvärr! Vårdcentralen eller motsvarande privat, punkt slut!)

Ida · 4 years ago
Jag 17, han 21. Vi har snart varit ihop i 20 år. Det låter mest jobbigt med en yngre boyfriend, hoppas han tycker likadant (girlfriend då, straight som han är).

M · 4 years ago
Haha, förlåt, första kommentaren såg ut att ha försvunnit, därav försöket till repris...

Peppe Öhman · 4 years ago
Sorry, tog bort den andra! Tack för bra kommentar.

britta · 4 years ago
Medisera verkat kräva bank-ID för att man ska kunna se sina resultat. Undrar litet över det. Det blev väldigt omdebattetat när Coop krävde det för nya medlemmar. Personligen tycker jag inte det känns helt ok. Hur har du funderat kring det?

Peppe Öhman · 4 years ago
Har inte funderat kring det. Visste inte om att Coop också krävde det. Verkar svårt att existera i Sverige utan Bank- ID. Vad tycker du om det?

britta · 4 years ago
Kluven. Det är vad jag förstår en säkerhetsrisk. Samtidigt behöver man såklart skydda hälsuppgifter. Vet att Werlabs inte har krävt bank-id, så litet intressant att Medisera gör det. Är bara allmänt ovillig att sprida bank-id och personnummer hit och dit, särskilt när det egentligen inte borde vara nödvändigt (som alla dessa medlemskort)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.