Vem är ni?

4 years ago

Den här sommaren skriver jag på bokmanus, krönikor samt en och annan artikel för olika dagstidningar. Och så bloggen såklart. Helst av allt skriver jag här. Jag har märkt att jag prokastinerar all annan skrivning, men gärna kastar mig in i ett blogginlägg. Det handlar såklart om att ni är så otroligt fina personer som alltid kommenterar sakligt och smart och kommer med bra tips och förslag.
Kan inte ni berätta lite om er själva? Bara för mig, inte av kommersiella skäl.

  1. Bor.
  2. Ålder.
  3. Tv-serie just nu.
  4. Modersmål.
  5. Eventuell blogg.
  6. Läst den här bloggen sedan.
  7. Har vi träffats?
  8. Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt.
  9. Önskerubrik/fråga bloggen.

matilda · 4 years ago
Bor: Vagnhärad, Sverige. I en trevlig Tvåa med blommiga tapeter, (rosa-gröna i vardagsrum och kök, mörkblå-ljusblå i sovrummet), 16 tomatplantor på balkongen och ingen plats för mig själv där ute. fast det gör inget, för det är så himla varmt där att jag smälta bort. Ålder: 30 Tv-serie just nu: Tvserie fast på Netflix: The 100 (längtar och letar efter säsong 5) har precis börjat på Black Mirror, är lite kluven än så länge. förstår inte om alla avsnitten handlar om samma framtid eller om de är helt fristående? de tre avsnitt jag sett har jag tyckt jättemycket om två, det tredje var inte väl mordiskt för min smak. har nyss tittat klart på "Jag heter Anne" och "the end of the fucking world" båda helt suveräna på helt olika sett. Modersmål: Svenska Eventuell blogg: Nej, jag har försökt några gånger men jag är ingen bloggare. däremot är jag väldigt mångordig så när tex du frågar sånt här blir jag glad och svarar gärna jättelångt. Läst den här bloggen sedan: strax innan Vidde föddes. Jag höll på med standup då och älskade Andre Wickström och följde hans blogg, jag vill minnas att han postade ganska sällan och inte skrev så mycket. Han skrev iallafall någonting om dig och då trillade jag in här och här har jag hållit mig kvar. Har vi träffats? Nej, men när jag var i Santa Monica för... två är sen? minns inte riktigt, men då höll jag ögonen ordentligt öppna och hoppades springa på dig. det gjorde jag inte. Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt: antar att du menar på din blogg? jag gillar en blandning av allt. mest feminism, hästar och barn. gillar också när du skriver om politik. jag tycker nämligen politik är astråkigt och du får det att låta mindre tråkigt. när jag säger politik kanske jag menar nyheter eller journalistik, jag blandar ihop de tre lite. alla de tre, (politik, nyheter, journalistik) får mig mest att bli lite demprimerad och tänkta "var är världen på väg? var tog alla snälla, smarta människor vägen? går det ens att föra något åt att Östersjön är typ helt död eller att medeltemperaturen på jorden höjs rekordsnabbt?" sen gråter jag en skvätt och äter glass. Önskerubrik/fråga bloggen: alltså, jag tänker att när du ber om en önskerubrik så har du lite idetorka och vill ha hjälp? men jag har ingen önskerubrik, jag tycker om och läser precis allt du lägger upp och gillar det ändå. men jag kunde vara bättre på att kommentera, jag ska försöka bli bättre på att kommentera.

Peppe Öhman · 4 years ago
Älskar att du svara så långt! Känns som att höra dig prata. och nästa gång du är i SM får du banne mig höra av dig.

Hanna · 4 years ago
1. Raseborg 2. 34 3. GLOW, Wild Wild Country och Westworld 4. Svenska 5. - 6. Läser varje dag 7. Nej 8. Gillar nog blandningen. Tycker att du är otroligt bra på att kort och koncist skriva om svåra och tankeväckande ämnen. 9. Är föraktet mot teknologisering, sociala medier och influencers m.m. en giltig reaktion på kommersialiseringen och individualiseringen av samhället samt den minskade läskunskapen eller ett tecken på framtidsrädsla, bristande förståelse generationer emellan kombinerat med en dos kvinnoförakt (eftersom många unga kvinnor, typ Kylie Jenner, får makt)?

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack för fina svar! blev glad. Och så svår och BRA sista fråga!

Marie · 4 years ago
Bor: i lägenhet i Karlstad & stuga i Älvsbacka (landet). Ålder: 35 Tv-serie just nu: mordet på Gianni Versace Modersmål: svenska Eventuell blogg: ingen blogg men insta! @stilkontot_ Läst den här bloggen sedan: ungefär två är tror jag. Har vi träffats? Tyvärr inte! :) Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt. Blandningen! Men mest det ”privata”. Önskerubrik/fråga bloggen. ”Hur vi/jag tänker angående familjebildning”. Detta är mitt mest intressanta ämne! Troligtvis eftersom jag själv är i småbarnsåren och tänker mkt kring just detta! Tack för en väldigt bra blogg! Känns som du är min kompis!

Peppe Öhman · 4 years ago
Tycker att det känns som om vi ÄR kompisar!

Emma · 4 years ago
1. London sen 11 år (!) tillbaka 2. 30 3. Marcella (så spännande och läskigt, måste ofta titta mellan fingrarna!), Poldark (kan inte motstå ett period drama), The Split (ny BBC serie med min favorit Nicola Walker, tips) 4. Svenska 5. Nej 6. Senaste 1.5 året skulle jag gissa, snabbt seglat in på topplistan av favoritbloggar 7. Nej 8. Feminism, vardagsrealism, skildringar om hur det är att leva i utlandet (bor ju själv i ett land där individens rättigheter ofta går före vad som vore bäst för kollektivet, en förskoleplats kostar 20,000kr i månaden och man ofta blir ifrågasatt som heltidsarbetande kvinna osv.), och hästar! Du har fått mig att inse hur mycket jag saknar ridningen så håller på att planera min comeback efter 10 år...! 9. Hur går tankarna om eventuell Sverigeflytt i framtiden? (ett ständigt tankeämne för mig trots att jag har det så bra där jag är...). Hur gör ni för att se till att Vidar och Majlis har en känsla för sina Finska och Svenska rötter? Strategier för att hantera sina enorma klimatångest samtidigt som man också gillar att resa och konsumera (ingen idé att hymla om...) och det känns som världens ledare är på väg åt helt fel håll (Brexit istället för klimatfokus - skjut mig vad urbota dumt!) Tack för toppenblogg!

Peppe Öhman · 4 years ago
Blir glad över att du skriver så om bloggen! Tack! Och tack för bra frågor kring att vara utlands finländare/svensk.

bohemianmaggie · 4 years ago
Bor: i Österbotten på ön Replot i ett litet, gammalt gult hus med vita knutar och stor trädgård. Ålder: 35 Tv-serie just nu: A Handmaid's tale och långköraren Family Guy (när man e trött och bara vill ha nåt att se på för att inte behöva tänka) Modersmål: svenska Eventuell blogg: Bohemian Ideals http://www.bohemianmaggie.blogspot.com Läst den här bloggen sedan: tidernas begynnelse. Nja, inte riktigt, men typ nåt tag efter att du lämnat Papper bakom dig tror jag att jag började läsa sporadiskt. Sen blev det mer regelbundet läsande efter nåt/några år tror jag. Har vi träffats? Jo, på nån föreläsning som Kvinnoförbundet i Vasa ordnade för några år sen. En annan gång efter det föreläste du i Korsholm med Linn J. men då blev jag för blyg för att komma och säga hej och tacka för föreläsningen efteråt. Skäms ännu lite över det. Känner mig så lame, men blev lite starstruck eller nåt :P Gillar mest: En blandning av allt. Minst intresserad är jag av boktipsen, inte för att de skulle vara dåliga eller ointressanta alls, men för att jag inte tar mig tiden att läsa så många böcker överhuvudtaget. Men bladningen är bäst. Korta koncisa inlägg om feminism och samhället som man kan länka till i diskussioner med orden "det är det HÄR jag försöker säga, men inte kan formulera själv." Önskerubrik/fråga bloggen. I podden har ni nog förklarat hur ni tänker kring att kärnkraft är ett hållbart val (samarbetet med Vattenfall) när det kommer till energiförbrukning, men nu minns jag inte riktigt vad ni sade och inte heller i vilket avsnitt det var. Kunde du förklara lite hur du tänker kring kärnkraft? Själv funderar jag mycket kring vad som händer när kärnkraften inte fungerar såsom den ska, dvs när det händer jordbävningar, översvämningar och andra katastrofer som vi inte kan förutspå. Kärnkraften må ha låga utsläpp så längen den funkar, men sen när vi har en Fukushima så är förödelsen enorm och därför har jag lite svårt att se hur kärnkraft kan ses som en bra energikälla. Ett av grundproblemen är förstås att vi använder så mycket energi att vi omöjligen kan mätta vår hunger trots att vi skulle bygga solpaneler över hela jordklotet. Någon lösning sitter jag alltså inte på, men är ändå skeptisk till kärnkraft som ett hållbart val och är nyfiken på hur du tänker kring kärnkraft och vår energianvändning överlag.

Peppe Öhman · 4 years ago
Bra fråga med kärnkraft. Ska skriva om det. Försöker förstå, men hittills är väl det starkaste argumentet att det inte ger koldioxidutsläpp och på så vis är renare. Läste idag en artikel om hur dyrt det blivit med nya kärnkraftverk i Finland och kanske inte den drömlösning som staten gick in för.

Jenna V · 4 years ago
Bor: Jag bor i Esbo, i en trea som jag älskar. Ålder: Fyller 25 i oktober. Känner mig dock som minst 30, men uppelever att sånt får en inte säga när en fortfarande är såhär ung. Alla äldre en mig himla med ögonen. Är det månne så? Tänker att ens ålder inte egentligen har något med hur en är som person utan det är mer livssituationen som påverkar det. Jag menar när någon säger 24/25 tänker folk på någon som studerar, festar och har knappt något livserfarenhet (lätt generaliserat). Jag har barn, egen lägenhet, nästan gift och har redan jobbat ett par år (dock ännu inte klar med studierna...). Inte en stereotypisk 25-åring som jag uppelever det. Sen är det iof väldigt stor skillnad på att bo på landet och i stan... Bara en tanke! Tv-serie just nu: Kollar igenom alla avsnitt av Bones. Inte det bästa men måste liksom få ett avslut på det. Annars har Billons varit vårens bästa. Och nya avsnitt av Suits. Modersmål: Svenska Eventuell blogg: http://mamabitesback.blogg.hbl.fi och http://arhundradetsbokklubb.ratata.fi Läst den här bloggen sedan: Kommer inte ihåg? Ett par år åtminstone! Har vi träffats? Jo Gillar mest: En blandning av allt! Tycker det är skönt att få att i ett litet paket. Önskerubrik/fråga bloggen: Kan du inte göra någon skrivguide typ? Hur en blir säker på sitt eget skrivande, jobbar på sitt språk osv. Skulle vara roligt att få läsa :)

Peppe Öhman · 4 years ago
tror verkligen ens livssituation påverkar en och att tiden/åldern inte är rak utan kan vara många samtidigt.

Marie · 4 years ago
Å! Kram på dig!

Mejja · 4 years ago
Bor I lägenhet sydöst om Stockholm Ålder 56 Tv-serie just nu Younger på TV4 play Modersmål Svenska Eventuell blogg Har en privat för släkt och vänner i periferin. Började redan 2007 med frekventa inlägg, nu är den mest för eget bruk som dagbok/fotoalbum. Läst den här bloggen sedan Oj jösses. Länge, kommer inte ihåg hur jag hittade dig men gissar att det var en länk via någon annan blogg. Det var i alla fall då bloggen hette Livet & Helsingfors. Läser via Feedly och när jag ser på min lista inser jag hur många som inte bloggar längre av de jag följer. Har vi träffats? Nix, tyvärr inte. Men vem vet - plötsligt händer det! Gillar mest Tycker om att läsa hur det är att bo utomlands, och hur du tar upp aktuella ämnen och frågeställningar. Testade Mariannes webinar (tack för tips/länk). Imponerad hur du tacklar och vänder/vrider på vardagsproblem och glad att få föja med i er vardag. Är dock dålig på att kommentera, kommer liksom sist på bollen och då har "alla andra" redan hunnit skriva vad jag tänkte. Önskerubrik/fråga bloggen Hur barnen hanerar språket, hur "vanliga" amerikaner tänker om Trump, hur ni ser på en återflytt. Gillar också tips om andra intressanta bloggare. Tack för att du orkar hålla igång en jättebra blogg!

Peppe Öhman · 4 years ago
Kul att du läser! Och tack för bra frågor, skriver gärna om detta. KRAM

Jenn · 4 years ago
Nu har du ju koll på vem jag är och att jag läser, men ändå... ;) ... Svensk i Helsingfors! - 26 år. - Just börjat kolla på Game of Thrones. Min kille kollar as we speak på tredje avsnittet som jag tänkte att han får recappa till mig. Lite vild och våldsam serie so far, men ger den en chans. - Svenska. - jennifersandstrom.se - Oj, jag minns inte? Kanske sen jag hittade till Finland för 2-3 år sedan? - Japp. - Gillar allt! - "Så var mitt liv när jag var 26"

Peppe Öhman · 4 years ago
Ja vi har ju träffats några gånger!När jag var 26 hade flyttat hem från Amsterdam och skulle precis flytta till Argentina, mycket på gång då.

Jenn · 4 years ago
Det måste du ju berätta mer om!!

Emma · 4 years ago
Bor. Danderyd Ålder. 30 Tv-serie just nu. Caste rock Modersmål. Svenska Eventuell blogg. Har bloggat i 10 år men den är hemlig Läst den här bloggen sedan. Kanske 5 år? Har vi träffats? Nej, men skulle gärna gå på läsarträff och dricka vin! Alla kommenterar så vettigt här så tror det skulle vara en hit. Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt. Önskerubrik/fråga bloggen. Jag gillar nog mest blandningen av ämnen! älskar relationstexter och när läsarna får en fråga för jag tycker det är så kul att läsa kommentarsfält!

Peppe Öhman · 4 years ago
Vilken otroligt bra idé med vinträff! Vi bestämmer en plats och sen dyker de upp som vill/kan.

Jessica · 4 years ago
1. Sverige 2. 40. Och det är helt omöjligt för mig att förstå att jag är 40. Det är sååå gammalt och jag är sååå inte redo för det. 3. Just nu: Sharp Objects, Castle Rock, Mordet på Versace, the Affair, Six, Shooter, Who is America?, Fear the walking dead. (Kan verkligen inte rekommendera alla av dem, tittar på vissa av dem bara för att jag sett tidigare säsonger. ) 4. Svenska/finska 5. Nej. 6. Av och till i flera år. 7. Nej. 8. Gillar mest: LA. Och att dina tankar/åsikter om typ allt är genomtänkta från olika perspektiv och så tydliga. 9. Någon form av jämförelse/perspektiv om att vara invandrare. I Sverige förväntar sig många svenskar att invandrare ska bli (vill bli) svenskar. Krav på svenskkunskaper yada, yada. Men utlandssvenskar har inte samma krav på sig själva. Jag vill vara tydlig med att detta är inte någon kritik mot dig eller någon annan specifik person ( I love you, Peppe), utan mer att jag saknar den diskussionen. Jag tror att många svenskar skulle behöva se invandring ur ett annat perspektiv. Och jag tror att du skulle kunna skriva så bra om det!

Peppe Öhman · 4 years ago
Så intressant med invandring och håller verkligen med dig! Tror vi har talat om det i podden, men just USA är skönt eftersom det består av en massa folk från en massa olika håll i världen. Alla är liksom svensk/amerikan, spansk/amerikan, thai/amerikan så fort de flyttar in. Man behöver liksom inte göra sig av med sitt fosterland bara för att man flyttar dit. Äh, detta blev inget bra. Ska skriva om det i ett inlägg.

Lou · 4 years ago
Korsholm, Österbotten. Tänker ni bli i LA? 47, har tänkt på det mycket den senaste tiden. Då kompisar firar 50... och man känner sig som en blandning av 30&40 i sinnet absolut inte 50. Egentligen har jag ingen noja utan barnen är stora och börjar flytta hemifrån och nu kan man göra nästan vadsomhelst... Har du något tips? Har du åldersfunderingar, hur ser de ut? Vad tänker du/ni göra då barnen flyttar hemifrån? Är då lig på tv/serier. Gillar poddar, radio (då kan man lyssna och handarbeta samtidigt=bra avkoppling) och Insta. Ska kolla serietipsen här. Gillar Mellan raderna och läser mycket. Kan tipsa om Johanna Holmströms sommarprat idag. Super. Och Janina Orlovs. Hon är guld (min fd lärare och nuvarande litteraturmingelvän). 4. Svenska 5. Nope men funderar på nåt kring hantverk. 6. Läst i många år 7. Jo lyssnat på framträdande vid ÅA Wasa och Korsholms MI med Jung och Lindroos. 8. Gillar blandning av vardag med mat barn och vänber, politik, litteratur, mode, humor och humör osv. 9. Skriv mer om människorna i LA. Vart försvann Softy. Hur och vad bråkar ni om? Hur lyckas ni fördela arbetstiden? + frågor ovan! Måste ännu säga att Mellan raderna är toppen. Jihde och du har bra flowww En fråga till. Hur överlever ni i värmen i LA. Tycker folk klagar som bara den här!!

Peppe Öhman · 4 years ago
Roligt att vi träffats! Tror nog vi kommer att stanna i LA en stund till, knappast för evigt, men så länge det känns kul. (och vi bor alldeles vid havet så det fläktar alltid skönt där, känns inte alls lika varmt som t.ex. i Stockholms innerstad)

Anna · 4 years ago
1. Bor: I USA, mi sedan många år tillbaka i ett litet hus med min amerikanske man. 2. Ålder: 47! 3. Tv-serie just nu: Ingen alls, har inte tålamod att sitta still så länge. 4. Modersmål: Swedish. 5. Eventuell blogg: Nej, inte just nu, tycker det är så svårt att fortsätta producera innehåll utan att bli stressad. (Och det tar ju sådan tid om det ska bli bra. Har haft flera tidigare bloggar så jag vet.) Skulle gärna ha Instagram men blir lika stressad av all social media... 6. Läst den här bloggen sedan: Kanske ett år efter att ni flyttade hit? Sökte nog på bloggar i USA, eller så hittade jag dig kanske från någon annans blogg, eller podcast, som tex Projekt Framgång... 7. Har vi träffats: Tyvärr inte! 8. Gillar mest: Allt som har med jobb att göra, kulturskillnader och att bo som svensk i USA, är nog det som jag kan relatera mest till. Tycker du har en så bra blandning på dina inlägg! 9. Önskerubrik/fråga bloggen: Kanske något om politik, USAs val, primaries och så valet i november, även det svenska valet är ju intressant. Är själv just nu så otroligt fokuserad på årets val i USA, både primaries och så det i november. Har tillbringat flera dagar med att försöka sätta mig in i vad kandidaterna vill, och tänker mycket på vilka kandidater som jag tror kommer kunna både samarbeta med den andra sidan och stå upp mot eventuella orättvisor men utan allt för mycket smutskastning och negativitet. Tycker det är intressant att se hur fokuseringen hos många kandidater har förskjutits från den traditionella höger-vänsterskalan som mest fokuserade på ekonomi till GAL-TAN som har mer med ideologi att göra. När jag läser på om de svenska partierna så blev jag otroligt förvånad när jag såg att en del inte ens har sina egna ursprungliga huvudfrågor listade på sina hemsidor, som tex välfärd och arbetsmarknad! Försöker tänka på att rösta långsiktigt: när de mer brådskande kriserna är över, hurdant samhälle vill vi ha då? Det är ju många partier som vill fortsätta montera ner välfärden, som jag efter så många år i USA tycker är det viktigaste vi har. Oj, det blev lite långt, sorry for rant... Och tack för en bra blogg!

Peppe Öhman · 4 years ago
Tycker väldigt mycket om dina kommentarer!

Anna · 4 years ago
Men tack! <3 Så glad jag blev!

Johanna · 4 years ago
Bor i Ekenäs, Finland Ålder, 51 år Tv-serie just nu. Ingen speciell. Har inte Netflix eller liknande och utbyter i gratiskanalerna är magert på sommaren. Modersmål. Svenska Eventuell blogg. www.stickknit.com Läst den här bloggen sedan. Jag minns ej (Jag börjar vara i den åldern att minnet är inte det bästa...) Har vi träffats? Nej Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt. Vardag. Önskerubrik/fråga bloggen. Jag orkar inte tänka ut något, det är för varmt;)

Peppe Öhman · 4 years ago
ha, det är faktiskt för varmt för det mesta. Bra stad, Ekenäs, för övrigt. Tror jag var mer där än i Helsingfors i sommar.

Hanna · 4 years ago
1. Stockholm sen 7 år, men funderar nonstop på alternativen. Varför är det så svårt att ta beslut kring sitt framtida liv?? Linköping, som jag kommer ifrån, är inte ett alternativ, men gnaget inom mig att jag har flyttat från min familj, att jag inte umgås med mormor hennes sista år i livet, eller att jag inte får ta del av mina syskonbarns uppväxt gör att det knyter sig i bröstet. 2. 29 år 3. Peaky Blinders. Jag och min sambo pratar enbart Birmingham-brittiska med varandra just nu! 4. Svenska 5. Ingen blogg, njuter enbart av andras alster :) 6. Har läst din blogg sen du och Jihde började podda. Måste därför också passa på att tacka för världens bästa podd, jag älskar höra er resonera och att jag får vara med på ett hörn. Plus att ni har fått min läslust att komma tillbaka med ca 2000% <3 7. Nej vi har inte träffats, men kommer gärna och hoppar in som sidekick om ni behöver en extra röst i podcasten :):):):) Alternativt poolparty i LA, jag är inte så kräsen! 8. Gillar verkligen din blandning mellan högt och lågt, politik och hästar (älskar dina hästinlägg!), familj och feminism. Mest av allt gillar jag att du är så otroligt ödmjuk, aldrig pekar med hela handen och alltid försöker vända och vrida på dina argument. Det känns så genuint och klokt. Just nu kommer jag inte på nåt önskeinlägg, men ska fundera på det. Nåt jag har undrat över (så knäppt att man funderar på en okänd människas barn) är vad Vidde tycker om att vara i Stockholm? När man var i hans ålder var ju ett sommarlov ett helt liv. Har han liksom anpassat sig eller längtar han tillbaks? Pratar han svenska helt obehindrat eller är det mycket som är konstigt och "exotiskt" för honom i Stockholm? Det är ju så coolt att dina barn får två olika kulturer helt gratis :) Stor kram!

Peppe Öhman · 4 years ago
Gällande beslutsångest, tänk så här: Det finns många bra alternativ, inte bara ett rätt. Och så kul att du hittat hit via Mellis

Lina · 4 years ago
1. Stockholmsförort 2. 30 om exakt en månad! 3. Sharp Objects! <3 Gillade också andra säsongen av GLOW jättemycket, ser att någon annan också nämnt den. Gillar också Castle Rock (hittills iaf), och borde ge mig på nya OITNB-säsongen snart. 4. Svenska. 5. Ingen blogg! 6. Hm, osäker, kanske två år ungefär? 7. Det har vi inte. 8. Gillar också mest blandningen av ämnen, har inget speciellt ämne som jag gillar att läsa mer om än andra så. Läser alla inlägg oavsett! 9. Har inte någon direkt önskerubrik så, men de ämnen som jag ser redan tagits upp låter alla spännande :) Så blir pass på denna, ledsen!

Peppe Öhman · 4 years ago
Grattis i förväg!!! (måste nu se Glow)

Malin Nilsson · 4 years ago
Bor: Hölö utanför Södertälje Ålder: 42 (!) Tv-serie just nu: Castle Rock på HBO Modersmål: Svenska Eventuell blogg: Min egen; Malins perspektiv (https://malinnilsson76.wordpress.com/) & tipsar om Instakontot the.vulva.gallery. Läst den här bloggen sedan: ...jag började lyssna på din o Magnus podcast. Ca 1,5 år sedan. Har vi träffats? Nope. Gillar mest: Feminism, vardag och barn. Önskerubrik/fråga bloggen: MAT. Jag och familjen gav som nyårslöfte att börja äta mer vegetariskt. Vi bestämde oss för att äta 100% vegetariskt under januari som en kick-off och sedan därefter utesluta kött och processad mat i möjligaste mån. Detta var mitt eget förslag men nu ångrar jag mig! Att tänka ut och laga mat har blivit en enda lång uppförsbacke och jag ser inte alls fram emot mat längre. Det brukade vara en höjdpunkt att laga och äta mat men nu har jag helt tappat lusten. Allt jag kunde om matlagning (en hel del) har jag nu fått omvärdera och att tänka ut så mycket nytt hela tiden tar verkligen på mina krafter och på min lust. Vet att ni äter som vi har tänkt att vi ska äta. Hur gör n i? Hur orkar ni? Hur får ni inspiration??? Tack för en fin blogg och en inspirerande och viktig podd! /Malin.

Peppe Öhman · 4 years ago
Så kul att du lyssnar på Magnus och min podd!

F · 4 years ago
Bor: Huvudstadsregionen Ålder: 24 Tv-serie just nu: Pose för drama, Silicon Valley för slötittande Modersmål: Svenska Eventuell blogg: Ingen! Läst den här bloggen sedan: Vidar föddes. (Jag var själv alltså 16/17?) Har vi träffats? Nej! Gillar mest: Vardagsinlägg, feminism Önskerubrik/fråga bloggen: Livsvisdomar för kvinnor runt 25! Är snart nyutexaminerad, så tankar kring ekonomi/jobb/förhållanden (gifta sig av ekonomiska/romantiska/juridiska orsaker?) och allmän livserfarenhet uppskattas alltid (även om du kanske skrivit något sådant förut).

Peppe Öhman · 4 years ago
Ojojoj, ska fundera på livsvisdomar för kvinnor runt 25. Mitt spontana tips är: BARA GÖRT! UPPLEV OCH TACKA JA! Och har du inte lust just nu så finns det alltid tid. Men ska skriva mer om detta sen.

Caroline · 4 years ago
Hej! 1. Åbo 2. 25 3. Bonusfamiljen och Sharp objects 4. Svenska 5. Hade en ratatablogg i många år men har inte bloggat på ett par år nu (orsak: barn, för jag har märkt att jag hellre prioriterar andra saker än bloggen då jag har egentid) 6. Minns inte! Men åtminstone sen före du var gravid med Vidar! 7. Ja! En gång på S&S när de ordnade ett event med dig när du skrivit Livet & patriarkatet. Jag minns att jag mumlade nåt om att jag var starstruck (det var jag också). Konstigt att plötsligt se nån påriktigt som en följt bakom en skärm i flera år! 8. Blandningen är bäst! Gillar mest dina välskrivna inlägg om feminism och världen, och när du skriver om barn eftersom jag själv har ett. 9. Svårt! Lyssnar på podden också och ni tar upp så mycket intressant där med!

Peppe Öhman · 4 years ago
Jäklar vad du har hänt med länge! Vidde är ju åtta nu. Mycket fint, gör mig glad

Jessika · 4 years ago
1 På Lidingö sedan två månader tillbaka (och i Stockholm sedan två år tillbaka) och stortrivs, men kommer från Finland. 2. 29 3. Har precis kollat klart handmaids tale (alla måste kolla!) 4. Svenska 5. Ingen blogg tyvärr men hade gärna haft en fotoblogg. 6. Många år, minns ej när jag började. 7. Nej men spanar lite efter dig i smyg när du hänger i mina hoods :) 8. Gillar mixen av allt! 9. Rubriker ” 10 saker jag vill lära Majlis/Vidar innan hen är vuxen” ” Ifall jag vore man för en dag” Ha det fint. Kram!

Peppe Öhman · 4 years ago
Så många bra badställen på Lidingö!! Bra förslag på rubrik.! KRAM

Erika · 4 years ago
Bor: På Färingsö en halvtimma utanför Stockholm. Ålder: 37. Tv-serie just nu: Skogen på HBO. Halvbra. Får öva franska dock. Men det gjorde jag till Falsk identitet på SVT play också som är typ det bästa jag sett!! Modersmål: Svenska. Eventuell blogg: Japp, se länk. Men tyvärr inte bloggat sedan april. Läst den här bloggen sedan: Oj.. några år? Har vi träffats? Nej, tyvärr inte! Gillar mest: Perfekt blandning i bloggen! Därför jag läser. Önskerubrik/fråga bloggen: Jag är gravid och det är 30 grader varmt. Kan tyvärr inte tänka så kreativt just nu. Men väntar alltså syskon så cirka allt om ”syskonskap” kanske?:)

Peppe Öhman · 4 years ago
Stackars dig som är gravid den här sommaren. Det är övergående, men jäklar så tungt det måste vara. KRAM

Ulrica · 4 years ago
Bor: Nyköping Ålder: 39 Tv-serie just nu: Just avslutat Handmaid's tale Modersmål: Svenska Eventuell blogg: Nope, men är ibland sugen på att skriva lite mer... Läst den här bloggen sedan: Vet inte, 3 år kanske? Har vi träffats? Nej, men vi hyrde är fina lgh för två år sedan. Längtar ständigt till Cali sedan dess. Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt: Feminism, vardag och dina knivskarpa analyser, skulle gärna läsa mer sådant. Som t ex detta om kvinnokroppen/hudvård/träning ur ditt kloka feministiska perspektiv. Önskerubrik/fråga bloggen: Hur ska en agera när personer i ens omgivning uttrycker främlingsfientliga åsikter? (Jag blir ställd/illa till mods och finner mig inte förrän stunden är förbi) Tack för din finfina blogg som erbjudit sån bra blandning av inlägg hela sommaren! Kram

Peppe Öhman · 4 years ago
Kom tillbaka till Cali och häng med oss! Börjar faktiskt själv också få lite hemlängtan nu. (och bra fråga, den ska jag fundera på) KRAM

Anna · 4 years ago
1. Åbo 2. 27 3. Good Girls 4. Svenska 5. - 6. Sen 2013, tror jag, i samband med att ni flyttade till LA. 7. Nej, tyvärr inte! 8. Älskar blandningen av allt, men gillar kanske mest vardagsbilder, iakttagelser och resonemang om livet i LA. 9. Hur minns du lågstadietid i Finland? Tänker att det kan vara en rätt stor skillnad jämfört med Vidare skolgång i LA. Hur skulle den ultimata grundskolan se ut enligt dig? Allt som har med skolor/utbildning i USA vs Norden att göra är jättespännande att läsa om :)

Peppe Öhman · 4 years ago
Ska skriva mer om min skola versus Vidars. Tänk att han redan börjar i tredje klass, känns helt surrealistiskt.

Sanna · 4 years ago
Bor: San Diego sen 10 år tillbaka Ålder: 31 Tv-serie just nu: Kollar på Anthony Bourdains Parts Unknown från början. Väldigt inspirerande rent journalistiskt. Modersmål: Svenska Eventuell blogg: www.cinderalley.com Läst den här bloggen sedan: Sen du flyttade till LA tror jag? Har vi träffats? Ja! Gillar mest: Blandningen! Men älskar allt om hästar, politik och vardagsskildringar. Önskerubrik/fråga bloggen: Jag är väldigt nyfiken på hur ni tänker kring att låta era barn växa upp i USA. Jag älskar att bo här men USA har ju verkligen sina brister, speciellt kring jämställdhet, utbildning och sjukvård, sånt som är extra viktigt när man har barn tänker jag. Obs ingen kritik, är genuint nyfiken på dina tankar kring detta!

Peppe Öhman · 4 years ago
tack för tv-serietips! Tycker vi ska träffas snart igen. Är väldigt sugen på att se det bästa av San Diego.

Sanna · 4 years ago
Ja! Kom och häng!

Anna · 4 years ago
Bor i Bryssel. Ålder 41. Tv-serie just nu: titter inte mycket på TV (Belgisk TV är katastrofal) men gillade "This is us" när stannade i D.C. hos vän. Modersmål: Finska. Eventuell blogg: www.kassandrakomplex.com Läst den här bloggen sedan 2011. Har vi träffats? Jag tror vi jobbade i Finlands Riksdagen samtidigt ungefär hundra år sedan, men jag tror inte att vi har riktigt träffats. Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt: Jag gillar mest dina blogginlägg om feminism. Skriver själv om detta också. Jag tycket att din "Livet & Patriarkatet" var jättebra. Önskerubrik/fråga bloggen: Jag har inte någon specialrubrik, men läser alla inlägg om arbetsliv/kreativitet (när du skriver om at skriva artiklar/böcker osv) med stort intresse.

Peppe Öhman · 4 years ago
Aå roligt att vi jobbade på riksdagen samtidigt! Ska nu in och läsa din blogg :) (och tack för att du läst L&P)

Jenny · 4 years ago
Bor. Esbo Ålder. 50 Tv-serie just nu. Ingen speciell Modersmål. Svenska Eventuell blogg. Nep Läst den här bloggen sedan. Kanske ett år Har vi träffats? Nej, tyvärr Gillar mest: Feminism, vardag, barn (har själv en åttaåring), då du jämför politik, skolor, artighet, mat o vad som helst i USA/Sverige/Finland. Och bilderna i bloggen. Då vintern är lång och grå blir man så glad av fina foton med sol o ljus. Önskerubrik/fråga bloggen. Vad tänker en genomsnitts amerikan om Trump, egentligen

Peppe Öhman · 4 years ago
Bra fråga! Det var en chock när vi insåg att Vidars bästa väns föräldrar gillar Trump. Ska skriva om det, kram

Camilla · 4 years ago
Bor i Ekenäs. Ålder: 53 Tv-serie just nu: ingen, för på sommaren ska man inte kolla på TV. (Men då jag stryker ser jag på Outlander, och ser redan fram emot Anne på Grönkulla som nästa strykunderhållning. Maken vill helst se deckare, så för oss tillsammans är det Marcella som gäller efter sommarpausen. ) Modersmålet är svenska. Eventuell blogg finns på milla-mittilivet.blogspot.com. Läst den här bloggen sedan ni bodde i Helsingfors nån gång. Har vi träffats? Nix. Gillar mest en lämplig blandning av ert vardagsliv, barnuppfostran och LA.

Peppe Öhman · 4 years ago
Ekenäs är en mycket bra stad. Hade bara bra upplevelser där i sommar.

Johanna · 4 years ago
1. En förort till Stockholm, i ett ganska litet och ocharmigt hus. 2. 40 3. Svår serietorka just nu, men senast var det Younger, Our Girl och A Handmaid’s tale 4. Svenska 5. Nix 6. Hmmm... sen strax innan du började plugga i LA tror jag, fast kanske lite sporadiskt ibland. 7. Nej 8. Du har lärt mig mycket om feminism och det uppskattar jag. Som många före mig har sagt så uppskattar jag blandningen, älskar hästinlägg :) Jag tipsade dig om Häståkeriet förra sommaren, så der var roligt att läsa om att du varit där nu. 9. Jag tycker språk är väldigt intressant, så gärna mer sånt. Både om att ha tvåspråkiga barn och finlandssvenska/svenska samt att leva i ett land där man inte kan göra sig förstådd på sitt modersmål, tänker både på Finland och USA då.

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag kollar också på Younger! Tack för tipset om Häståkeriet! Ska försöka hinna med ännu en tur i sommar. kram

Jessie · 4 years ago
1.Bor. Malmö 2.Ålder. 38, men blir 39 om två veckor he he 3.Tv-serie just nu. Har helt fastnat i HBO-serierna Sharp objects och Castle Rock. På Netflix har jag precis kollat klart på Glow och Good girls, älskade båda. 4.Modersmål. Svenska. 5.Eventuell blogg. Har lite skrivkramp just nu, men det kommer nog ett nytt inlägg snart. Finns på www.nippertippas.wordpress.com 6.Läst den här bloggen sedan. Åh, minns inte riktigt.. men började kanske läsa för två år sedan? 7.Har vi träffats? Nej, men det vore kul (även om jag säkert hade blivit starstruck och lite blyg) <3 8.Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt. Jag gillar verkligen blandningen av allt, du är så himla bra! 9.Önskerubrik/fråga bloggen. Hmm, kommer inte riktigt på något just nu.. Kanske hur du ser på det här med att blogga om sådant som anses vara privat/personligt? Många bloggare väljer att bara skriva om allt härligt som händer i livet och lämnar ut det jobbiga, jag har märkt hur jag stör mig lite på det. Att jag vill att en ska våga prata om det jobbiga och personliga också, för annars går alla runt och känner sig ensamma eller nåt. Tänker ofta på ett citat ur en Anna Jörgensdotter-bok: "Vi måste se varann mer, klantskallar, annars kommer vi att gå sönder, jag lovar er, vi kommer att gå sönder av ren osynlighet!" <3

Peppe Öhman · 4 years ago
Tycker så mycket om din blogg just för att den är både mörk och ljus. Har läst den i EVIGHETER. Vore verkligen fint att ses. Vilken dga fyller du år? (jag fyller den 12.8)

Jessie · 4 years ago
Åh TACK, blir så glad! <3 Vad kul att vi fyller år så nära, jag fyller den 10:e så är ju inte riktigt två veckor dit ;)

Sofia · 4 years ago
1. Stockholm . Nära Tessinparken i en alldeles för liten tvåa för vår familj på fyra men gångavstånd till jobb och förskola väger upp. Bott i Schweiz, Storbritannien, Vitryssland, Kambodja och Afghanistan. Kan relatera till alla inlägg om hur det är/tankar om att bo utomlands/flytta hem. 2. 44 i höst! Har aldrig känt mig så smart, snygg o klok som nu he he älskar att bli äldre. 3. Ingen pga två barn som är 3,5 o 1,5 . 4. Svenska. 5. Nix, men när en dröm om att skriva mer. 6. Hm kanske 2 år? Men läst varje vecka sedan kanske ett år då jag själv vill ha mer innehåll o mindre tom yta o influenserstil om FU förstår vad jag menar? 7. Nej men såg dig med Majlis i Tessinparken för kanske någon dag sedan? Vågade ej gå fram för ville inte vara en stalker och var rädd för att börja gråta eller nåt för kan bli lite känslosam när det är ngn jag gillar. 8. Feminism så att en förstår o orkar fortsätta läsa, relationer, resor, livet i LA, analys av nyheter 9. Miljöfrågan för noviser -vad händer egentligen med vår jord o vad kan DU göra? , Mina bästa tips jag fått som förälder o som jag faktiskt följer, Alla mina ex värda att nämnas och min relation till dem nu (ok kanske för privat ), Tack för att du ställer de hör frågorna och för att du ofta svarar på kommentarer. Känns lite lite som vi skriver bloggen tillsammans då, visst?

Peppe Öhman · 4 years ago
Blev först så glad över att ni bir nära Tessinparken och sen över att ni bor fyra i en tvåa! Tänker mycket på boende och att alla faktiskt inte måste ha egna rum. Och lova att du kommer fram nästa gång! Vi är i parken ungefär varje dag. Och JA vi gör bloggen tillsammans! Så fint sagt.

Ann-Charlotte Fogelström · 4 years ago
1. Stockholm 2. 53 3. The Wire, igen pga att kärestan inte sett den!!! 4. Svenska 5. Nej. 6. Tre år 7. Nej men vi måste badat samtidigt på Fredhäll häromkvällen. 8. Feminism och vardag. 9. För varmt att tänka och jag kom precis hem från jobbet, 1:a dagen efter semester.

Peppe Öhman · 4 years ago
The Wire ÄR en sann klassiker. Tror att jag också nu ska se om den. Fint att vi parallellbadade, ska försöka hinna ut till Fredhäll ännu en gång i sommar.

Minna · 4 years ago
Bor. Bay Area norr om S.F. Ålder. 45 Tv-serie just nu. Alone Modersmål. Svenska Eventuell blogg. https://www.instagram.com/medgladje och min podd: https://soundcloud.com/moterdiggladjen Läst den här bloggen sedan. Du bodde i Helsingfors. Har vi träffats? Ja! I L.A. :-) Gillar mest: vardagen i L.A. och hur du upplever den Önskerubrik/fråga bloggen. Alltid intressant när du jämför livet i L.A. och livet i Finland/Sverige.

Peppe Öhman · 4 years ago
På tiden att ni kommer ner till LA och hälsar på tycker jag :)

Ennet · 4 years ago
Bor. - Helsingfors Ålder. -36 Tv-serie just nu. - The Affair Modersmål. -svenska Eventuell blogg. -näj näj Läst den här bloggen sedan. - 2012 kanske? Har vi träffats? -näj Gillar mest: feminism och vardag,gärna hur feminismen tar sig uttryck i din vardag.Beskrivningar om vad du/ni gjort en dag är roligt att läsa om,hur vardagligt det än är. Gillar dessutom din humor! Önskerubrik/fråga bloggen. - dina bästa vege-recept?

Peppe Öhman · 4 years ago
Tycker att The Affairs fjärde säsong är så SJUKT bra! Var orolig att den gått ner sig helt under förra säsongen, men SEN SÅ!

Jenny · 4 years ago
1. Har redan glömt fråga ett. Måste alltså scrolla upp och kolla. Hatar egentligen att göra sånt här från mobilen, skulle vilka copy pastea frågorna. Hang on. Bor: landet utanför Nyköping. 2. Ålder: 38. 3. Tv-program jag kollar på: såg preciiiiiis (fem minuter sedan) klart på sista avsnittet av FANTASTISKA miniserien Patrick Melrose. Se, se, se! HBO. Såg igår klart första säsongen av A handmaids tale. Tänker nu ge mig på Sharp objects. 4. Modersmål: svenska. Kan till och med klämma till med skånska eftersom mina barn tror att Skåne är ett annat land än Sverige. 5. Blogg: jepp. HTTP://dendaromjenny.wordpress.com 6. Träffats? Har vi gjort! Så himla glad för det och önskar att det händer snart igen! 7. Läst bloggen sedan 1900-frös ihjäl. 8. Gillar bäst? Mixen. Satt och funderade på vad jag gillar bäst men tror att jag gillar det bäst när det är en blandning. 9. Frågor. Okej. Håll i hatten. Jag lider av sjukt mycket fomo, speciellt på sommaren. Gör du det? Om ja, när är den som värst och vad gör du åt det? Om nej, HUR LYCKAS DU?!? Vad stör dig mest i böcker du läser? Finns det saker som du tycker överanvänds av författare? Prepositioner eller uttryck eller bita sig i underläppen eller liknande? Vad är svårast att skriva? Kan vara vad som, sexscener? Slut? Mitten? Barnböcker? Dina topp fem böcker i livet? Vilken var din bästa bok som femåring? Tioåring? Femtonåring? Tjugoåring? Vad stör du dig på när du rider? Samma här, kan vara allt möjligt: värme, dåligt samspel, fel sits, osv. Dina topp fem ridturer/ridlektioner/ridtillfällen? Vad stör dig i resande? Typ skrikande barn på flyg, fulla män på färjan, ont om cash, dålig badplats? (Alltså du får välja fritt, behöver inte ta mina!) Dina topp fem resor? Har du en bucket list? Jag vet att du har samma grej som jag: du lyssnar gärna på tex poddar som lär dig något. Blir glad av böcker som liksom ”gör nytta” samtidigt som nöje. Gör du något ENBART för nöje? Som inte har en baktanke/syfte att lära dig något? Vad gör du för att koppla bort hjärnan helt? Nu vågar jag inte fråga mer.

Peppe Öhman · 4 years ago
Såklart så bra frågor! Återkommer till dem. Och en av sommarens bästa kvällar var när vi åt middag på Söder. Så fint

Ann Rumbleinthearctic · 4 years ago
Bor: New York, east Harlem, precis flyttat... Ålder: 83a Tv-serie just nu: Kollar lite slött på inrednings tv serier på netflix, och low key serier såsom Riverdale. Modersmål: Svenska Eventuell blogg: Startade min blogg när jag flyttade till Alaska, ann-olsson.squarespace.com/ Läst den här bloggen sedan: Vet inte riktigt, inte så lång tid. Har vi träffats? Nope Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt. Lite en blandning av allt, har inga egna barn så kanske minst intresserad av det :) Önskerubrik/fråga bloggen: Kan inte tänka på något specifikt, eller jo, om man ska starta en pod vad är de viktigaste bitarna man måste ha, typ vilken typ av mikrofon etc.

Peppe Öhman · 4 years ago
Måste genast kolla in din blogg! Tack för tips om den! (mikrofon: yeti, men ska be Magnus göra ett längre poddinlägg)

Catrin · 4 years ago
1. Ursprungligen från Jakobstad , bor sedan 26 år i Fort Wayne, Indiana. 2. 53 3. Handmaid's tail 4. Svenska 5 . Ingen tid eller talang att blogga 6. Runt 3 år 7. Nope 8. Vardag mest , men helt ok med annat också 9. Inget speciellt önskemål

Peppe Öhman · 4 years ago
Magnus började precis kolla på Handmaid's Tale (jag såg den för en tid sedan) och pratar om att se säsong 2 med mig, men den är så MÖRK. Vet inte om jag klarar av det.

Elin · 4 years ago
Bor i Borgå, egnahemshus på landet. Älskar det. Ålder 32 år. Tv-serie just nu. Gillar egentligen inte serier, är mera en film-människa men Handmaid's tale är intressant. Modersmål. Svenska Eventuell blogg. Nej. Läst den här bloggen sedan 2010, tror jag. Länge :) Har vi träffats? nej. Gillar mest: en blandning av allt, feminism, vardag och livet i allmänhet. Önskerubrik/fråga bloggen. Gillar det mesta du skriver.

Sara · 4 years ago
Bor: Luleå Ålder: 37 Serie: Sist på Breaking Bad, såg första avsnittet för några år sedan men fick ångest och klarade inte mer då. Nu, i den olidliga värmen passar det bra att bryta av med denna serie. Ser samtidigt Catch (en halvfånig Shonda Rhimes serie) och Jag heter Anne. Modersmål: Svenska Blogg: Nej, men ett diktkonto på insta, som dock har semestervila i några veckor så jag kan läsa ikapp poesi för att utvecklas. Har vi träffats: Nej men vi har mailat till varandra några gånger. Hur länge har jag läst bloggen: Jag läste andra bloggar, ex Blankens och några till där en Peppe som är så smart nämndes ibland så jag blev tvungen att kolla upp vem denna Peppe var, vilket var kring 2014. Gillar mest: Bloggens (lyssnar ju på dina poddar också där jag gillar politiska diskussioner och prat aktuella ämnen) glitter för mig är roliga inlägg om relationer, ex nyligen om vad du och Magnus bråkar och inte bråkar om, vardagliga inlägg och när du tipsar om saker. Önskerubrik: Vad jag tror att jag gör om 10 år, Min värsta och bästa fylla, Vilka frågor är viktigast för mig när jag röstar (gärna också i jämförelse med hur du tänkte första gången du röstade). Den sista kanske inte är en crowdpleaser men jag skulle älska det. Tack för att du finns och för detta inlägg som genererar så mycket bra att längta efter i läsväg! <3

Mikaela · 4 years ago
Bor: Mitt på åkrarna i Österbotten, Finland Ålder: 37 Tv-serie just nu: Följer inget (förutom Greys men det täcks man väl inte bekänna), känner att Handmaid’s tail är nånting jag ska ta itu med. Hur hinner alla följa med allt möjligt? Modersmål: Svenska Eventuell blogg: nej Läst den här bloggen sedan: nångång sedan inläggen med hitta bebis, hur många år blir det? Har vi träffats: nej Gillar mest: en blandning av allt är bra, gillar lite extra inläggen med feminism. Önskerubrik/fråga bloggen: Kommentarer på detaljer ur det finska, svenska och amerikanska samhället intressanta, både gällande vardagsliv och t.ex. politik.

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack! Kanske din man vill läsa Livet & Patriarkatet? eller lyssna på den? med peppefi får han (eller du) en månad gratis på BookBeat (och kan sen säga upp prenumerationen om ni vill). Och KUL att du hängt med så länge

emma · 4 years ago
hej hej! bor i stockholm men drömmer om landetklyschan. ålder 38 men mentalt 25. glow och good girls. svenska. vänner, vardag och ytligheter på https://nostalgifabriken.wordpress.com läst denna blogg ett par år, kanske tre-fyra? vi har inte träffats gillar mest när du skriver om din vardag och hur det är att bo i usa önskerubrik: det absolut läskigaste jag har gjort

Peppe Öhman · 4 years ago
Bra önskerubrik! Ska genast in och läsa din blogg. kram

MC · 4 years ago
Bor just nu i Växjö. (Skriver just nu pga 11 flyttar på 14 år.) Ålder 38 Tv-serie just nu., QUEEN OF THE SOUTH. Herregud. Modersmål. Svenska och engelska. (Svensk pappa, amerikansk mamma.) Eventuell blogg www.malinclapper.blogg.se Läst den här bloggen sedan jag tror ett år ungefär! Älskar! Har vi träffats? Näj. Gillar mest: blandningen. Och när du kommenterar aktuella händelser. Det hjälper min amningshjärna med nya infallsvinklar. Och så älskar jag rapporterna från LA för jag längtar. Önskerubrik/fråga bloggen mer om era tankar kring föräldraskap och ”uppfostran” (ogillar ordet verkligen.)

Peppe Öhman · 4 years ago
Tycker också att "uppfostrar" är ett hemskt ord. Vad ska man använda? "fostrar", lär sina barn leva? Äh, men tack för att du läser och kommenterar!

Peppe Öhman · 4 years ago
PS måste börja kolla på Queen of the South.

MC · 4 years ago
Säsong 1 är bra. Säsong 2 gav mig krylliga nerver. Maken och jag har inte hämtat oss än, känns som vi höll andan hela säsongen.

Peppe Öhman · 4 years ago
Ändå ganska bra recension. Ska ge den en chans med Magnus.

Sara · 4 years ago
Bor: Sthlm Ålder: 36 Tv-serie just nu: ingen (!) Är på landet sedan många v tillbaka och då sitter vi och tittar på utsikten med en öl i handen tills solen går ned. Men väntar alltid ivrigt på nya avsnitt av the Americans. Och gillade Killing Eve. Tänker också att jag ska försöka slutföra the Leftovers, den var så sjukt bra men jag fick för mkt ångest över framtiden, klimatet etc så pallade inte att se klart. Modersmål: svenska Eventuell blogg: Nix Läst den här bloggen sedan: Hmm, kanske 9 mån? Hittade dig via hejhejvardag. Har vi träffats? Nix Gillar mest: nog allt du skriver. Gillar att du har en ganska vanlig vardag och funderar på samma saker kring jämställdhet och livet som jag själv. Samtidigt som ditt liv har en lite mer lyllig inramning pga mkt solsken och Kalifornien haha. Vill inte bo i just LA men är lite avis på hur mkt enklare livet är utomlands, och på att din man vill bo utomlands medan min man har tröttnat på det efter alla våra år i olika länder och inte längtar efter det igen (vilket jag gör!) Och så älskar jag att du läser så mkt böcker! Tycker också om att du skriver så ofta. Önskerubrik/fråga bloggen: Tycker att du alltid kommer på så bra inlägg, så ingen särskild önskning från mitt håll.

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag som brukar älska sommaren i stan fick en sån LÄNGTAN efter klippor, solnedgång och öl i handen. Det finns ju på tex. Fredhäll, men inte samma sak. Kram

Johanna · 4 years ago
1. Bor. Österbotten, Finland. Småstad som bäst. 2. Ålder. 30 3. Tv-serie just nu. Ingen för tillfället. Ser överlag lite på tv eller motsvarande streaming. Väntar dock på nästa säsong av The Crown. 4. Modersmål. Svenska, men som litet barn finska. 5. Eventuell blogg. Ingen 6. Läst den här bloggen sedan. Sedan Magnus outade i morgonradio att han ska få barn och jag blev nyfiken på med vem. 7. Har vi träffats? Nej tyvärr. Skulle bli starstruck och känna mig ointelligent. 8. Gillar mest: feminism 9. Så skulle mitt liv se ut om jag hade valt XX istället för yy.

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag längtar också efter nästa säsong av The Crown. Coolt att ditt modersmål bytts, tror inte att det är helt ovanligt i Finland och nu när jag tänker på saken så är kanske engelska Viddes modersmål trots att han började med svenska. (ps du är GARANTERAT inte ointelligent)

DDT · 4 years ago
Bor: i Göteborg när jag jobbar och i ett pyttelitet torp på landet så fort jag är ledig. Drömmer om att flytta ut till landet på heltid, men det får nog vänta tills jag blir pensionär. Dvs samtidigt som jag ska ta tag i alla de där intressena som jag aldrig lyckas engagera mig riktigt i nu. Ålder: 54 Tv-serie just nu: det är för varmt för att jag ska orka titta på tv någon längre stund. Har dessutom börjat bli rejält trött på Netflix och funderar på att byta till HBO. Allt bra verkar ju gå där. Men nu har jag i alla fall sett The handmails tale på SVT play. Första säsongen alltså. Modersmål: svenska Eventuell blogg: ja, har bloggat i 10 år. Började i syfte att gå ned i vikt, hitta en hobby och, om möjligt, finna ungdomens källa. Det gick väl så där, kan vi säga. Eftersom vikt faktiskt är fruktansvärt ointressant började bloggen snart handla om helt andra oviktiga saker som Robert Wells frisyr, ost, bacon och min oresonliga inställning till raw food-bollar. Alltså, bara trams. Önskar att jag kunde skriva smarta, intressanta texter om feminism, samhälle, politik och värderingar som du och flera andra, men det blir aldrig bra. Jag får nöja mig med att heja på. Läst den här bloggen sedan: har läst då och då sedan Helsingfors, men följt den slaviskt de senaste åren. Hittade tillbaka via Mellan raderna. Har vi träffats: nej. Gillar mest: jag säger som de flesta: blandningen. Jag gillar verkligen de resonerande texterna och jämförelserna mellan LA och norden. Attityder, vardagsliv, politik och arbete. Sedan blir jag alltid lite extra uppåt när det dyker upp bilder på hästar. Önskerubrik: hur man talar med Trump-anhängare (eller SD-dito) utan att huvudet exploderar.

Peppe Öhman · 4 years ago
Rekommenderar HBO! Ge den en gratis testmånad. Börja den 12.8 då det är min födelsedag OCH Innocents tredje säsong har premiär. Bra önskeinlägg/fråga!

Fia · 4 years ago
Då ska vi se om jag kan kommentera från mobilen igen, efter senaste uppdateringen. Bor: med två barn och en vuxen karl i allmänt kaos i en närförort till Stockholm Ålder: 39, några månader till Tv-serie just nu: RuPauls Drag Race. Har precis påbörjat Castle Rock och Sharp Objects på HBO. Modersmål: närkingska Eventuell blogg: fiatdeluxe.com Läst den här bloggen sedan: oj... var Vidar nyfödd kanske? Har vi träffats? Nix, men för typ åtta år sedan föreslog du en bloggträff i Stockholm i bloggen, som jag skulle gått på om jag inte fick urinvägsinfektion. Gillar mest: kulturkrockar - så lätt att tro att vi alla är så lika, när det är precis tvärtom, fast ändå inte.

Peppe Öhman · 4 years ago
Hurra för att du kunde kommentera! Hört om många som haft problem med det. Annars: är oerhört sugen på att kasta mig in i RuPauls DragRace, har förstått att den första säsongen inte är så bra, MEN SEN! Så konstigt att vi inte träffast, har ju läst din blogg minst lika länge som du läst min. Ska ni på bokmässan i år?

Fia · 4 years ago
RuPaul är fantastiskt diskussionsunderlag till barn btw! Tittar ofta med Isak och pratar om hur modiga de här människorna är och vad många av dem får stå ut med bara för att de vill vara sig själv. Jag vet faktiskt inte. Först låg en krock med mitt jobb, så vi har tackat nej till alla intervjuförfrågningar. Nu visar det sig att jobbet inte krockar längre, men att min närmaste kollega sagt upp sig och slutar den veckan :/ Hur gör ni? Jo! Kom på vad jag vill läsa om! En liten fotoskola i hur du får till dina fina bilder. Bilder är så svårt tycker jag, att jag ibland struntar i vissa inlägg!

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag tycker också att bilder är skitsvårt och känner som du att jag ibland tycker att de är jättedåliga. Om jag skulle ge tips som icke-professionell fotograf skulle jag säga: tänk gyllene snittet, att bilden berättar en liten historia, att människor som poserar oftast är tråkigare än de som gör och bilderna är snyggast som solen ligger lågt.

Tvingar fram texten - Livet & LA · 4 years ago
[…] alla ni som svarade på det här inlägget! Jag fick så mycket bra energi i kroppen, det kändes lite som att vara nyförälskad. Jag […]

Linda · 4 years ago
1. San Diego, CA 2. 39 3. Sharp Objects 4. Svenska 5. Inte langre 6. Oj, valdigt lange... 7. Nej, men skulle garna gora det :) Och da jag namner saker fran bloggen/podden ganska ofta sa trodde min man forst att vi kande varandra, haha. 8. Blandning

Peppe Öhman · 4 years ago
Men då är vi ju praktiskt taget grannar! Lova att höra av dig nästa gång du är uppe i LA/santa monica!

SO · 4 years ago
Bor. Åland Ålder. 33 år Tv-serie just nu. - kollar mest gamla Bond-filmer på tv. Modersmål. Svenska Eventuell blogg. En inaktiv. Läst den här bloggen sedan. Sedan du jobbade på Papper. Tenderar hålla fast vid saker jag tycker om. Har vi träffats? Nej. Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt. En blandning av allt. Önskerubrik/fråga bloggen. Ingen direkt önskerubrik men jag hoppas du håller kvar det finlandssvenska/finska perspektivet, är ibland lite rädd för att du håller på att bli försvenskad. Men vem är jag att ha åsikter om det egentligen, men njuter bara av att läsa en bra finlandssvensk blogg. Så mera ur den synvinkeln kanske.

Peppe Öhman · 4 years ago
Bra poäng det där med finlandssvenskheten, jag känner också att jag håller på att försvenskas. Umgås uteslutande med svenskar och har noterat att det påverkar mitt språk. Måste fundera på hur jag ska tackla detta. kram

Linda · 4 years ago
Bor : i Korsholm Ålder: 41 Tv-serie just nu: Har paus från Netflix o.dyl. men ser miniserien Innocent från tv4. (Jobbigt att vänta en hel vecka på följande avsnitt dock...) Modersmål: svenska Eventuell blogg: - Läst den här bloggen sedan: ... när du väntade Vidar. Det var den första bloggen jag började följa regelbundet (var rätt sen med bloggar) och fastnade för dina roliga fotnötter. Har vi träffats? Jag har varit på en föreläsning du höll i Vasa arrangerat av Vasabladet för ett par år sedan. Gillar mest: Gillar blandningen mest, men vardag, barn, föräldraskap, att jobba som författare & frilansare och betraktelser från USA läser jag med extra stort intresse. Önskerubrik/fråga bloggen: Amerikanska samhället är fascinerande men samtidigt svårt att förstå sig på tycker jag, så det är intressant om du kan göra mer lättförståeligt. Tack för en intressant blogg!

Peppe Öhman · 4 years ago
Älskar Innocent! Premiär för säsong 3 på min födelsedag den 12 augusti. En sån heder att få vara din första blogg

KarinM · 4 years ago
Bor. - Utanför Borås, gift med M, tre kids 9/7/3 Ålder. - 38 Tv-serie just nu. - Love (Netflix) Modersmål. - Svenska Eventuell blogg. - Nope Läst den här bloggen sedan. - Måste ha varit sedan podden "Mellan raderna" startade Har vi träffats? - Nej Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt. - Mixen av allt du nämnt plus boktips :) Önskerubrik/fråga bloggen. - Tyvärr är hjärnan i semestermode, kommer inte på nåt smart...

Peppe Öhman · 4 years ago
Så kul att du lyssnar på Mellan raderna! Vi ska spela in ett nytt avsnitt senare i dag. :) kram

Ingen Katt · 4 years ago
Bor: Södra norrland Ålder: 41. Tv-serie just nu: Orange is the New black. Modersmål: Svenska. Eventuell blogg: ingenkatt.wordpress.com Läst den här bloggen sedan: Stenåldern! Nej, men sen alltid. Har vi träffats? Nej, men jag skulle vilja. Tänkte på det när vi var i Sthlm samtidigt men så blev jag introvertblyg och tänkte att du är kompis med alla coola människor och bloggare redan och behöver inte träffa fler :D Gillar mest: Mina ungar, min kolonilott, mina emaljfat. Önskerubrik/fråga bloggen: I USA har jag (dvs Peppe) rest till följande ställen:

Peppe Öhman · 4 years ago
SÅ KONSTIGT ATT VI INTE TRÄFFATS! Nästa gång du är i Stockholm (eller LA) vill jag verkligen att du hör av dig

Joanna · 4 years ago
Bor: Göteborg, Sverige Ålder: -88 Tv-serie just nu: Ingen Modersmål: Svenska Eventuell blogg: Ingen Läst den här bloggen sedan: Tre år kanske. Tror jag hittade den genom linneaiusa eller sandrabeijer Har vi träffats: Nej Gillar mest: Vardag Önskerubrik/fråga bloggen: Ingen

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack för att du läser! :)

Hanna · 4 years ago
Men nu tror jag att jag lyckades slarva bort svaren (ok Wordpress i mobilen!!) i både din och Jennys enkät. Himla inlogg som strular. Förlåt! Kärlek!

Peppe Öhman · 4 years ago
Du får dra den muntligt nästa gång vi ses!

isabella · 4 years ago
hejsan Peppe, bor: Zürich Schweiz, är 47, är just nu "inbetween" tvserier, har lite kollat pa Feud pa Netflix, om Joan Crawford och Bette Davis. Modersmal svenska ( finlandsvenska), jag har ingen blogg, läser din blogg sen 2014 kanske. Nej vi har inte träffats, men har gemensamma kompisar, enligt FB. Gillar mest att tillbringa tid med härliga och inspirerande människor. tycker faktiskt allt du skriver om är intressant, som utland finlandsvensk ( bor sedan 1999 i Schweiz) sa tycker jag speciellt att höra om era ( i podden med Magnus) åsikter om vad som händer här in the old country ( är i "Pirkanmaa" just nu). kram isabella

Peppe Öhman · 4 years ago
Så glad över att du kommentarer så ofta i bloggen! Tack för det och kram!

boksuddis · 4 years ago
1, Utanför LinchöööööpiiIiiing sedan 20 år, har varit hemhem en sväng och känner att jag saknar havet så jag går sönder ibland. Detta trots att jag verkligen inte utnyttjade havet när jag bodde hemma i Hälsingland. 2, 45 år. 3, Har nästan kommit bort från TV helt, kidsen har kidnappat den. Men vi kollade på första avsnittet av The last post (finns på svt play) förra veckan och det gillade jag. Sen kollade vi några avsnitt på Knightfall, gillar ju riddare och skit. Sen finns det massor, en lång lista på sånt jag vill se. Får nog kapitulera och börja kolla ensam på iPad. Problemet är bara att jag och min sambo alltid vill se samma sak och tjurar lite om den ena kollar på nåt som den andra kanske också ville se. Rimlig sak att tjura över. 3, http://ylletfilosoferar.blogspot.com/ och den om böcker som finns i namnet 4, jag vet inte när jag började läsa den blogg eller hur jag hittade hit men det är några år. Säkert via Hanna kom jag på! Kanske. 5, vi har aldrig träffats. 6, jag gillar hela alltet. Blandningen. 7, jag tycker det är så svårt med önskerubrik eller att komma på en fråga, dels så frågar jag lite hursom, när jag kommer på saker. Men kanske så här då, vad har ni för relation till alkohol och majja? Att du och Mange dricker ibland har ju framgått, ni har varit på fest och är lite bakis osv, men hur dricker ni när kidsen är med? HAHA. Nu låter detta helt moraliserande vilket det absolut INTE är. Men det är så olika hur folk gör, en del dricker ju inte alls när barnen är med och en del gör absolut ingen skillnad. Jag gör ingen skillnad sorgligt nog, detta beror på att jag helt tappat förmågan att festa. Jag slutar dricka efter ganska lite. Och eftersom ni ju bor där det är lagligt att röka på så tänkte jag hur ni gör med det? Har ni kvar någon nordisk detta-är-inkörsporten-till-rökheroin-och-ond-bråd-död-inställning eller är ni mer liberala? Och obs, fattar om det är personligt. Och en annan sak! (gud nu kommer jag ju på massor!) Läste hos Jenny att hon blivit mammaskammad och du kanske har någon idé på hur fan ska en agera? Jag har två lägen, antingen attack, härjar och blir aparg eller så sluter jag mig och blir helt ledsen och ifrågasätter mig själv och mitt föräldraskap ännu mer, det är ju inte som om att jag alltid är på topp. Men inget av dem känns ju som.

Peppe Öhman · 4 years ago
Pratade precis med Magnus om hur vi gillar att bo nära havet, så jag förstår din längtan. Det sagt kan det ju inte var DET ENDA kriterier för var man ska bo. BRA fråga kring alkohol, ska genast svara på den.

seaflower · 4 years ago
1. Bor på landet i Österbotten men samtidigt nära större österbottnisk stad. 2. Ålder: 43 3. Tv-serie just nu: Ser knappt på tv-serier pga att det är förknippat med jobb (ett kul jobb, ska tilläggas). Men håller undantagsvis på med The Handmaid's Tale. 4. Modersmål: svenska 5. Eventuell blogg: har ingen, använder mest Fb som miniblogg. 6. Läst den här bloggen sedan: många år, minns inte alls när jag började läsa den. 7. Har vi träffats? Nej. 8. Gillar mest: feminism, resor, vardag, barn, tips eller något annat eller en blandning av allt: blandningen, helt klart. Extra plus för observationer av livet utanför Finland och sånt som utrikesfinländare noterar både utomlands och i det forna hemlandet. 9. Önskerubrik/fråga bloggen: kommer inte på nåt för tillfället.

boksuddis · 4 years ago
åh, en till fråga eller egentligen en önskan, vilken/vilka är era enklaste go-to-recept som även barnen gillar? Jag tänker mig att det är köttfria?

Peppe Öhman · 4 years ago
Kul jobb! Och tack för att du tog dig tid att kommentera!

boksuddis · 4 years ago
Och, ps, tack för bra blogg och bra poddar! <3

Peppe Öhman · 4 years ago
tack för att du läser/lyssnar

Jenny ney · 4 years ago
1. Stockholm . Eller Bagarmossen ju. 2. 43 3. För fjärde gången: West Wing på dvd pga dåligt internet i skärgården 4. Svenska 5. Bitterochcynisk.blogspot.com 6. Finna det ens ett startdatum? Typ alltid känns det som. 7. Men tyvärr INTE. Tycker det borde åtgärdas! 8. Blandningen är bäst. Och feminismen! 9. Vad gjorde dig så modig att ni vågade flytta och leva som frilans. Är så impad!

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag har ju läst din blogg sedan evigheterna evigheter. Så konstigt att vi inte har träffats. KRAM och tack för en fin blogg

K · 4 years ago
1. Lidingö. Uppvuxen i Sydösterbotten, studerat i Helsingfors och semestrar just nu i Hangö. :) 2. 28 3. The Handmaid's Tale 4. Svenska 5. Nej 6. Osäker, kanske 3 år. Möjligen 5 eller 6. Jag vet faktiskt inte. 7. Nej 8. Politik och feminism. Vardagsbetraktelser Tack för en fin blogg! :)

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack för att du läser! (mycket bra badplatser både på Lidingö och i Hangö så BRA val!)

Josefin · 4 years ago
1. Skåne 2. 34 3. Just nu ser vi i brist på bättre om Vänner. Pga långa nattningar hinner vi ca ett halvt avsnitt per kväll nu på sommaren. 4. Svenska 5. Nej 6. Sen du och Karin började med mellan raderna! (Älskar mellan raderna!) har sen dess även läst din blogg och lyssnar på dig och Magnus också. 7. På Crimetime Gotland förra sommaren klappade du min bebis på kinden när vi möttes i en gång i den stora föreläsningssalen och jag var starstruck, hehe. 8. Vardag, feminism, relationer, barn, böcker 9. Hur du och Magnus lyckas podda (och leva/umgås/orka fortsätta ha diskussioner) med barn närvarande (mvh, tredje veckan på semestern och tredje veckan av ”vänta, jag ska bara säga det här till pappa, ”och sen kanske”, nej vänta sa jag, ”var var vi?”, vi pratar snart, ska bara säga en sak till pappa först” osv osv i oändlighet. Skulle också vilja ha egna tankar ibland. Har du tips?!

Peppe Öhman · 4 years ago
Vad fint att jag fick träffa dig och din bebis förra året! Kram och tack för att du säger så snälla saker om MR!

Peppe Öhman · 4 years ago
Så intressant det där med hur allt normaliseras, minns hur sjukt nervös jag var innan jag publicerade mitt först blogginlägg och hur jag nu inte tänker på att jag delar med mig av mitt privatliv. Tack för att du läser och lyssnar!

Sara · 4 years ago
1.Bor i Malax 2. 36 3.ingen just nu tyvärr 4.svenska 5.nej 6. Ca 2 år tror jag 7. Nej 8. Tycker om sättet du skriver på, funderingar kring relationer, barn och feminism, vänskap.

Peppe Öhman · 4 years ago
Tack för fina ord om bloggen! Kram

B-M · 4 years ago
1.Bor I Österbotten 2.Ålder: 50 and fab. 3.Tv-serie just nu: Handmaid's tale men kom av mig då sommaren slog till 4.Modersmål svenska 5.Eventuell blog: nope 6.Läst den här bloggen sedan. Kanske två år? 7.Har vi träffats? Nope 8.Gillar mest: hästar, feminism, att du pekar på saker jag inte alltid tänkt på 9.Önskerubrik/fråga bloggen. Gillar allt!

Peppe Öhman · 4 years ago
Gillar att du gillar hästar på bloggen för det gör jag med! Ha en fin sensommar!

Vegetarisk vardagsmat - Livet & LA · 4 years ago
[…] enkel förändring i vardagen är att skippa köttet och äta vegetariskt. Under frågesessionen var det flera som undrade VAD en egentligen ska äta om en vill äta vegetariskt. Mitt bästa tips […]

Peppe Öhman · 4 years ago
Känner en stor ära i att jag får vara med trots nålsögat. Tack så hemskt mycket för fina ord om bloggen blev väldigt glad och fick lite prestationspanik. KRAM

Johanna · 4 years ago
Svarar "lite" sent här men skit samma :) 1. I Göteborg. 2. 34 år. 3. Guilty pleasure-kollar just nu norska Gift vid första ögonkastet. Tänker sen se The Rain som många tipsat om. 4. Svenska 5. Min blogg: lillaj.blogspot.com 6. Läst här sedan länge! Minns faktiskt inte när jag började men det var ju under Helsingforstiden. 7. Ja vi har träffats! En kortis på bokmässan för några år sedan. Tror det var enda gången, eller? Sen har vi ju haft kontakt när jag lagt ut frilansjobb på dig i LA. Skulle hur som helst gärna ses igen (och/eller jobba ihop igen). 8. Gillar verkligen din blandning, det är liksom styrkan med den här bloggen. Gillar kanske lite extra inläggen som rör feminism och journalistik. Men tycker också att det är befriande att du så oräddt (hur böjs det ordet egentligen?) beskriver olika aspekter av privat/familjelivet. 9. Tror du att du kommer frilansa för alltid eller söka dig till en anställning i framtiden? Hur viktigt är det för dig att jobba med det du brinner för, vs kanske bekvämlighet och trygghet?

Peppe Öhman · 4 years ago
jag hoppas eller VET att vi kommer att träffas igen! Hoppas också på att kunna jobba ihop. Det var en fin erfarenhet. BRA fråga också. Ska ge den ett eget inlägg. KRAM

R · 4 years ago
Bor. Stockholm Ålder. 31 Tv-serie just nu. Faktist ingen just nu, har under sommaren satsat på böcker på kvällarna Modersmål. Svenska Eventuell blogg. Noup Läst den här bloggen sedan. många år tillbaka Har vi träffats? nej Gillar mest: blandning av allt. Önskerubrik/fråga bloggen.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.