Skärmtid för vuxna

3 years ago

Hej bloggen!
Handen på hjärtat längtar jag efter dig så otroligt mycket. Jag känner mig som ett barn med MYCKET begränsad skärmtid. Det beror på att jag befinner mig i radioskugga ute på min mammas lande i den västnyländska skärgården. Så tekniskt sett skulle man faktiskt kunna säga att min mamma begränsat min skärmtid.
När abstinensen blev för stor åkte jag ut till pappa som bor i närheten och lånar nu hans internet. Medan jag skriver det här pratar samma pappa om säkerhet ute på havet, Vidar tjatar om att vi borde gå och bada, Majlis tar sig en tupplur och ja ni vet hur det är. Både underbart och lite frustrerande. Egentligen borde jag skriva mina 10 000 tecken, men det får bli ikväll när alla andra lagt sig. Eller mer sannolikt imorgon innan de andra vaknat. Är mer av en morgonskrivare än en kvällsskrivare.
Det som jag däremot gärna gör på kvällen är badar. Igår åkte jag ut till min vän Anna och flöt omkring i havet utanför hennes stuga. Vidar och Majlis paddlade omkring i en liten gummibåt (extremt långgrunt så ingen behöver ringa socialen) och ännu kring åtta var det så varmt att vi kunde sitta vid strandkanten i bikini, dricka ett glas vin och prata. Otroligt bra kväll.

Jag gör mitt bästa för att uppdatera och läser som vanligt ALLA kommentarer, men ber om ursäkt för att jag kanske kommer att vara lite långsam med att svara på dem.

Flicka · 3 years ago
Jag är igen fräck och kommenterar här i stället för att mejla eller skriva på Facebook. *** Först om funktionsnedsättning eller funktionsvariation. Personligen uppfattar jag variation som ett bättre uttryck därför att alla funktionsnedsättningar inte är bestående eller en konstant. Många sjukdomar och tillstånd som påverkar vår funktionsförmåga kan exempelvis innebära bättre och sämre perioder och trots att en lider exempelvis av nedsatt hörsel kan det hända att hörseln under vissa omständigheter fungerar rätt bra. Fast egentligen tenderar språkbruket i dessa fall vara en känslig sak där folk har sina personliga preferenser så kanske vi som journalister kan helt enkelt fråga våra intervjupersoner hurdant språk de vill att vi använder. Precis som jag i bland frågar vilket pronomen intervjupersonen använder. *** Sen om att förbjuda rasistiska organisationer och grupperingar. Lockande tanke, javisst, men jag tror inte alls att det är rätta sättet att hantera extremism och våldsbejakande beteende. Att förbjuda föreningar eller organisationer i sig känns ganska problematiskt ur demokratins perspektiv och dessutom tror jag inte att det har en avsevärd effekt. Bara som ett exempel är all nynazistisk verksamhet förbjuden i Tyskland men trots det är den nynazistiska verksamheten förhållandevis stark i landet. Att använda vpn, torbrowser och kryptera kommunikationen är inte särskilt svårt det heller. Nu är det några dagar sedan jag lyssnade på poddavsnittet så ni kanske diskuterade det här men jag tror att vi behöver koncentrera oss på mekanismerna som skapar en gynnsam grogrund för utslagenhet och extremism i stället för att förbjuda NMR eller dylika. Det skulle inte heller skada att polisen och andra myndigheter

Peppe Öhman · 3 years ago
Så bra kommentar igen! tack! Vi tar upp det i nästa avsnitt. (Magnus kommer till finland ikväll och vi försöker spela in imorgon)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.