Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Ni får följa vem ni vill! | July 9, 2018 | The Way We Play

Ni får följa vem ni vill!

4 years ago

Gällande Mr Cool-debatten och man ska få skämta om allt” versus “nej. pedofil skrev Louise på Hej Hej Vardag om hur någon tyckt att det ej är okej att hon följer Sigge Eklund på Insta eftersom hon skriver peppande kommentarer hos Elaine Eksvärd. Mina föreläsare på USC kallade det echo chamber alltså att stå i en sal och skrika och få exakt samma svar. Att följa någon på Insta/Twitter/Facebook/Snapchat etc betyder inte att man skulle rösta på personen i nästa val eller per automatik tycker exakt som den. Det kan faktiskt vara precis tvärtom. Eller ingenting alls.
Jag följer till exempel FOX News på Twitter och kollar ibland på deras sändningar trots att jag tycker det är skräp. Jag följer också flera personer på Twitter som jag inte håller med om i sak (orkar inte lista dem eftersom jag inte har tid att redovisa vad jag inte håller med om). Jag försöker också påminna mig om att det är okej att ändra sig. Ibland får man mer information och det ändrar hela saken, eller så mognar man eller nåt annat händer. Det är en bra sak att ifrågasätta sina sina åsikter då och då.
Jag är så glad över att Magnus och jag gör Magnus och Peppes Podcast eftersom det tvingar mig att läsa på, ta in olika sidor av rapportering och debatter och fundera på vad jag själv verkligen tycker. Det som alltid gör mig lite tveksam är när folk är bombsäkra på någonting och tror att just de sitter på den absoluta sanningen.
Om ni gillar den här bloggen får ni förresten gärna följa den på Facebook och kanske mig på Instagram.

Carin · 4 years ago
Nej men hemska saker om man bara följde dem med samma åsikt som en själv. Fattar inte riktigt att någon ens kan tycka att man INTE ska göra det? Klart att man kan bli irriterad eller arg, men det är nog nyttigt för ALLA att röra sej utanför bubblan, vilken den än är.

Peppe Öhman · 4 years ago
Håller verkligen med. Ibland måste man ut och nosa på andra åsikter än sina egna.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.