Gryningsritt genom stockholm

2 years ago

I går ringde väckarklockan 4.30 och en stund senare plockade Cissan upp mig i sin lånebil. Jag var lite snurrig efter alldeles för få timmar sömn, men kvicknade fort till. Solen hade gått upp, det var kring 20 grader varmt och stan låg helt stilla. Vi körde ut till Gärdet och Häståkeriet, fick varsin häst och red iväg.
 
Vi travade längs med Valhallavägen och jag vinkade åt svärmor i fönstret (hon var den enda lojal nog att stiga upp i ottan för att se mig rida förbi). På grund av hettan sover vi alltid med balkongdörren öppen och jag brukar själv vakna till ljudet av hovar utanför. Den här morgonen satt jag själv på en av hästarna.

Sen red vi vidare mot Stureplan, Hötorget, Gamla stan och kajen medan stan långsamt vaknade upp. Det var fint att se hur glada folk blev av några hästar som passerade. Nere vid Strandvägen stannade en taxi vid rödljus och senare textade Sandra att hon sade suttit i bilen och vinkat till hästarna.


På ridvägen efter Grand Hotel galopperade vi en sträcka, hästarna kvicknade till och man kunde känna hur kul de tyckte att det var med lite galopp. Kanske en av topp tre känslorna i livet är att sitta på en galopperande häst.

Runt halv nio var vi tillbaka i stallet, svabbade av hästarna och släppte ut dem i hagarna på Gärdet. Sedan åt vi frukost och när allt var över hade dagen knappt börjar. Rekommenderar varmt! Dock bara för personer med ridvana. Jag gjorde en liten intervju med turledaren som berättade att det nästan alltid finns någon med som ljuger om hur mycket hen (okej HAN) ridit och att det inte är ovanligt att folk trillar av. Ljug ej om sånt, folk. Det finns nybörjarturer också. Kolla in dem och allt annat Häståkeriet har att erbjuda!

Tormenta · 2 years ago
Jaha, NU fattar jag vad som har pågått. Har undrat mycket över det faktum att jag mött ryttare mitt i stan medans jag promenerat till jobbet.

Peppe Öhman · 2 years ago
Haha! Hoppas att du vinkade när vi red förbi!

Lina · 2 years ago
Ser så fint ut att få rida genom Stockholms gator när alla sover. Lite kul det där om att folk ljuger om ridvanan, känns ungefär lika smart som att ljuga om vikten innan man ska hoppa bungy.

Peppe Öhman · 2 years ago
PRECIS SÅ!

Galopp över Gärdet - Livet & LA · 2 years ago
[…] Gryningsritten fick jag mersmak för att galoppera i det fria. I LA rider vi hy bara på bana och att galoppera […]

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.