Fem filmer jag skrattar åt/med

2 years ago

Ibland orkar en inte gå ut i solskenet och vill bara ligga hemma och fnissa åt gamla, roliga filmer. Här kommer fem jag alltid skrattar i. Inser att få av dem skulle klara bechdeltestat och skäms över det. Ni får gärna fylla i era egna bästa roliga filmer.
Stepbrothers
Två fyrtioåriga arbetslösa och lata män som båda bor hemma, den ena hos sin singelpappa, den andra hos sin singelmamman, blir ofrivillig styvbröder då deras föräldrar blir kära och flyttar ihop. BOATS AND HOES! Skrattar alltid högt flera gånger. Älskar speciellt mycket scenen när styvbröderna vill bygga en våningssäng i sitt rum.

Bridesmaids
Igår sa min vän Annica att hon bara kollar på tv-serier och filmer med kvinnliga huvudrollsinnehavare. Mest för att hon är trött på alla män överallt. Jag kan relatera (trots att jag tydligen kan gapskratta åt filmer med män). Bridesmaids var en så otroligt befriande film att se. Kvinnor som var mer än typecastade som kvinnor. Som fick vara tjocka, äckliga, roliga, pinsamma och misslyckade.

Office Space
Vissa filmer talar man ofta om och scenen där killarna i Office Space bär ut printern på ett fält och slår ihjäl den är en klassiker jag ofta återvänder till. För att inte tala om den rap-scenen i början. Inte en HAHA-film, men en som jag alltid fnissar till. Dessutom är soundtracket rent GULD.


The Big Sick

Jag trodde ärligt talat att det här skulle vara en vanlig gullig, förutsägbar romcom att se och sen glömma, men skrattade högt vid minst två tillfällen. En stand up-komiker född i Pakistan och en vit amerikanska student blir kära i varandra och kulturer krockar. Älskar den här 9/11 vitsen.

I love you man
I love you, man.
I love you, too, bud.
I love you, dude.
I love you, Bro Montana.
I love you, holmes.
I love you, Broseph Goebbels.
I love you, muchacha.
I love you, Tycho Brohe.

Okej, nu är det er tur att tipsa om era bästa roliga filmer. Shoot!

Anna · 2 years ago
Run fat boy run! Little miss sunshine The house bunny Road trip Goodbye Lenin (fast den är tragisk också) Foul Play (1978)

Peppe Öhman · 2 years ago
En kille som spelade med i House Bunny och uppträdde på stand up-klubben The Improv bjud ut mig på dejter och textade mig stup i kvarten för några år sedan. Har ännu inte sett filmen, men ska nu!

Mia · 2 years ago
Be kind rewind.

Peppe Öhman · 2 years ago
Mycket fin filM! Tänk att jag glömt bort den.

Viktoria · 2 years ago
Vilka bra tips! Jag tipsar om Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (finns tydligen två, har bara sett den första).

Peppe Öhman · 2 years ago
JA! Älskar den! Ska se den nu!

Fia · 2 years ago
Dodgeball - Så dålig, men så bra. Har inte sett den på några år nu så måste se om och kolla om den håller än. Madagascar - Finner den alltid rolig, bonus att man kan se den med barn och uppskatta den tillsammans. Best in Show - Litet mästerverk. The Heat - Sandra Bullock och Melissa McCarthy, gillar dem båda i det mesta, MM i Tammy gav också många skratt förresten. We're the Millers - Noll förväntningar men gillade den massor.

Hanna · 2 years ago
Napoleon dynamite

Peppe Öhman · 2 years ago
Jamen SÅKLART!

Annika · 2 years ago
Åh vad jag älskar Bridesmaids (och Office Space). Alltså scenen i Bridesmaids när hon ska hålla tal på spanska är så rolig att jag gråtskrattar varje gång (krävs nog dock spanskakunskaper för att den ska vara gråtskrattrolig). Nu kommer jag inte på något eget tips men ska fundera lite till.

Peppe Öhman · 2 years ago
SAMMA HÄR! Skrattar åt talet på spanska alltså.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.