Bästa festtipset: revansch-dans

3 years ago

Våra kära, kära vänner Cecilia och Per firade 10-års bröllopsdag i går. Vi fick inte vara med i Las Vegas 2008 när bröllopet begav sig eftersom vi inte kände varande då, men hade äran att vara medbjudna då bröllopsgästerna från festen och några nyare vänner samlades i Karlstad för att fira kärleken.

Ett extra bonus var att Anne och Daniel, som flyttat upp från Los Angeles till Palo Alto, var där. Har saknat dem mycket. Annes leopardklänning var dessutom väldigt snygg och jag avundades henne den i början då det var väldigt varmt ute på terrassen. När solen gått ner och det blev svalt i luften var jag mycket nöjd över mitt val av klänning.

Magnus var i sitt esse, så lycklig över att hänga med Danne och Anne. Jag kan för övrigt inte minnas när jag senast skulle ha sett honom i kostym, det hade han inte ens på vårt eget bröllop, men kvällen till ära gled han omkring i beige sommarkavaj. Kanske det är åldern.

Cissan och Per hade fått låna Cissans systers hus som var så fint att jag inte hur jag ska beskriva det. Eller så här: Det påminde lite om Case Study House 22 i Los Angeles. Inklusive DJ.


Vi kollade på en film från bröllopet 2008 och plötsligt vandrade Cissan och Per in, klädda precis som på filmen. Sen svidade brudparet om och middagen började. Denna innehåll förutom mat och vin också lekar, tal och allsång till sånger från brudparets tio år tillsammans.
Jag hade försökt övertala Magnus att han och jag också skulle hålla tal. Tänkte att det vore kul att berätta om hur Cissan och Per är som en snyggare och mer framgångsrik svensk version av oss. Maggan fegade tyvärr ut. Det var synd. Jag tycker att ett tal är en så fin present. Att någon satt sig ner och funderat på vad hen vill säga och sedan är nervös och pirrig, men ÄNDÅ gör det.


Efter middagen skedde ett av de större genidragen den kvällen. Patrik och Andreas ordnade en danstävling. Alla måste delta och det ledde till minst sagt seriösa dance moves (som vi säger i Amerika). En efter en fick deltagarna lämna mattan tills bara två personer fanns kvar för en dance battle. Pontus Gårdinger vann. När dansgolvet öppnade igen hade alla så mycket revansch-dans kvar i benen att dansen pågick tills solen gick upp kring tre på morgonen. Har inte dansat så mycket sedan 90-talet. Så otroligt kul!


Som den uppmärksamme läsaren kanske noterar blev bilderna allt suddigare medan natten blev ljusare. Jag fotade faktiskt väldigt lite under kvällen och det om något är väl ändå tecken på en riktigt bra fest. Är fortfarande alldeles lycklig i kroppen. Sen körde vi hem och nu ska jag lägga mig. Natti, natti!

Jenny · 3 years ago
Låter fantastiskt! Blir smått avundsjuk.

Peppe Öhman · 3 years ago
En så otroligt kul fest! Så glad över att ha fått vara med.

Kugge · 3 years ago
Wow vilken fest! Verkar underbart! Och vilket hus?!

Peppe Öhman · 3 years ago
Ja, jösses så fint det var! Nästan så man blev sugen på att flytta till Karlstad och bygga hus.

Tormenta · 3 years ago
Vilken rolig idé att ta det bästa med bröllopet, fest med vänner, utan all nervositet med vigsel och allt tråk med att bjuda gamla släktingar som inte kan dance battla.

Peppe Öhman · 3 years ago
Ja det var sannerligen en av livets bästa fester och då var jag bara gäst.

Julafton med vänner - Livet & LA · 3 years ago
[…] var full av julklappar och jag hade samma klänning som på Cissans och Pers 10-årsfest i somras. Funkade bättre i den här lite svalare temperaturen om jag ska vara […]

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.