Badplatser i stockholm

3 years ago

När Magnus och jag precis blivit ihop ordnade en kompis till mig kräftskiva i St Petersburg. En morgon steg Maggan och jag upp tidigt och gick ner till hotellets poolavdelning där lekte vi i bassängerna hur länge som helst och jag minns att jag kände tacksamhet över att ha hittat en kille som älskade vatten lika mycket som jag.

 
Jag fattar ju att jag inte är en unik snöflinga som gillar att bada i motsats till alla andra människor, men den här sommaren har varit extra fin också badmässigt. På dagarna har jag försökt jobba och umgås med barn och på kvällarna har jag åkt ut till olika badplatser i Stockholm med familjen eller kompisar.

Tidigare i veckan plockade Cissan upp Vidar och mig och så körde vi ut till Fredhäll där vi kvällsbadade en lång stund. Vattnet var ljummet, det fanns inte för mycket folk där, kanoter, båtar och turistfärjor passerade och allt var bara idylliskt. Jag var skönt sval i kroppen hela kvällen efter det.

I går tog jag mig ut till Brunnsviksbadet, tanken var att jag skulle ta en härlig cykeltur på Wheelstrom, men Magnus hade tagit cykelnycklarna. Var lika svettig som sur. Sen mötte jag upp min vän Lisa som nyligen flyttat från New York till Stockholm och allt blev bra. Jag lärde känna Lisa i bloggvärlden medan hon ännu bodde i Zimbabwe, träffade henne några år senare genom vänner i LA och gillar henne så mycket. Vi både talar allvar och skrattar mycket tillsammans. Dumt av mig att inte ta en enda bild på henne.

 
Tusen gånger skönare att sätta sig på en brygga med varsin öl än att sitta på en svettig uteservering. Det finns ännu tid att reda ut vilka stans bästa badplatser är. Hittills toppar Fredhäll och Brunnsviken listan.

Sara · 3 years ago
Vi gillar bad som ligger längs gröna linjen. Det betyder bad i Bromma och en bit ut. Där vi oftast hamnar är Ängbybadet. Man hoppar av vid Ängbyplan och går upp för en backe och sedan ner för en och så är man där. Stranden längst bort är bäst. Fast annars gillar vi Långholmen för där finns ett så mysigt cafe i det gula huset och är jag själv är klippbaden vid Fredhäll bra. Är barnen med brukar de vilja ha em strand.

Catharina · 3 years ago
Det handlar ju så mycket om närhet , därför gillar jag Örnberget bäst, cirka 1200-1300 meter från mitt hem. I förrgår gick jag ut och sprang klockan 7 och avslutade med ett dopp där! På morgonenen kommer pensionärer dit i morgonrock, folk har med sig frukost eller kaffetermos, simmar lite och sitter sen på klippor eller bänkar och njuter. Tänker att Fredhäll är lite samma.

Johanna · 3 years ago
Bryggorna på reimers är en favorit, eller bryggan på Liljeholmskajen. Men örnsbergsklippan och vinterviken är ju inte fel heller. Eller klipporna i Gröndal.

Johanna · 3 years ago
Om man orkar ta sig till havet så är björkviks brygga eller grinda (obs stranden på andra sidan ön sett från värdshuset) favoriter

Sara · 3 years ago
Nu missade jag min favorit lite längre bort i första kommentaren. Saltsjöbaden är ju så fin. Fin strand för barnen och kallbadhus på sidorna om. Och resan ut med Saltsjöbanan är också fin. Lite synd att aspiesonen vägrar åka tåg just nu.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.