Sommarens projektledare

6 years ago

Nu vet jag att det är mest kvinnor som läser den här bloggen, men ifall du är man och pappa i en heterofamilj vill jag att du funderar på följande: Har du planerat någon del av semestern? Synkat jobb och förskola, kollat med mor- och farföräldrar, kollat vad ni ska ta med er (lakan? Handdukar? Jordgubbar?) till midsommarfesten hos kompisarna? När ni ska packa, packar du bara dina egna saker eller har du också koll på barnens kläder, flytvästar, blöjor, våtservetter och snuttefiltar? Du är väl inte den där typen som, när sommaren börjar, glider in i en färdigplanerad semester där du bara behöver ta hand om dig själv? Äh, det gör du såklart inte! Men det finns faktiskt snubbar som bara packar sina egna grejer, trots att de har barn och låter sedan sin flickvän/fru projektleda hela sommaren. Sjukt va?

Josefina · 6 years ago
Väldigt bra inlägg. Borde publiceras i alla nyhetskanaler – så det når rätt mottagare :)

Peppe Öhman · 6 years ago
tack! kan själv bli oerhört irriterad över minsta lilla tendens hos män att bara känna ansvar över sig själva.

Peppe Öhman · 6 years ago
hjärta hjärta hjärta!

Linda · 6 years ago
Så sant! När vi var på semester senast packade mannen även dotterns saker (glömde endast tandborsten) men då sa flera vänner att de hade aldrig vågat låta mannen packa för barnen...så det är också ett problem.

Peppe Öhman · 6 years ago
Verkligen! jag hade själv lätt kunna glömma tandborsten och vad är liksom det värsta som kan hända? glömmer man nåt viktigt en gång gör man inte det fler gånger.

Frusnygg · 6 years ago
Viktigt inlägg! Glider in på semestern, precis! Eller glider in på middan som är planerad, inköpt och lagad. Varsågod! Liten aning bitter och så tacksamt uppvaknad med hjälp av dig och andra kloka kvinnor. Haft lite tid att tänka. Jag blev trist utnyttjad av min första pojkvän, var så stolt och glad över att nån ville vara ihop med mig. (Spyr på tanken nu) Har haft en chef som sagt och gjort saker som idag skulle kallas kränkande, jag visste inte ens att jag kunde bli arg. Lever nu i ett ojämlikt äktenskap sen många år. ÄNTLIGEN sätter jag gränser på riktigt. Myrsteg visserligen, men ändå! Tack för hjälpen!

Fia · 6 years ago
Mon dieu, har minst tre pappor i flödet som jag hade kunnat posta det här direkt till. Den typen som skriver att de ska på långsemester när deras månad av föräldraledighet börjar. Den som tror att föräldraledighet är semester drar med största sannolikhet nytta av att den bor med en projektledare.

Jessie · 6 years ago
Bästa! <3 Jag försöker pika min svåger då och då, eftersom jag vet att min syster gör i princip all projektledning hemma... borde länka denna text till honom också.

Peppe Öhman · 6 years ago
Bra! Tycker att det är viktigt att man i alla fall uppmärksamma folk på strukturerna.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.