Midsommar i stockholm

3 years ago

Magnus och jag inledde för många år sedan en tradition att fira midsommar i stan. Otroligt befriande att kunna strunta i vädret och sovplatser, myggor och hur man som billös ska ta sig ut på landet och andra inte omöjliga, men besvärliga frågeställningar. Vidar åkte ner till Skåne med sin farmor och plötsligt var vi bara tre. I ärlighetens namn är det inte så stor skillnad på att ha en åttaåring och en ettåring som att bara ha en ettåring. Vidde är egentligen ganska självgående och hjälper gärna till att underhålla Majsan. Den största skillnaden är en person mindre som pratar, förklarar och debatterar.

Maggan, Majlu och jag inledde dagen med en promenad över Gärdet, via Djurgården, tog en kaffe och handlade på vägen hem. Kolla på den här lilla personen, så glad över att få hänga med henne! Det var bara vi och tusentals turister som verkade lite förvånade över att alla butiker var stängda. Jag som tydligen vant mig vid L.A. där allt är tillgängligt hela tiden fick lite panik av att stan var så igenbommad, men försökte fokusera på att också folk som jobbar i butik och på restaurang ska få ha ledigt ibland.

I kväll ska vi göra det mysigt ute på balkongen. Äta hummus, falafel, nån skagenröra som blev över från igår (storshoppade på Sabis i Fältan), dricka ett glasrödvin och sen ha ett The Walking Dead-maraton när Majlis somnat. Just det! Är kanske lite Los Angeles-skadad, men vad är det för fel på folk här i Stockholm som bara stirrar på en när man säger “ursäkta” och vill komma förbi dem på gatan?

läsaren · 3 years ago
Gillar att du inte tävlar i sånt som så många gör: vem har mest påkostade barnkalaset o annat som kräver så mycket mera än det ger. Ett enklare liv är så mycket bättre.

Peppe Öhman · 3 years ago
Ha! Tack! Tror att jag helt enkelt har får god självkänsla för att tävla med andra i barnkalas etc.

Anna · 3 years ago
Glad midsommar! Och en fråga, i någon av de senaste Mellan raderna så nämnde ni en artikel om åtta steg (?) till att skriva en bok under sommaren (eller något liknande). Nu kan jag inte hitta den, så undrar om du kommer ihåg vem som skrev den eller vad den hette? Tack på förhand och njut av sommaren i Sverige!

Peppe Öhman · 3 years ago
Glad midsommar! Här är länken: https://www.dn.se/dnbok/forfattarens-knep-sa-skriver-du-en-roman-pa-din-semester/

Anna · 3 years ago
Tack! Trodde inte min kommentar gick fram eftersom min iPad ofta inte funkar att lämna kommentarer från. Ska in och läsa genast!

Linn · 3 years ago
Alltså andra bilden! Hur söt får man bli?

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.