Håll käften, magnus!

3 years ago

Kanske ni ska ta bussen, tåget eller köra ut på landet den här helgen. Då vill jag passa på att tipsa om två pinfärska poddavsnitt som ligger ute och väntar på att bli avlyssnade. Vi ska köra till Karlstad och tar gärna emot bra tips på bra poddar/poddavsnitt. Jag lyssnar mest på amerikanska politikpoddar nuförtiden, är helt ointresserad av snickesnack-poddar och krimpoddar, men vill gärna lära mig något eller skratta högt (typ Ted & Kaj).
Mellan raderna där Karin pratar om maktens korridorer och hur hon gillar att lära sig om lobbyverksamhet och politk genom bland annat Per Schlingmans thrillers. Jag passar på att tipsa Karin om tv-serien Borgen. Tillsammans har vi läst Malou von Sivers ”Mitt hjärtas oro” . En rörande skildring om barnmisshandel, arvsskuld och mäns oförmåga att uttrycka vissa känslor. Men är bokem FÖR polerad? Och måste finlandssvenska alltid beskrivas som klingande eller sjungande? Jag tipsar också om en riktigt bra ungdomsbok och Karin förklarar marshmallow-testet.

Är det mer politik, feminism och Stockholmsnatt ni är ute efter tycker jag ni ska ge er hän åt den nyaste avsnittet av Magnus och Peppes podcast. Så mycket spännande: Public Service, varför vinkraft är viktigt, NIMBY, ljushyad terrorist som mördar journalister. Dessutom pratar jag om att gästa Lillelördag med Anitha Schulman och gör en helkväll med Kristoffer Triumf, Nille af Ekenstam och My dad wrote a Porno. Magnus i sin tur gör ett gästspel i Rebecca Stellas podcast där han äntligen får svar på om det är okej att lajka nakna bilder på Instagram. Avsnittet heter: Håll käften, Magnus!

Marie · 3 years ago
Å så nyfiken jag blev nu på vad ni ska göra i min hemstad! Välkomna till Karlstad!

Peppe Öhman · 3 years ago
Tack! Ser SÅ fram emot det! Vi ska gå på en kompis 10-års bröllopsdag. kram

Marie · 3 years ago
Men va kul! Karlstad är fint! Ser fram emot att höra om ert besök sen!

Peppe Öhman · 3 years ago
men alltså Karlstad är ju JätteJÄTTEFINT! Så fina hus och allt vatten. Vill snart åka tillbaka.

Lina · 3 years ago
Hej och tack för en bra pod! Tänkte bara flika in en liten rättelse angående er diskussion om att vara cis-svensk. Peppe förklarar att cis oftast betyder att en är bombsäker på tex. sin könstillhörighet och att samma uttryck kanske skulle kunna användas angående nationstillhörighet. Men i diskussionen om könstilhörighet betyder cis (som jag förstått det) att en person identifierar sej med det kön som läkaren gav en när man föddes, cis är då en rak motsats till trans. Om du är en ciskvinna så skrev läkaren in i dina officiella dokument att du är kvinna och du identifierar dej även som kvinna. Det finns säker lite olika definitioner på cis- och transbegreppen men såhär har jag uppfattat det och jag tänker att det är viktigt att använda och förstå så livsavgörande begrepp rätt. Tack ännu en gång för en så underhållande och lärorik podcast!

Peppe Öhman · 3 years ago
Tack för korrigeringen! Uppskattas mycket! Och blir glad av att du lyssnar och gillar podden.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.