17 boktips inför sommaren och en bra podd

4 years ago

I dag får ni hemskt gärna lyssna på Lillelördag som jag gästar då Ann Söderlund är frånvarande. Anitha och jag talar om rasism och vardagsrasism och om en ska kalla rasister för vad de är. Anitha berättar som sina egna upplevelser och jag pratar om USA. Finns där poddar finns, bland annat på Acast och iTunes. Är också nyfiken om ni håller med Anitha om att vi borde sluta kalla folk för rasister (Magnus håller inte med, vi talar om det i podden som kommer ut i dag eller imorgon).

En annan sak jag gärna skulle tipsa om är att Mellan raderna-podden i dag tipsar om sommarläsning i Svenska dagbladet. In med er och läs!

AlandsPetra · 4 years ago
Va roligt att Yaa Gayasis bok var bland tipsen! Då jag gick i skolan var Historielektionerna mest fokuserade på andra världskriget, Franska revolutionen å vinterkriget. Att slavhandeln så totalt utelämnandes känns väldigt märkligt. Men tur att man uppdatera sig genom litteraturen!

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag tänkte på precis samma sak. Att Afrika och ännu mindre specifika länder knappt nämndes. helt otroligt egentligen.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.