Tre saker jag stör mig på i köket

5 years ago

Magnus stör sig på att jag har noll tålamod och att jag är ganska slarvig i köket. Nu säger jag inte att han har helt fel, men jag tycker väl bara inte allt det är så noga. FÖRUTOM följande små misstag:

  1. Att inte förstå att ketchupflaskan ska stå upp och ner. Det är därför den har en PLATT kork och står den så ligger ketchupen i rätt ända, så att säga.
  2. Att lämna kvar en pytteliten skvätt mjölk i dunken. På så vis tror den andra att det finns mjölk och låter bli att inhandla det. Detta är dock bara en chimär och när det väl är dags att fylla nappflaskan är katastrofen där.
  3. Att ställa kärl i diskhon istället för i diskmaskinen. Som om den extra rörelsen var FÖR övermäktig och det vore bäst om någon annan avslutade projektet.

Magnus blir galen när jag sparar mat för att äta det senare (INTE SLÄNGA MAT!), att jag äter glassen ur glasspaketet på ett brutalt sätt istället för att bibehålla en så slät yta som möjligt och att jag insisterar på att ha avokadokärnor i glas.
Är ni helt zen i köket eller finns det något som ni irriterar er på?

Ennet · 5 years ago
Jag blir tokig på att min man envisas med att INTE torka diskbänken då han tycker att vatten avdunstar och att den ändå blir smutsig igen då vi bara har disk där. Detta är en dispyt som inte har en ände i sikte.

Peppe Öhman · 5 years ago
Kan verkligen relatera med dig.

Lisen · 5 years ago
Att aldrig stänga skåpdörrarna helt och alltid lämna lådorna litet på glänt (de löper inte fast av sig själva). Brukar ta ut min frustation så det hörs.

Peppe Öhman · 5 years ago
Det ÄR Magnus!

Johanna · 5 years ago
Jag stör mig på att A aldrig viker ihop matkassarna när han packat upp dem utan låter själva pappkassen stå kvar på golvet. A stör sig på att jag dricker mjölk direkt ur paketet så att pipen blir svår att hälla ur sen.

Peppe Öhman · 5 years ago
Gillar dig ännu mer för att du dricker rakt ur paketet.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.