Team: present och jämställdhet

4 years ago

I dag på mors dag hade jag tänkt skriva om hur mina, och kanske också era, social media-flöden i dag fylls av lyckliga mammor och barn, blombuketter och kärleksförklaringar och hur fint det är med så mycket kärlek. Jag hoppas att alla dessa pappor som hyllar mammorna i familjen och kallar dem “världens bästa mammor” tar hyllningarna till vardagen och städar upp i köket, håller koll på barnens kompisars födelsedagar och när det är dags att köpa nya vinteroveraller, när mjölken är slut osv. Att dela på det oavlönade hushållsarbetet är så mycket mer värt än en blombukett och brunch en dag om året. Tycker jag. (Team present på mors dag OCH jämställt förhållande). Varma hälsningar från pk-maffian.
Jag vill också skicka en tanke till alla er som förlorat er mamma, förlorat ett barn, inte kan få barn eller som bara känner er extra ensamma idag. Fattar att mors dag kan kännas tung för er.

Jag fick ett kort Vidar hade gjort i skolan där han skrev: “Thank you for making my baby sister. I will never forget you”. Tycker att det var fint sagt.

Maja · 4 years ago
Så fint! Både med känslan av saknad och Vidars kort!

Peppe Öhman · 4 years ago
Glad mors dag på dig!

Malena · 4 years ago
Min 7-åring skrev samma sak på mitt kort (dock en lillebror). Underbara ungar!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.