Spådamer, tarot och medium

4 years ago

En stor oro jag har är att jag ska bli som en av de där gubbarna (och tanterna) som vägrar inse att världen förändras och att det som var en sanning igår inte nödvändigt är det i dag. Att liksom hålla fast vid att världen och jag själv är på ett visst sätt och aldrig ifrågasätta det. En gammal jävel som tycker att det är fel på alla andra och att allt var bättre förr.
Därför försöker jag ibland göra saker som inte känns självklara. Det är ganska svårt eftersom jag är så bestämd i många uppfattningar om hurdan jag är själv är. EXEMPEL: Min kompis Frida hade fått ett kortpacke med typ visdomar eller ledord i födelsedagspresent, på skoj, av några vänner (det var givetvis hästtema på korten). Ni vet, man tar ett och där står något vist som ska guida en vidare i livet. I morse i stallet lät Frida mig välja ett kort. Där stod det typ: “Go with the flow, gallopera med horden. Du behöver inte vara ledaren eller skapa strategier just nu.” Min spontana reaktion var att avfärda skiten. Jag tror liksom inte på horoskop eller medium heller. Men så sa Frida nåt smart om att jag kanske borde testa att göra något annorlunda, testa nåt nytt. Det kan inte skada att ibland go with the flow. Så nu gör jag det.
Nästa vecka ska vi gå på tarotläsning. Alltså skojar inte ens. Ska bli väldigt kul! Säger inte att jag kommer att bli en SÅN typ, men man kan väl testa? Los Angeles är fullt av små hus med massor av neonskyltar där det står PSHYCIC, så det hör väl till att gå till en sån när man ändå bor här.
Ni då, har ni nån erfarenhet av tarot, medium, spåtanter, horoskop eller annat motsvarande? 

Maja · 4 years ago
Det här vill jag höra mera om! Så spännande! Lyssnade på kropp & själ igår och de handlade om nyandlighet. Tips! Tycker att de är bra att vara lite nyfiken och och titta utanför den egna verkligheten.

Peppe Öhman · 4 years ago
Jag lyssnade på samma avsnitt! Hade tänkt länka till det i inlägget, men glömde uppenbarligen bort det.

Basse · 4 years ago
Tror själv att sånt är poppis för att det ofta en situation där någon verkligen lyssnar på dig och många personliga beslut är jobbiga att fatta, enklare om vägledning kommer ”från ovan”.

Peppe Öhman · 4 years ago
Gud så sorgligt att folk är så ensamma, men det stämmer säkert.

Hanna · 4 years ago
Var kan man köpa en sån? Måste ha, perfekt för fester ju. Ska googla.

Peppe Öhman · 4 years ago
ska fråga Frida! Tror Amazon. Om jag hittar den kan jag köpa och ta med.

Jenny · 4 years ago
Det låter ju faktiskt ganska hälsosamt att testa nytt och släppa kontrollen ett tag (refererar främst till mitt eget liv). Jag har tänkt blogga ett tag om en lapp jag hittade när jag rensade förrådet, hade skrivit upp saker från ett besök med spåkvinna typ 2004.

Peppe Öhman · 4 years ago
Gör det! Vill mycket gärna läsa. (Och ja till att släppa kontrollen här också).

Frusnygg · 4 years ago
Tycker om att ta ett kort ibland. Skifta fokus och öka medvetenhet. Stillar sinnet och hjälper mig med vad som är viktigt i livet. Medium har jag gått till en gång, fick ett råd och följde det. Livsavgörande!

Peppe Öhman · 4 years ago
Så spännande! Vill veta mer om rådet!

MC · 4 years ago
Så spännande! Jag uttrycker mig nog lite föraktfullt om sånt där, har två i min närhet som går regelbundet och tror stenhårt på det, men jag vet ju att det bottnar i att jag bara är livrädd för att det funkar. Känslan av att de får kontakt med personer ”på andra sidan” ger mig råångest. Tänk att dö och sen sitta där på den andra sidan och inte få vara med eller kunna hjälpa sin familj! Så jag vägrar ens snudda vid tanken tro på det, men kanske blir av en annan åsikt när barnen är vuxna...

Peppe Öhman · 4 years ago
Ha! Jag resonerar precis som du. Jag ska nog bara tala om framtiden.

Anna · 4 years ago
Jag tror att många finner sin väg till detta när de stöter på svårigheter, tex sjukdom eller kroniska problem som vanlig sjukvård inte kan bota eller hjälpa. Som jag har förstått det, så kan man kanske säga att det finns två olika grupper, med viss överlappning. Den ena innefattar de som läser horoskop, kort, osv, dvs gör läsningar mha ett verktyg som tex då tarotkort. Den andra innefattar medium, healers, och olika slags energy workers som arbetar med energi och andliga guider. Och en del av de senare kan ju även finnas i den förra gruppen liksom vice versa. Man märker väl oftast själv om det fungerar eller känns rätt eller inte... Jag harsjälv gått till medium, healers och ska faktiskt på min första kortläsning om ett par veckor, spännande tycker jag. Ibland kan man ju få insikter, idéer och tankar som man inte skulle haft innan.

Peppe Öhman · 4 years ago
Vill hemskt gärna höra hur det gick med kortläsaren!

vilde · 4 years ago
Tror det kan hjälpa en att hitta sin intuition och hitta ett andligt rum. Men endel grejer tänker jag är riktigt huu-haa och kvacksalveri. Men jag inbillar mig att jag kan känna rätt. En vän sa att smarta, västerländska smarta kvinnor är så mycket sina hjärnor men följer inte sin kropp eller bejakar sina begär. Tänker att det är lite sant.

Peppe Öhman · 4 years ago
Håller med allt!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.