Jag gillade honom innan han blev mainstream

5 years ago

Att vara tvungen att stiga upp halv sju med en klarvaken ett och ett halvt åring faller på inga sätt in under hashtaggen #goalz, men vad gör en inte för sin avkomma. Majlis är lyckligtvis väldigt gullig också på morgnarna. Kolla bara på den här lilla personen några timmar senare på sin brorsas baseballmatch. Här står hon som en liten, intresserad pensionär.

Magnus hade varit ute med Los Angeles svenskaste herrklubb, Bastuklubben, och var lite trött. Förr i tiden skulle jag ha ha varit grymt skeptiskt till könsseparatisktiska klubbar som denna, men i dag förstår jag att det behövs ett forum där män kan knyta vänskapsband. Speciellt här då de flesta lämnat sina polare kvar i Sverige. Hela förmiddagen hade Maggan förresten så där extra röda läppar som man får när man varit ute och druckit ordentligt med alkohol kvällen innan.

Medan Vidde slog, fångade och kastade bollar ute på planen gullade Majlis med alla hundar hon såg. Till och med den här chihuahua fick sig en omgång.

Jag hade ömma magmuskler eftersom jag dagen innan diskuterat plankan med en sjuåring och hävdat att jag OCKSÅ lätt kunde göra den i fem minuter. I dag var jag lite öm i magmusklerna och valde att ta en promenad istället för att springa. Lyssnade på podden “Två nollor för mycket“. Min go to för finländsk inrikespolitik i ett underhållande paket.


Kom hem, började läsa på Rafael Donners “Människan är ett känsligt djur” och kollade på Childish Gambinos senaste video: “This is America”. Nu är jag den där irriterande personen som säger: “Jag lyssnade på honom innan han blev mainstream“, men jag gör det ändå lite. ÄLSKADE Donald Glover i Commuity, 30 Rock och i Atlanta såklart (het som lava är han också). Älskar också Childish Gambino, fast det i ärlighetens namn är Maggan som introducerat mig för hans musik.

På kvällen gick vi ner till parken för att rasta barnen genom att låta Majsan löpa fritt och Vidar få öva att kasta och fånga basebollar. Innan kvällen var över skulle också vår kompis Daniel komma på spontanbesök. Han fick jobb på Facebook och flyttade med familj från LA till Palo Alto för ett knappt år sedan. Vi saknar honom och familjen.

linnea p. · 5 years ago
Tittade på videon i förmiddags och nu när det är natt igen kan jag konstatera att jag har återvänt till den i tankarna under hela dagen. Shit alltså! Sån symbolik, sånt konstverk. Läste nångång att Glover särskilt skrev karaktären Kenneth i 30 Rock. Hjärta hjärta, det gör mig så glad!

Peppe Öhman · 5 years ago
Så mäktig och knappast en slump att den kom ut samtidigt NRA hade årsmöte. Och nu gjorde du MIG riktigt glad: kenneth var UNDERBAR. Måste se om 30 Rocks bums.

Herrklubbar och damklubbar - Livet & LA · 5 years ago
[…] att jag skrev om den könsseparatistiska Bastuklubben LA och att det i en annan herrklubb på en annan kontinent samtidigt bubblar. Recap: Handelsgillet […]

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.