Hur mycket födelsedagskalas ska barnet få?

6 years ago

I år var vi två månader sena, men till slut blev det ändå fest. Varje år, sedan vi flyttade till Santa Monica, har vi firat Vidars födelsedag i parken utanför vårt hus. Första året hade vi inte råd med mer än kaffe, supermarket-tårta, saft  prosecco och chips, men eftersom konceptet funkade så bra har vi fortsatt med det. Tårtan har de senaste åren kommit från Sweet Lady Jane, ett konditori uppe på vår gata och proseccon är lite dyrare. Vidar blir ofta bjuden på barnkalas där värdarna hyrt in kaniner, reptiler, robotbyggare eller trollkarlar (Vidde ÄLSKADE den senaste trollkarlen), men vi är för lata för att ordna sånt. Ibland känner jag mig som en lite sämre förälder för att jag vill dricka mimosas med de roliga föräldrarna istället för att leda aktiviteter för barnen, men men, ungarna verkar alltid ha kul ändå. Har ni nåt slående koncept på födelsedag? När jag gick i lågstadiet kändes McDonalds som den yttersta lyxen. I efterhand var det kanske inte SÅ glamoröst. Eller vad vet jag, fick aldrig gå på ett. Majlis tultade runt och skaffade nya vänner (och kanske fiender). Medan eftermiddagen led blev hon allt smutsigare, försökte påminna mig själv om att det finns värre saker i livet än smutsiga småbarn. Tröstade mig också med att det antagligen finns en lägre tolerans för smutsiga och äventyrliga flickebarn och att det därför TEKNISKT sett är en feministisk handling att låta sin dotter vara lortig. Vet inte om jag ens själv gick på den förklaringen, men försöka duger. Ett annat sällskap hade förresten reserverat ALLA bord i den lilla parken. De hade placerat borddukar och presentpåsar på bordjävlarna och när vi anlände runt halv elva mötte oss en besvikelse. Jag var redo att ge upp och ordna kalaset på en filt på gräsmattan, medan Magnus snackade med en man som verkade vara ansvarig. Mannen ringde sin fru, som tydligen var huvudansvarig för babyshowern och vi fick ett pyttelitet bord i ena ändan av parken. FTW! Senare visade det sig att den andra festen skulle börja många timmar senare och att de inte tillnärmelsevis behövde alla bord. Jag kände samma tillbakahållna vrede som gentemot folk som kommer in och hänger sin jacka över stolsryggen vid ett bord på restauranger där man beställer vid disken, trots att det finns en lång kö med människor som UPPENBARLIGEN också vill sitta ner och äta. Kom över ilskan och hade det trevligt istället.

FransyskanH · 6 years ago
Vilken oerhört söt pojke ni har!! Grattis till honom i efterskott!

Peppe Öhman · 6 years ago
Tusen tack

jomenvisst · 6 years ago
Du glömde nämna tyskarna och deras badhandukarreserveringar på solstolarna på Mallorca....

Peppe Öhman · 6 years ago
Ville inte ens tänka på det så OFÖRSKÄMT!

Hanna · 6 years ago
Av allt jag skulle vilja kommentera (du skriver så mycket BRA hela tiden!) är det ändå så att jag nu skriver att du är jävla snygg.

Peppe Öhman · 6 years ago
Tar den komplimangen till mig, TACK blev glad

Anna · 6 years ago
Skrattade åt detta när jag tänkte på de ur-amerikanska alternativen ni kunde ha gjort, tex ordnat tailgate party i bakluckan på bilen... eller helt enkelt suttit i bilen och ätit, med motorn och a/c:n på såklart (obs, får väl tillägga att detta är mkt ironiska idéer) ;) Vet att många kan reservera redan kvällen innan, men då kanske oftast om man har bokat officiellt också vilket man kan göra i ett par parker där vi bor... Så nästa år får du skicka dit Magnus kl 5 på morgonen, eller kanske helt enkelt campa över natten ;) ;) Ha en fin vecka!

Peppe Öhman · 6 years ago
Hahaha, lärde mig alldeles nyligen vad tailgate överhuvudtaget ÄR. (Magnus får stiga upp tidigt ELLER snacka till sig bord som i år :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.