F*ckboy – praktisk handbok i konsten att dejta

4 years ago

Häromdagen fick jag hem Cecilia Salamons snygga och roliga “Fuckboy– Praktisk handbok i konsten att dejta“. Tyckte genast mycket om den och att det är ingen mindre än sjukt begåvade och roliga Louise Winblad som illustrerat boken gjorde inte precis saken sämre. Jag talar mer om den i nästa Mellan raderna (vi är liite sena, men podden kommer ut fredag!). På tal om misslyckanden är Fuckboy kanske som finast när den Salamon öppet berättar om sina dejtingerfarenheter och skriver om hur mycket man lär sig ur händelser som som kanske upplevs som misslyckanden när de händer.

Boken låg på matbordet när Vidar kom hem från skolan och eftersom FUCKBOY är ett ganska mycket grövre ord i ett åttaårigt halvamerikanskt barns öron blev han minst sagt lite chockad. Han utbrast: “Peppe, VAD läser du?” Till saken hör att han hade med sig en playdate vars mamma varje gång jag ser henne vill tala om att ordet “hell” figurerar i en låt Vidde och hennes son gillar. Jag brukar spela med och verka upprörd. Hell no, Fuck yes.

Majlis hann tyvärr signera omslaget med röd krita innan jag tog bilden för den här inlägget.

Cecilia · 4 years ago
Blev så uppiggad av detta inlägg <3 <3 <3

Peppe Öhman · 4 years ago
PUSS

Frusnygg · 4 years ago
Måste köpa till min tinderdatande dotter, genast! Hon är världens skönaste, ”det räcker inte med äggröra till frukost”, var kommentaren för ett tag sen.

Peppe Öhman · 4 years ago
Bra inställning! och JA rekommenderar från hjärtat denna bok.

Friday night lights - Livet & LA · 4 years ago
[…] Vi pratade om en feelgood-bok, en deckare, en recension av Ann Heberleins nya roman och såklart om Fuckboy-boken. Magnus sa att han skrattade högt när jag klippte och det är väl ändå ett gott tecken. […]

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.