Blir spådd i tarotkort i north hollywood

4 years ago

I går var den stora dagen då Frida och jag to oss till The Green Man i North Hollywood för att bli spådda i tarotkort. Efter ridlektionen åkte vi hem till Frida och duschade och sen bar det av.

Vi hann inte ens äta lunch, utan dundrade bara in på vad som mest påminde om något ur Harry Potter. Det var min första gång så jag var minst sagt nervös, men lugnade ner mig lite när jag insåg att Frida skulle få sitta med mig under läsningen.

Först gick vi in i affären där man kunde shoppa kristaller, döskallar, en kristallkula, kvastar och olika brygder. Vi pillade lite på några stenar och anmälde oss sedan i kassan.

Där fick vi instruktioner om att gå upp en våning och leta fram rum nummer fyra. Det var ett pyttelitet rum på mindre än två gånger två meter, heltäckningsmatta och vid ett litet bord satt mannen som skulle spå oss. Han hade långt hår och verkade först väldigt nervös.


Först spådde han Frida och det är ju inte alls min sak att referera det, men jag berättar gärna om min egen upplevelse. Tyckte för övrigt att det var lättare att sitta bredvid och tolka det mannen sa som allmängiltigt eller specifikt för Frida. När det blev min tur och spåmannen hade en helt annan energi kunde jag inte låta bli att lockas med. Han började med att säga att jag gjort väldigt mycket, haft många olika jobb och bott i olika länder. Sedan pratade han om hur vi kommer att flytta, inte långt bort, men flytta. Att vårt äktenskap är bra för att Magnus tar hand om barnen och att Majlis brukar springa omkring med en blöja på huvudet. Sedan sa han också att jag håller på att hitta en ny identitet i mitt yrkesliv och att jag inte ska vara så rädd för att göra folk besvikna. Jag ansträngde mig för att säga så lite som, men avbröt honom vid två tillfällen när han var helt ute och cyklade. Då fnissade Frida. Kul upplevelse ändå!

Efteråt åkte vi hem till Frida där Joel precis börjat fixa risotto. Magnus och ungarna joinade och sen åt vin utomhus och allt var väldigt väldigt trevligt.

 

Anna · 4 years ago
Intressant att läsa om! Låter som om du fick en past-present-future reading? Pratade han mest om jobb och familje eller om mer andliga saker också? Och vilket mysigt hus din vän har! Blev förresten nyfiken på vad dina vänner jobbar med där i LA, tänker att många kanske jobbar inom media eller entertainment, eller kanske inte alls, vilket verkar vanligast bland de jag känner, ibland ihop med någon part-time side business eller volunteering.

Mikaela · 4 years ago
Jag tolkar tarot-kort och ängelkort så hurdan människa är jag om jag är en "SÅN människa"? Menar absolut iget illa! Ska skola mig till medium ..så vore trevligt att veta... Kärlek och allt gott till dig ♡

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.